Συμπόρευση δύο γενεών

01/07/2012 - 05:56
Μια εξαιρετική εκδήλωση υλοποίησε η Λεσβιακή Παροικία στο Θέατρο Ελπίδας, της συμπατριώτισσάς μας καταξιωμένης ηθοποιού Έλενας Τσαλδάρη, στην Αθήνα.
Ο Περικλής Μαθιέλλης, μιλώντας στην εκδήλωση της Λεσβιακής ΠαροικίαςΜια εξαιρετική εκδήλωση υλοποίησε η Λεσβιακή Παροικία στο Θέατρο Ελπίδας, της συμπατριώτισσάς μας καταξιωμένης ηθοποιού Έλενας Τσαλδάρη, στην Αθήνα. Τίτλος της εκδήλωσης «Συμπόρευση δύο γενεών».
Όλοι μιλούσαν για μία ουσιαστική και ζεστή συνάντηση, κατά την οποία συμπορεύτηκαν οι δραστηριότητες δύο γενιών, με εκπροσώπους την επίσης καταξιωμένη συμπατριώτισσά μας Μαρία Αναγνωστοπούλου, που με ευαισθησία όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας, και το νέο επιχειρηματία στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών, βιντεοσκοπήσεων και επεξεργασίας ήχου και εικόνας Περικλή Μαθιέλλη, γιο του πρώην νομάρχη Λέσβου Αλέκου Μαθιέλλη.


Η Μαρία Αναγνωστοπούλου ανέπτυξε με μαεστρία το θέμα «Παραδοσιακή γυναικεία λεσβιακή φορεσιά», με ταυτόχρονή προβολή σε video wall αντίστοιχων φωτογραφιών. Ο δε Περικλής Μαθιέλλης παρουσίασε ένα βίντεο, δικής του παραγωγής, που γύρισε στην Πέργαμο, τόπο καταγωγής του παππού του, με τίτλο: «Οι αναμνήσεις ενός πρόσφυγα τρίτης γενιάς». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Λεσβιακή Παροικία τίμησε τη Μαρία Αναγνωστοπούλου για την προσφορά της στα Λεσβιακά Γράμματα, με την πρόεδρο του σωματείου, Καίτη Μεσσηνέζη, να της προσφέρει τιμής ένεκεν αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου.
Να επισημάνουμε ότι και οι δύο παρουσιάσεις κράτησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, προκαλώντας πολύ θετικά σχόλια για την ποιότητα της εκδήλωσης.

Κι άλλες εκδηλώσεις…
Να σημειώσουμε ότι στις 8 Μαΐου η Λεσβιακή Παροικία διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στο Ασκληπιείο - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη - Παλαιά Επίδαυρο και Μονή Αγνούντος. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί με οκταήμερη εκδρομή στη Λέσβο!
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας η προβολή του νησιού, έτσι ώστε να γίνουν περισσότερο γνωστά τα σημαντικότερα αξιοθέατά του. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 19 Ιουνίου, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαΐου.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey