Δημοπρατείται το Κέντρο Βρίσας

01/07/2012 - 05:56
Δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει επιτέλους να κατασκευάζεται, παίρνει το κορυφαίο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πολιχνίτου αναπτυξιακό έργο του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας.
Δεύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσει επιτέλους να κατασκευάζεται, παίρνει το κορυφαίο για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Πολιχνίτου αναπτυξιακό έργο του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Βρίσας. Η δημοπράτησή του προσδιορίστηκε για τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που και τυπικά κλείνει το Γ΄ Κ.Π.Σ. στο οποίο έχει ενταχθεί το έργο με 6.450.000 ευρώ.

Την προηγούμενη Τετάρτη, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιάννη Λέκκα, δόθηκε η προέγκριση για την επαναδημοπράτηση του έργου και δυο μέρες αργότερα η αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή προχώρησε στη λήψη σχετικής απόφασης. Χθες δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο η σχετική προκήρυξη, ενώ αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, υπολογίζεται το φθινόπωρο να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος που θα επιλεγεί και να ξεκινά η κατασκευή του Κέντρου.

Προσπάθεια ετών
Το έργο, που είχε αρχικά φορέα υλοποίησης το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου τον Οκτώβριο του 2005 απ’ τον τότε περιφερειάρχη Σέργιο Τσίφτη. Δημοπρατήθηκε και αναδείχθηκε ανάδοχος ακριβώς πριν τρία χρόνια, αλλά η αλλαγή πρυτανικών αρχών το Σεπτέμβρη του 2006 «διαφοροποίησε» τις προτεραιότητες του Πανεπιστημίου Αθηνών, που δε θέλησε να συνεχίσει το έργο. Τελικά, με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πανεπιστημίου Αθηνών και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, ανέλαβε η τελευταία να υλοποιήσει το έργο.
Στο μεταξύ, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του, και τώρα με τη δημοπρασία που επίκειται, έναντι 5,8 εκατ. ευρώ «προβλέπεται - όπως είπε στο «Ε» ο αρμόδιος αντινομάρχης Θεόδωρος Βαλσαμίδης - «η κατασκευή των δύο κτηρίων του Κέντρου, συνολικού εμβαδού 4.276 τετραγωνικών μέτρων».
Στους χώρους, που θα ανεγερθούν σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 18 στρεμμάτων, περιλαμβάνονται οι δύο αίθουσες προβολής-παρουσίασης των εκθεμάτων, ένα μεγάλο αμφιθέατρο, αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια και υποστηρικτικοί χώροι. Με τη συγκεκριμένη δημοπρασία προβλέπεται να αγοραστεί και ο μουσειακός εξοπλισμός για την έκθεση των απολιθωμάτων που έχουν βρεθεί στην περιοχή, ενώ με δεύτερη δημοπρασία (πίστωσης 650.000 ευρώ) θα γίνει σε δεύτερη φάση η προμήθεια των γραφείων και του λοιπού εκπαιδευτικού εξοπλισμού.
«Ελπίζουμε - ανέφερε ο κ. Βαλσαμίδης - το προσεχές φθινόπωρο να ξεκινά αυτή η τεράστιας σημασίας παρέμβαση για την περιοχή της Βρίσας, παρέμβαση που αν τηρηθούν οι προβλεπόμενοι χρόνοι και δεν υπάρξουν άλλα απρόοπτα, δε θα καθυστερήσει πάνω από δυο χρόνια. Η νομαρχιακή αρχή, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσει την προσπάθεια που με συνέπεια καταβάλλει χρόνια τώρα, και το απέδειξε αυτό αναλαμβάνοντας φορέας υλοποίησης, για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το Κέντρο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλου του δήμου Πολιχνίτου.»

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey