Λέσβος - φωτογραφικά στιγμιότυπα

01/07/2012 - 05:56
Στο ημερολόγιο αυτό, επιχειρείται μια φωτογραφική ξενάγηση με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους, τη φύση και την ιστορία της Λέσβου, που όσο τη γνωρίζεις, τόσο περισσότερο την ερωτεύεσαι.
Ημερολόγιο 2010
(Φωτογραφίες: Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης)
Εκδόσεις Αιολίδα, Μυτιλήνη 2009


«Ένας τόπος είναι πάντα γοητευτικός όταν τον ανακαλύπτεις, τον περπατάς και τον γνωρίζεις, κι αυτός φροντίζει συνεχώς να σε εκπλήσσει ευχάριστα. Στο ημερολόγιο αυτό, επιχειρείται μια φωτογραφική ξενάγηση με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους, τη φύση και την ιστορία της Λέσβου, που όσο τη γνωρίζεις, τόσο περισσότερο την ερωτεύεσαι. Οι εικόνες που φιλοξενούνται σ’ αυτό το ημερολόγιο, παρακολουθούν το μεγαλείο της φύσης με την πανδαισία των χρωμάτων, που μόνο αυτή μπορεί να αποτυπώσει, τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια σ’ αυτόν τον τόπο με τους μοναδικούς οικισμούς - πραγματικά κοσμήματα, που τους καθιστούν ξεχωριστούς στα μάτια του επισκέπτη. Αυτά και άλλα πολλά είναι η Λέσβος, όπως αποτυπώνεται στο φωτογραφικό ταξίδι που μας ξεναγεί η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης».
Μ’ αυτά τα λόγια, οι Λεσβιακές Εκδόσεις «Αιολίδα» (της Επικοινωνίας Α.Ε., που εκδίδει και την εφημερίδα «Εμπρός»), προλογίζουν το θαυμάσιο επιτραπέζιο ημερολόγιο για το 2010, τις σελίδες του οποίου κοσμούν φωτογραφίες των παρακάτω μελών της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης: Θανάση Καραγκούνη, Μπάμπη Κουτσαμπάση, Θωμά Μαμάκου, Ηλία Μάρκου, Ηλία Μεφίρη, Δημήτρη Μποσταντά, Στρατή Μυρογιάννη, Δημήτρη Πιττού, Βαγγέλη Σάκκη, Στρατή Τσουλέλλη, Παναγιώτη Χαραλαμπίδη.
Ο αναγνώστης που θα πάρει στα χέρια του το παρόν ημερολόγιο, για να συνοδεύει τις μέρες και τους μήνες της χρονιάς, είναι σίγουρο ότι θα χαρεί γνώσεις και κρυφές εικόνες της Μυτιλήνης, της Αγιάσου, του Μολύβου, της Σκαμιάς, στις τέσσερις εποχές, της χλωρίδας και της πανίδας, των ορεινών όγκων, των ακτών και των γραμμών των οριζόντων, των ψαράδων, των κτηνοτρόφων, των γεωργών, των καφενείων, των ραφτάδικων, των κουρείων, που αντιστέκονται στο χρόνο, αλλά και των ξωκλησιών που αγναντεύουν το πέλαγος ή περιμένουν το κεράκι του θεοσεβούμενου εκδρομέα - προσκυνητή.
Και όλα αυτά τα στιγμιότυπα απαθανατισμένα με τη γνωστή μαεστρία της Φ.Ε.Μ. και αποτυπωμένα με την ποιότητα και την καλαισθησία της «Αιολίδας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey