Νέα εμπόδια στο Κέντρο Ανήλικων Μεταναστών

01/07/2012 - 05:56
Μετά το μαραθώνιο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, νέα εμπόδια συναντά στη λειτουργία της η Μονάδα Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων τού «Θεομήτωρ» καθώς μια προσφυγή μη κυβερνητικής οργάνωσης στο ΣτΕ, μπλόκαρε τη λειτουργία όλων των προγραμμάτων.
Μετά το μαραθώνιο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης, νέα εμπόδια συναντά στη λειτουργία της η Μονάδα Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων τού «Θεομήτωρ», αφού ένα βήμα πριν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του «Θεομήτωρ» και της «Ηλιαχτίδας» για συνέχιση του προγράμματος μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία απορρίφθηκε από τα προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων, έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε αναστολή εκτέλεσης όλων των προγραμμάτων, μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής. Αυτό έγινε η αιτία συνολικά 31 φορείς που συμμετέχουν σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων να μην μπορούν να υλοποιήσουν τα προγράμματά τους, τουλάχιστον μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου οπότε έχει προγραμματιστεί η εκδίκαση.

Πρόκειται για τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών», η οποία είχε κάνει αίτηση για υλοποίηση προγράμματος ενήλικων μεταναστών στην Αθήνα. Η πρότασή της είχε βαθμολογηθεί πολύ χαμηλά από τους αξιολογητές του Υπουργείου Υγείας και δεν εγκρίθηκε. Η μη κυβερνητική οργάνωση προσέφυγε, όμως, στο ΣτΕ, μπλοκάροντας και όλες τις άλλες προτάσεις που είχαν εγκριθεί. Για το «Θεομήτωρ» είχε εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 426.000 ευρώ για υλοποίηση προγράμματος ανηλίκων μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2011. Όμως τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να ξεκινήσουν ν’ απορροφούνται.
Με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η μη κυβερνητική οργάνωση ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης του προγράμματος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής της στο ΣτΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου.

Λειτουργεί υποτυπωδώς
Ο διοικητής του ιδρύματος «Θεομήτωρ», κ. Παναγιώτης Γραμμέλλης - Ψυρούκης, ο οποίος από το καλοκαίρι, οπότε έληξαν οι συμβάσεις του προσωπικού, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να λειτουργήσει το πρόγραμμα, μετέβη στην Αθήνα και ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να εγκρίνει τουλάχιστον την προσωρινή πρόσληψη προσωπικού μέχρι να γίνει η εκδίκαση, αφού το Κέντρο Ανηλίκων αυτήν τη στιγμή λειτουργεί υποτυπωδώς.
«Απ’ ό,τι με διαβεβαίωσαν στο Υπουργείο Υγείας, είναι σίγουρο ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα είναι υπέρ του και γίνεται προσπάθεια ώστε η εκδίκαση να γίνει έστω λίγες ημέρες νωρίτερα. Δεν μπορούν να εγκρίνουν να γίνουν νωρίτερα έστω προσωρινές προσλήψεις. Με δυο μαγείρους, έναν υπάλληλο ασφαλείας και έναν υπάλληλο που αποσπάσαμε από το ίδρυμα, προσπαθούμε όπως-όπως να συνεχίσουμε να λειτουργούμε το Κέντρο Ανηλίκων και να καλύπτουμε τις ανάγκες των νεαρών προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. Περιμένουμε να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο, για να μπορέσουμε να προσλάβουμε προσωπικό και να λειτουργήσουμε σωστά», τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο διοικητής του Ιδρύματος «Θεομήτωρ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey