Προσπάθεια τρομοκράτησης της προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ

01/07/2012 - 05:56
Την προσπάθεια τρομοκράτησης της προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ, Θάλειας Βουγδή, από τον ιδιοκτήτη των «Αιολικών Νέων» κατήγγειλαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ Θράσος Αβραάμ, ενώ την ΕΣΗΕΠΗΝ εκπροσώπησε ο Νίκος Μανάβης.
Από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού ΚέντρουΤην προσπάθεια τρομοκράτησης της προέδρου του ΣΕΜΜΕΛ, Θάλειας Βουγδή, από τον ιδιοκτήτη των «Αιολικών Νέων» κατήγγειλαν χθες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Στρατής Αντώνας, το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΜΜΕΛ Θράσος Αβραάμ, ενώ την ΕΣΗΕΠΗΝ εκπροσώπησε ο Νίκος Μανάβης. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και η ίδια η Θάλεια Βουγδή.

Όπως τονίσθηκε, την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Κονδυλούδης πήγε στο χώρο εργασίας της κ. Βουγδή και τη «συμβούλεψε» να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου του Σωματείου, διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στα «Αιολικά Νέα» και το ΣΕΜΜΕΛ έχουν την πλήρη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, των εργαζομένων και όλου του δημοκρατικού λαού της Λέσβου.
Ο Θράσος Αβραάμ τόνισε πως το ΣΕΜΜΕΛ καταγγέλλει την πράξη του κ. Κονδυλούδη, «η οποία βάλλει ευθέως κατά της συλλογικής αυτονομίας και συνιστά αθέμιτη προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία κλαδικού σωματείου. Οι πρακτικές αυτές έχουν καταδικαστεί στη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού και έχουν καταγραφεί στις μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.».
Ο Νίκος Μανάβη σημείωσε ότι πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των συνδικαλιστών του ΣΕΜΜΕΛ, που δεν πρόκειται να περάσει. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου και όλου του λεσβιακού λαού, θα την αποκρούσουν.
Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στα «Αιολικά Νέα» είναι σε επίσχεση εργασίας από τη 12η Μαρτίου 2010, καθώς ο κ. Κονδυλούδης αρνείται να τους απολύσει, αν και ρητά έχει δηλώσει ότι δε θα εκδώσει την εφημερίδα. Αντί να τους καταβάλει τις αποζημιώσεις τους, στρέφεται εναντίον τους, προσπαθώντας να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αναστέλλει τη λειτουργία της επιχείρησης λόγω ανεπάρκειας των εργαζομένων. Οι ίδιοι μάς είπαν ότι ο κ. Κονδυλούδης έχει στραφεί δικαστικά εναντίον τους με αγωγές ζητώντας να λάβει αποζημιώσεις, διότι θεωρεί ότι από τη συνδικαλιστική τους δράση έχει υποστεί απώλεια κερδών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey