Αρνήθηκε να αναλάβει συντονιστής εφημερίας

01/07/2012 - 05:56
Σε απολογία κλήθηκε γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που αρνήθηκε ν’ αναλάβει καθήκοντα συντονιστή εφημερίας. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που στόχο έχει να δώσει αρμοδιότητες σε ειδικευμένους γιατρούς που εφημερεύουν, ώστε όλες τις ώρες να υπάρχει ένας «αναπληρωτής διοικητής» στο Νοσοκομείο.
Γιατρός κλήθηκε σε απολογία

Σε απολογία κλήθηκε γιατρός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που αρνήθηκε ν’ αναλάβει καθήκοντα συντονιστή εφημερίας. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, που στόχο έχει να δώσει αρμοδιότητες σε ειδικευμένους γιατρούς που εφημερεύουν, ώστε όλες τις ώρες να υπάρχει ένας «αναπληρωτής διοικητής» στο Νοσοκομείο. Μια επικουρική γιατρός φέρεται εγγράφως να αρνήθηκε ν’ αναλάβει το ρόλο αυτό, επικαλούμενη ότι δεν έχει ενημέρωση για τα καθήκοντα που θα πρέπει ν’ αναλάβει. Η διοίκηση την κάλεσε σε απολογία, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου.
 
«Χωρίς προγραμματισμό, χωρίς πρόβλεψη χώρου ανάπαυσης και κυρίως χωρίς συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, οι συνάδελφοι καλούνται να γίνουν συντονιστές εφημερίας. Κανείς δε γνωρίζει ποιες είναι οι ευθύνες και τα συγκεκριμένα καθήκοντα του συντονιστή εφημερίας και ποιος νόμος τα καθορίζει. Οι γιατροί έχουν ήδη αρκετές ευθύνες και φόρτο εργασίας κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Δικαιολογημένα αρνούνται να εκτελούν και διοικητικά καθήκοντα», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό ψήφισμα.
Όπως τονίζει ακόμη η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, τα καθήκοντα που προβλέπονται από τις συμβάσεις των γιατρών είναι να παρέχουν ιατρικό έργο σύμφωνα με την ειδικότητά τους και όχι να γίνονται στόχος των παραπόνων των ασθενών, των συνοδών, του προσωπικού και των συναδέλφων εφημερευόντων γιατρών. Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Με κλήσεις συναδέλφων σε απολογία από τη διοίκηση ή τον εισαγγελέα και αυταρχικές συμπεριφορές, δε λύνονται τα οξυμμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και δεν αντιμετωπίζονται οι ανάγκες για ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία των πολιτών.»
Από την πλευρά του, ο διοικητικός διευθυντής του Νοσοκομείου, Αντώνης Γιαννάκης, αναφέρει ότι δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις από άλλους γιατρούς που ανέλαβαν κανονικά τα καθήκοντα, από τότε που ξεκίνησε ο θεσμό αυτός. «Δεν μπορεί ένα νοσοκομείο που λειτουργεί όλο το 24ωρο όλες τις ημέρες του χρόνου, να μην έχει έναν άνθρωπο που να λύνει προβλήματα, εκτός ωραρίου εργασίας. Εξάλλου, ο συντονιστής εφημερίας ανά πάσα στιγμή βρίσκεται σε επικοινωνία με τη διοίκηση για τις απαιτούμενες οδηγίες, είναι όμως ο άνθρωπος που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τακτοποιήσει εκκρεμότητες και να δώσει λύσεις.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey