Στο «πόδι» οι κάτοικοι της Άντισσας

01/07/2012 - 05:56
Το ταμείο του Κέντρου Υγείας Άντισσας αναμένεται ν’ αποκλείσουν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και των γύρω χωριών, που αντιδρούν στην καθιέρωση του «εισιτηρίου» των πέντε ευρώ.
Το ταμείο του Κέντρου Υγείας Άντισσας αναμένεται ν’ αποκλείσουν σήμερα κάτοικοι της περιοχής, αλλά και των γύρω χωριών, που αντιδρούν στην καθιέρωση του «εισιτηρίου» των πέντε ευρώ. Είναι η δεύτερη φορά που κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν για θέμα υγείας, καθώς πριν από ένα χρόνο περίπου είχαν κινητοποιηθεί δυναμικά και για το ενδεχόμενο μετακίνησης οδηγού ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας, στην Καλλονή.

«Ο κόσμος στην περιοχή μας αντιδρά έντονα με το χαράτσι των πέντε ευρώ. Δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε δημόσια υγεία και να πληρώνουμε ακόμη για μια απλή εξέταση. Στην Άντισσα, την Ερεσό, το Σίγρι, ο πληθυσμός είναι γηρασμένος στο μεγαλύτερο ποσοστό του και με μια σύνταξη των 300 ευρώ δεν μπορεί ο ηλικιωμένος να πηγαίνει δυο - τρεις φορές το μήνα στο Κέντρο Υγείας και να πληρώνει και τα πέντε ευρώ κάθε φορά», λέει στο «Ε» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, κ. Κυριάκος Καραμιχαήλ.
Κάθε Παρασκευή επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας ορθοπαιδικός, με αποτέλεσμα η κίνηση τη συγκεκριμένη ημέρα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Το ίδιο συμβαίνει όταν επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας και άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε μόνιμη βάση εκεί. «Ας φροντίσουν ν’ αναβαθμίσουν πρώτα το σύστημα υγείας, να υπάρχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων για να μη χρειάζεται π.χ. ο κόσμος να πηγαίνει στην Καλλονή ή τη Μυτιλήνη για παιδίατρο που δεν υπάρχει στο Κέντρο Υγείας, και μετά να ζητάνε να πληρώνουμε κιόλας», τονίζει ο ίδιος.
Η κινητοποίηση των κατοίκων σήμερα στο Κέντρο Υγείας Άντισσας θα ξεκινήσει από τις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι το μεσημέρι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey