Τρεις νέες εικαστικές εκθέσεις στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

01/07/2012 - 05:56
Ξεκίνησαν, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, οι τρεις νέες εικαστικές εκθέσεις, που θα φιλοξενούνται στο Αρχοντικό Γεωργιάδη μέχρι και το τέλος του μήνα.
Με εντυπωσιακό ρεαλισμό, έχει δημιουργήσει τα έργα της, η Αλεξάνδρα ΜπαρήΞεκίνησαν, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, οι τρεις νέες εικαστικές εκθέσεις, που θα φιλοξενούνται στο Αρχοντικό Γεωργιάδη μέχρι και το τέλος του μήνα.Με έντονα χρώματα εκθέτει ως «Αιώνιος Ταξιδευτής», ο Χρήστος Παπαδόπουλος

Με γενικό τίτλο «Αιώνιος ταξιδευτής», ο Χρήστος Παπαδόπουλος εκθέτει τα έργα ζωγραφικής του στη μεγάλη αίθουσα του ισογείου. «Γιατί όλη μας η ζωή είναι ένα ταξίδι», ανέφερε μόνο στην ανακοίνωση της εκδήλωσης. Απαντώντας το ίδιο λακωνικά, όταν τον ρωτήσαμε το βράδυ της Δευτέρας από πού αντλεί την έμπνευσή του, είπε στο «Ε»: «Ζωγραφίζω όλη μου τη ζωή…».
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Αυγούστου, περιλαμβάνονται 20 περίπου έργα του, τόσο παλαιότερα που έχουν εκτεθεί κατά καιρούς και στους τοίχους του μπαρ «Εν Τεχνών», του οποίου είναι ιδιοκτήτης, όσο και νέες δημιουργίες, που έγιναν ειδικά για το σκοπό της έκθεσης.


«Μνήμες μιας ανάσας» του Στρατή Σάλτα

Εικόνες «τέλους εποχής»
Στον επάνω όροφο του Αρχοντικού Γεωργιάδη, φιλοξενείται η έκθεση video art του Στρατή Σάλτα, με τίτλο «Μνήμη μιας ανάσας». Ο νεαρός καλλιτέχνης, που έχει τελειώσει την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ασχολείται με τη γραφιστική, παρουσιάζει 18 «εικονογραφήσεις αναμνήσεων», που ισορροπούν ανάμεσα σε δύο κόσμους: του ονείρου και της πραγματικότητας, του λογικού και του παράλογου. Είναι εικόνες από τη γειτονιά της Μυτιλήνης όπου μεγάλωσε, μέσα από το φάσμα του ονείρου, και επεξεργασμένες με τρόπο ώστε να «θυμίζουν κάτι παλιό», οι οποίες παρουσιάζονται τόσο μεμονωμένες στους τοίχους της αίθουσας, όσο και με τη μορφή βίντεο, που με τον ήχο προσθέτει αφηγηματικότητα στη στατική εικόνα.
«Οι γειτονιές δεν είναι πια ίδιες, δεν υπάρχουν πια παιδιά να παίζουν έξω. Οι εικόνες αυτές -που διαπραγματεύονται την παιδική αθωότητα και την καταπάτησή της, τη συνύπαρξη με τη θρησκεία, αλλά και την αυθόρμητη άρνηση των δεσμών της, την οικογένεια και τις παραδόσεις- αποτελούν, για μένα, ένα “τέλος εποχής”», είπε μιλώντας στο «Ε» ο Στρατής Σάλτας.
Η έκθεσή του θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

Ένα νέο ταλέντο

Αναμφίβολα, την «έκπληξη» των ημερών αυτών, αποτελεί η έκθεση έργων ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Μπαρή με τίτλο «Χρωματικές πτυχές του χρόνου», που φιλοξενείται στις δύο μικρότερες αίθουσες του ισογείου. Η 22χρονη φοιτήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καταγωγή από την Αγιάσο, μας παρουσιάζει μια σειρά από 24 συνολικά πολύ καλά έργα της, τα 19 από τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα σε ένα μήνα, για τις ανάγκες της έκθεσης.
Στους πίνακες αυτούς από λάδι σε ξύλο, που έχουν βασιστεί σε ανθρώπινα και «άψυχα» μοντέλα, απεικονίζονται άνθρωποι του παρελθόντος, καθώς και οι δαντελένιες δημιουργίες της γιαγιάς της, με εντυπωσιακό ρεαλισμό. Παρόλο που έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, η Αλεξάνδρα Μπαρή, που έχει εκθέσει στη Λέσβο και πριν τρία χρόνια, είπε στο «Ε» πως λατρεύει το νησί και τον τόπο καταγωγής της, την Αγιάσο. Η ίδια έκθεση είχε παρουσιαστεί τις προηγούμενες μέρες, στο Αναγνωστήριο της Αγιάσου, ενώ θα φιλοξενείται στο Αρχοντικό Γεωργιάδη έως και την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey