Ξεμπλοκάρει η λιμνοδεξαμενή Σεδούντα

01/07/2012 - 05:56
Τo πολύπαθο έργο της λιμνοδεξαμενής στον ποταμό Σεδούντα του Πλωμαρίου φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε στο πλαίσιο του Β΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τo πολύπαθο έργο της λιμνοδεξαμενής στον ποταμό Σεδούντα του Πλωμαρίου φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει. Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε στο πλαίσιο του Β΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος υπέγραψαν την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωσή του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Μαμάκος, αναφέρεται ότι: «Με την απόφαση ολοκληρώνεται επιτέλους ένα μεγάλο έργο πνοής και ανάπτυξης, που γρήγορα θα δοθεί στη χρήση των κατοίκων, αφού άμεσα δημοπρατείται.
Ένα έργο που ξεκίνησε επί δημαρχίας της Μυρσίνης Ψώμου και συνεχίστηκε με μεγάλες δυσκολίες στη δική μου δημαρχιακή θητεία.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους κυρίους Υπουργούς, που άμεσα ανταποκρίθηκαν και συνυπέγραψαν την εν λόγω απόφαση, καθώς και τον τέως γενικό διευθυντή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Παπάνη, που όλο αυτό το διάστημα με τις επίμονες και άοκνες προσπάθειές του έκανε πράξη αυτό το χρόνιο όραμά μας.
Έτσι, μετά τα εγκαίνια θεμελίωσης της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα το 1999, από τον τότε υπουργό Ντίνο Βρεττό, θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε τα εγκαίνια λειτουργίας του, αφού μέσα στο 2011 θα έχει ολοκληρωθεί.»
Η λιμνοδεξαμενή Σεδούντα δεν έχει ολοκληρωθεί διότι απαιτούνταν μια πρόσθετη πίστωση, μια και είναι ανάγκη να γίνουν ορισμένες πρόσθετες εργασίες. Στα μέσα τις δεκαετίας τού 2000 η πίστωση εξασφαλίσθηκε, αλλά τότε διαπιστώθηκε ότι είχε λήξη η ισχύ της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου. Έτσι, απαιτήθηκε να εκπονηθεί εκ νέου η μελέτη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η μελέτη δεν υπογραφόταν από τον τότε αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα, ενώ υπήρχε η πίστωση, το έργο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί.
Η υπογραφή την απόφασης για την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των έργων.
Η αποπεράτωση του έργου θα δώσει τη δυνατότητα να αρδευτούν ορισμένες από πιο παραγωγικές εκτάσεις του Πλωμαρίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως ελαιώνες και για την παραγωγή κηπευτικών. Επίσης, το νερό της λιμνοδεξαμενής θα χρησιμοποιείται και για την κάλυψη των αναγκών του Πλωμαρίου σε πόσιμο νερό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey