Με την ελπίδα να έρθει επενδυτής

01/07/2012 - 05:56
Διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της μαρίνας Μυτιλήνης πρόκειται άμεσα να βγει «στον αέρα» και εξασφαλίζει ουσιαστικά τη λειτουργία της για τα επόμενα 40 χρόνια. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.
Διαγωνισμός για την αξιοποίηση και τη λειτουργία του μεγάλου αναπτυξιακού και τουριστικού έργου της μαρίνας Μυτιλήνης

Διαγωνισμός για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της μαρίνας Μυτιλήνης πρόκειται άμεσα να βγει «στον αέρα» και εξασφαλίζει ουσιαστικά τη λειτουργία της για τα επόμενα 40 χρόνια. Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε χθες από το Υπουργείο Πολιτισμού ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος εξέφρασε την ευχή ότι μπορεί πλέον να υπάρξει διεξοδική λύση προς όφελος του τόπου.


Ειδικότερα, με βάση σχετική ενημέρωση που είχε χθες ο κ. Σηφουνάκης, έγινε γνωστό ότι εκδίδεται άμεσα η προκήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου διαχείρισης της μαρίνας Μυτιλήνης.

Για 40 χρόνια
Με βάση την προκήρυξη, στον ανάδοχο φορέα που θα επιλεγεί για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης θα ανατεθεί η χρήση, η διοίκηση και η εκμετάλλευσή του για 40 χρόνια. Προβλέπεται η καταβολή εφάπαξ ανταλλάγματος κατά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, που θα αναλογεί σε ένα ετήσιο μίσθωμα. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, με κριτήριο για την τελική επιλογή του αναδόχου το πιο συμφέρον για το δημόσιο αντάλλαγμα. Η αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς θα αποτελεί προαπαίτηση στη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τους υποψήφιους αναδόχους (pass or fail), βάσει των στοιχείων της που καθορίζονται στην προκήρυξη και αφορούν στην τεχνική και οικονομική επάρκεια του αναδόχου, το master plan, το σχέδιο ανάπτυξης της μαρίνας κ.λπ..
Σε δήλωσή του, ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που διασφαλίζουν το μέλλον λειτουργίας της μαρίνας. «Ως πολίτης της Λέσβου που πίστεψα στη δρομολόγηση και υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου και που εργάστηκα για να λειτουργήσει ολοκληρωμένα, και με την τροπολογία που κατέθεσα προσφάτως σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την οριστική λειτουργία της μαρίνας, χαίρομαι για την εξέλιξη. Από όσο μπορεί να διαπιστώσει κανείς απ’ την ανάγνωση της προκήρυξης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προσπαθεί, παρά την αρνητική διεθνή οικονομική συγκυρία, να δώσει αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της ανάθεσης και μόνιμης λειτουργίας της μαρίνας, ώστε να μην αποβεί άγονος και πάλι ο διαγωνισμός. Θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, με την ευχή αυτήν τη φορά να υπάρξει διεξοδική λύση προς όφελος του τόπου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σηφουνάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey