Σήμερα η κοινή πορεία των μαθητών

01/07/2012 - 05:56
Στα τρία μειώθηκαν χτες τα σχολεία της Μυτιλήνης που τελούν υπό κατάληψη. Ο λόγος για δύο από τα πέντε λύκεια της πόλης (το Πειραματικό και το 2ο), στα οποία ήρθε να προστεθεί και το 4ο Γυμνάσιο. Για σήμερα οι μαθητές των σχολείων έχουν προγραμματίσει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας.
Μόνο τρία τα κατειλημμένα σχολεία της Μυτιλήνης

Στα τρία μειώθηκαν χτες τα σχολεία της Μυτιλήνης που τελούν υπό κατάληψη. Ο λόγος για δύο από τα πέντε λύκεια της πόλης (το Πειραματικό και το 2ο), στα οποία ήρθε να προστεθεί και το 4ο Γυμνάσιο. Για σήμερα οι μαθητές των σχολείων έχουν προγραμματίσει πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της αιρετής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Συνεχίζουν σταθερά την κατάληψη οι μαθητές του Πειραματικού Λυκείου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στα δύο Λύκεια, που είναι και αυτά που έχουν μείνει κλειστά τις περισσότερες μέρες, ήρθε να προστεθεί χτες για πρώτη φορά και το 4ο Γυμνάσιο, οι μαθητές του οποίου διεκδικούν τόσο βιβλία, όσο και μια σειρά από θέματα που αφορούν στο Σχολείο τους.

Τι γίνεται στα υπόλοιπα σχολεία

Όσον αφορά στα υπόλοιπα σχολεία, κανονικά πραγματοποιήθηκε χτες το μάθημα στο 1ο Γυμνάσιο, ενώ, μετά από διαβουλεύσεις μαθητών με γονείς, μάθημα έγινε κανονικά και στο 5ο Γυμνάσιο, το οποίο δέχτηκε και επίσκεψη του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, που βρέθηκε εκεί για να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο.
Έληξε χτες η κατάληψη και στο ΓΕΛ Παμφίλων, αλλά και στο 3ο Γενικό Λύκειο, μετά από ψηφοφορία που πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του, ενώ κανονικά λειτούργησε, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, το Εσπερινό Λύκειο.
Ανοιχτό συνεχίζει να παραμένει και το 4ο Γενικό Λύκειο, που είναι και το μόνο οι μαθητές του οποίου δεν έχουν βάλει «λουκέτο» ούτε μια μέρα όλο αυτό το διάστημα.
Όσον αφορά στο 5ο Γενικό Λύκειο, όπως μας ανέφερε εκπρόσωπος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών, μπορεί μεν να άνοιξε, ωστόσο ενδέχεται να κλείσει και πάλι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Τα τελευταία αφορούν, εκτός από το θέμα των βιβλίων, το ζητήματα της θέρμανσης του Σχολείου τους, αλλά και τα θέματα συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και παραπαιδείας.
Τέλος, άνοιξε χτες το πρωί και το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, μετά από συζήτηση που πραγματοποίησαν με τους μαθητές οι καθηγητές και η διεύθυνση του Σχολείου.

Η σημερινή κινητοποίηση

Όπως είχαν ξεκινήσει να σχεδιάζουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οι μαθητές των λυκείων της Μυτιλήνης, έχουν προγραμματίσει για σήμερα μια από κοινού κινητοποίηση, με στόχο το να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη.
Το ραντεβού για το 3ο, το 4ο και το 5ο Λύκειο έχει οριστεί στις 9 το πρωί, στο χώρο ανακύκλωσης έξω από τη μαρίνα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα κατευθυνθούν προς τα Κεντρικά Λύκεια ώστε να ενωθούν με αυτούς του Πειραματικού και του 2ου Γενικού Λυκείου και κατόπιν θα πραγματοποιήσουν πορεία στην προκυμαία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της αιρετής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Στην κινητοποίηση πρόκειται να συμμετάσχουν, όπως ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του Σχολείου, και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey