Παρηγοριά… στον άρρωστο!

01/07/2012 - 05:56
Μισθοί δύο μηνών μπήκαν στους λογαριασμούς γιατρών τού ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου), έναντι… 14 μηνών που οφείλει ο Οργανισμός στους γιατρούς.
Μισθοί δύο μηνών μπήκαν στους λογαριασμούς γιατρών τού ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου), έναντι… 14 μηνών που οφείλει ο Οργανισμός στους γιατρούς. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου την Παρασκευή είχε εκδώσει διαμαρτυρία για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς και για την αιφνιδιαστική διακοπή έγκρισης 220 παρακλινικών εξετάσεων. Όπως φάνηκε, οι αντιδράσεις των γιατρών είχαν άμεση ανταπόκριση από πλευράς ΟΠΑΔ, όπως δηλώνει όμως ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κ. Χρήστος Θεοδώρου, «αυτά που δίνονται είναι σταγόνες».

Τρεις ημέρες μετά τη διαμαρτυρία του, χθες ενημερώθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου ότι έχουν μπει στους λογαριασμούς των γιατρών έναντι δύο μηνών για τις οφειλές των 14 μηνών που έχουν συγκεντρωθεί. Το ποσό αυτό, βέβαια, είναι πολύ μικρό μπροστά στο ύψος της οφειλής, όμως οι γιατροί το αντιμετωπίζουν σαν ένα πρώτο βήμα. «Τα χρήματα αυτά είναι “σταγόνες” στον ωκεανό. Η δυσαρέσκεια των συναδέλφων είναι μεγάλη. Έχουμε ενημερώσει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και περιμένουμε οδηγίες για να δούμε το πώς θα προχωρήσουμε στη συνέχεια. Είναι μια αρχή αυτοί οι δύο μήνες, θα πρέπει όμως να υπάρξει και συνέχεια» τόνισε ο κ. Θεοδώρου.
Αναστάτωση, όμως, έχει προκαλέσει και η απόρριψη από τον ΟΠΑΔ 220 παρακλινικών εξετάσεων για καθαρά τυπικό θέμα, όπως τονίζει ο κ. Θεοδώρου. Το πρόβλημα απασχολεί όλη τη χώρα, όμως, όπως φαίνεται, θα υπάρξει λύση. «Αιφνιδιαστικά διακόπηκε η διαδικασία της έγκρισης για 220 παρακλινικές εξετάσεις, γιατί η απόφαση έλεγε ότι εγκρίνονται όσες συμπεριλαμβάνονται σε Προεδρικό Διάταγμα. Οι συγκεκριμένες 220 εξετάσεις ήταν με βάση Υπουργική Απόφαση και τυπικά τώρα δεν μπορούν να εγκριθούν. Πληροφορίες μας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο αναφέρουν τώρα ότι θα γίνει ειδική νομοθετική ρύθμιση για να ενταχθούν και αυτές οι εξετάσεις», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey