Μια δεκαετία για ένα λιμανάκι!

01/07/2012 - 05:56
Με τη συμβολή και του Δήμου Λέσβου στα έξοδα μετακίνησης τριών υπαλλήλων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το λιμανάκι στα Πηγαδάκια.
Με τη συμβολή και του Δήμου Λέσβου στα έξοδα μετακίνησης τριών υπαλλήλων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η αυτοψία στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το λιμανάκι στα Πηγαδάκια. Το πόρισμα που αναμένεται να συντάξουν οι δύτες-αρχαιολόγοι, είναι το τελευταίο δικαιολογητικό προκειμένου να «ωριμάσει» η πρόταση για το αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, το οποίο παλεύει να εντάξει σε πρόγραμμα 10 χρόνια τώρα ο Ευεργέτουλας.

«Χωρίς τη γνωμοδότηση των Εναλίων Αρχαιοτήτων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου “Αλιευτικό καταφύγιο στα Πηγαδάκια”, οπότε και αποφασίσαμε να συνδράμουμε ως Δήμος οικονομικά στη μετακίνηση τριών στελεχών της υπηρεσίας, που πράγματι ήρθαν και εξέτασαν τη θαλάσσια περιοχή», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσακίρης, προσθέτοντας πως 10 χρόνια μετά έχει γίνει η οριστική μελέτη και έχουν ληφθεί οι 13 απ’ τις 14 συνολικά εγκρίσεις που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου.

Διπλάσια σκάφη…

Στόχος του έργου, που προβλέπεται το κόστος του να φτάσει περίπου στο ενάμισι με δύο εκατομμύρια ευρώ, είναι να δημιουργηθούν συνθήκες για την αγκυροβόληση των διπλάσιων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών απ’ αυτά που φιλοξενούνται σήμερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βοριάδες και μόνο με σωστές λιμενικές υποδομές μπορούν να προστατευτούν τα αλιευτικά σκάφη των ψαράδων της Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα.
Μετά τη γνωμοδότηση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και πριν την υποβολή πρότασης για ένταξη του αλιευτικού καταφυγίου στο ΕΣΠΑ, θα γίνει νομιμοποίηση των υφιστάμενων λιμενικών εγκαταστάσεων, διαδικασία που αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση χρηματοδότησης των εργασιών επέκτασης του λιμένα.
Θυμίζουμε ότι προ διετίας για την παραλία στα Πηγαδάκια εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μελέτη ώστε να γίνει αμμώδης η πλαζ. Τα αντίστοιχα έργα, όμως, όπως και το αλιευτικό καταφύγιο που αφορά σε άλλο τμήμα της ίδιας παραλίας, δεν έχουν ακόμη ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey