Μεγάλη Παρασκευή και Ανάσταση με κλοπές

01/07/2012 - 05:56
Σ’ ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λήμνου, μπαράζ κλοπών και μάλιστα σε περίοδο γιορτών, επιδόθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Λήμνο, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και το βράδυ της Ανάστασης . Η περίοδος των εορτών ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τους επιτηδείους, που εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διέρρηξαν έξι σπίτια στη Λήμνο σε τρεις περιοχές του νησιού.
Μπαράζ διαρρήξεων σε Μύρινα, Πλατύ και Ατσική

Σ’ ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της Λήμνου, μπαράζ κλοπών και μάλιστα σε περίοδο γιορτών, επιδόθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Λήμνο, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής και το βράδυ της Ανάστασης . Η περίοδος των εορτών ήταν μια χρυσή ευκαιρία για τους επιτηδείους, που εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών, διέρρηξαν έξι σπίτια στη Λήμνο σε τρεις περιοχές του νησιού.


Συγκεκριμένα, οι κλοπές που αναφέρθηκαν στην Αστυνομία, έγιναν όλες σε απομακρυσμένα σπίτια, δύο σε σπίτια στο χωριό του Πλατύ, μία σε σπίτι που βρίσκεται μεταξύ Πλατύ και Μύρινας, αλλά και σε δύο σπίτια στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην είσοδο της Μύρινας. Η κλοπή που αναφέρθηκε στην Ατσική, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν συνδέεται με τις προηγούμενες.
Οι διαρρήκτες εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον Επιτάφιο και το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση, έδρασαν ανενόχλητοι αφαιρώντας από τα σπίτια χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και χρυσαφικά.
Τις πρώτες διαρρήξεις αντελήφθησαν οι ιδιοκτήτες των δύο σπιτιών στο Πλατύ, όταν επέστρεψαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής από τον Επιτάφιο, βρήκαν πόρτες και παράθυρα παραβιασμένα και μέσα στα σπίτια τους να επικρατεί μια γενική αναστάτωση. Οι διαρρήκτες είχαν πετύχει το στόχο τους καθώς είχαν αφαιρέσει από το πρώτο σπίτι χρυσαφικά και 1.500 ευρώ και από το δεύτερο μόνο χρυσαφικά. Η τρίτη κλοπή αναφέρθηκε σε σπίτι που βρίσκεται απομονωμένο μεταξύ της Μύρινας και του Πλατύ και εκεί η λεία των διαρρηκτών ήταν μεγαλύτερη καθώς αφαίρεσαν 50 λίρες και χρυσαφικά. 

Ξανά…
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ίδιοι διαρρήκτες έδρασαν και το βράδυ της Ανάστασης σε δύο σπίτια στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην είσοδο της Μύρινας. Από το πρώτο σπίτι αφαίρεσαν 1.000 ευρώ και χρυσαφικά και από το δεύτερο χρυσαφικά και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τη Μεγάλη Παρασκευή καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και άλλη μία κλοπή στην Ατσική, σε σπίτι και συγκεκριμένα άγνωστοι αφαίρεσαν ένα αντρικό τσαντάκι με δύο χιλιάδες ευρώ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, θεωρείται ανεξάρτητη από τις προηγούμενες.
Η Αστυνομία υποστηρίζει για τις πέντε κλοπές, ότι πρόκειται για μια οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών, που γνώριζε πολύ καλά τα σπίτια και τους χώρους στους οποίους έδρασε. Ο τρόπος με τον οποίο παραβίασαν πόρτες και παράθυρα καθώς και τα σπίτια, τα οποία όλα βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές, και κυρίως η «λεία» τους, δείχνουν ότι τις κλοπές τις διέπραξαν τα ίδια πρόσωπα.
Σύμφωνα με το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Μύρινας, Σωκράτη Κρομμυδέλλη «οι διαρρήκτες επωφελήθηκαν την απουσία των ιδιοκτητών που έλειπαν στην εκκλησία και έδρασαν στα συγκεκριμένα σπίτια, που βρίσκονταν σε απομακρυσμένες περιοχές. Οι πέντε κλοπές θεωρούμε σίγουρο ότι σχετίζονται μεταξύ τους, έχουμε κάποια στοιχεία, τα επεξεργαζόμαστε και ευελπιστούμε να έχουμε σύντομα αποτελέσματα προχωρώντας στη σύλληψη των δραστών».
Μετά και τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων, οι φορείς και οι κάτοικοι του νησιού, ζητούν συχνότερη παρουσία των αστυνομικών αλλά και περιπολίες στη Μύρινα και κυρίως στα προάστια και στους παραλιακούς οικισμούς, στο Πλατύ, τον Αυλώνα, το Θάνος και τον Άγιο Γιάννη. Η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος της Μύρινας, θεωρείται από τους φορείς πρώτη προτεραιότητα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι ανάγκες για αστυνόμευση και φύλαξη γίνονται μεγαλύτερες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey