Για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων στη Λήμνο

01/07/2012 - 05:56
Πετυχημένη ήταν η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λήμνο για τα παιδιά των δύο Ειδικών Σχολείων του νησιού. Ο λόγος για μια μαραθώνια συναυλία.
Πετυχημένη ήταν η φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λήμνο για τα παιδιά των δύο Ειδικών Σχολείων του νησιού. Ο λόγος για μια μαραθώνια συναυλία, που έγινε με πρωτοβουλία δύο νέων ανθρώπων που ζουν και δημιουργούν στο νησί, του Κώστα Ζαφειρίου και του Χαράλαμπου Λιόντη. Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και έβαλε τα θεμέλια για μια ουσιαστική συνεργασία των νέων με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους συλλόγους του νησιού.

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», από τις 7 το απόγευμα και για πέντε ώρες, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, όλα τα μουσικά σχήματα του νησιού παρουσίασαν τη δουλειά τους και διασκέδασαν τους Λημνιούς. Από τους πρώτους που συμμετείχαν στην εκδήλωση ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Παρεμβάσεις
Στην ομιλία της, η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Καλλιθέας, με θέμα την ειδική αγωγή και την κοινωνική υποδομή και ευαισθησία στο ζήτημα, τόνισε την υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας να προσαρμόζεται στις ανάγκες των ατόμων αυτών. Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο διευθυντής του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Γιώργος Αφθονίδης, που αναφέρθηκε στο έργο του Κέντρου στο Ρεπανίδι.
Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Κωνσταντίνος και Αλεξάνδρα, κράτησαν παρέα στο ακροατήριο όλο το βράδυ με ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ενημερώνοντας για το χρονικό της ειδικής αγωγής στη χώρα μας.
Πρώτος μουσικός ανέβηκε στη σκηνή ο πιανίστας Δημήτρης Παπαχαραλάμπους, που ταξίδεψε τους ακροατές στα μονοπάτια της κλασσικής μουσικής. Στη συνέχεια, ο Αχιλλέας Καλτσούνης και η Μαρία Ψάρρα τραγούδησαν και έπαιξαν σε γνώριμους έντεχνους και λαϊκούς δρόμους του ελληνικού τραγουδιού. Το ίδιο και ο Κώστας Σταθόπουλος με την Έλενα Μπουμπουρίδου, με τις αισθαντικές ερμηνείες παλιών και καινούργιων τραγουδιών, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Η Γιάννα Φαφαλιού, ο Δημήτρης Μαυράκης και η μουσική τους παρέα μάς εξέπληξαν ευχάριστα. Οι «Pineapple Diseased», το πρώτο φοιτητικό γκρουπάκι, παρουσίασαν εκτός των άλλων τραγουδιών και μια δική τους σύνθεση, που ενθουσίασε τον κόσμο.
Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε η Marie France & «The outsiders». Ερμήνευσε τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, μερικές δικές της συνθέσεις και γνωστές ροκ επιτυχίες. Ακολούθησαν τα συγκροτήματα «FreeSoul», «Limited World» και «Amok». Στο τέλος οι παρουσιαστές κάλεσαν στη σκηνή τους διοργανωτές Κώστα Ζαφειρίου και Χαράλαμπο Λιόντη να πουν δυο λόγια. Αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο και επεσήμαναν πόσο σημαντική ήταν η βραδιά για όλους, το μικρόφωνο πήρε ο Κώστας Ζαφειρίου όπου ερμήνευσε το «Ήτανε μια φορά» του Γ. Ξυλούρη, καθώς και το τραγούδι του «Τρέχει...». Όπως δήλωσε, «το κλίμα ήταν πολύ θετικό, μια και για πρώτη φορά στο νησί βρέθηκαν τόσα συγκροτήματα σε κοινή σκηνή. Οι μουσικοί βρήκαν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν στα παρασκήνια, να γνωριστούν και να “δεθούν”. Ήταν μια επωφελής διαδικασία και για τα σχολικά γκρουπ, που βρέθηκαν επιτέλους σε μια επαγγελματικού επιπέδου διοργάνωση. Επικράτησε ενότητα και συνεργασία, που έδωσε το φανταστικό, τελικό αποτέλεσμα.».
Το κουτί ενίσχυσης συγκέντρωσε συνολικά 1.100 ευρώ, τα οποία παραδόθηκαν αμέσως στους διευθυντές των Σχολείων, οι οποίοι έκοψαν και τις σχετικές αποδείξεις. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν και δύο βιβλία του Κώστα Ζαφειρίου για δύο τυχερούς παρευρισκομένους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey