Η κατάλληλη έκθεση, στον κατάλληλο χώρο

01/07/2012 - 05:56
Μία ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιείται, από την προηγούμενη Παρασκευή και έως μεθαύριο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο χώρο του τούρκικου λουτρού, απέναντι από το Γενί Τζαμί, στη Μυτιλήνη.
Μία ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιείται, από την προηγούμενη Παρασκευή και έως μεθαύριο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στο χώρο του τούρκικου λουτρού, απέναντι από το Γενί Τζαμί, στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για 31 πίνακες της Κωνσταντινουπολίτισσας ζωγράφου, της Inci Duygulu - Larsen, της πρώτης ζωγράφου από την Τουρκία που εκθέτει μέσα στο τουρκικό λουτρό.

Η Inci Duygulu - Larsen, η οποία από νωρίς άρχισε να ασχολείται με το σχέδιο και τη ζωγραφική, πέρασε τη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης, αλλά στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Έχοντας ζήσει στο Λονδίνο και στην Κοπεγχάγη, μετά από σπουδές Γλώσσας και Γαλλικού Πολιτισμού στη Σορβόννη, αποφάσισε να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην τέχνη της ζωγραφικής, τελειώνοντας την Ανωτάτη Σχολή Γραφιστικών Τεχνών του Παρισιού και ξεκινώντας να εκθέτει. Σήμερα, έχει το ατελιέ της στα Μοσχονήσια του Αϊβαλιού. Μέσα στα τελευταία 15 χρόνια έχει πραγματοποιήσει 21 ατομικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και έχει συμμετάσχει σε 32 ομαδικές.
Από την προηγούμενη Παρασκευή, οι επισκέπτες του παλιού λουτρού της Μυτιλήνης έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μέσα στην ηρεμία που αποπνέει ο χώρος αυτός, 31 έργα με λάδι της Inci Duygulu - Larsen, που αναπαριστούν κυρίως γυναικείες μορφές και πορτραίτα.

«Δένουν» απόλυτα με το χώρο…

Το εντυπωσιακό είναι ότι, τελείως τυχαία, τα έργα της ζωγράφου από την Τουρκία δένουν απόλυτα χρωματικά με τους παλ χρωματισμούς του εσωτερικού του παλιού τουρκικού μνημείου, δίνοντας την αίσθηση ότι φτιάχτηκαν ειδικά για εκεί, παρ’ όλο που, σύμφωνα με την ίδια την καλλιτέχνιδα, λόγω έλλειψης χρόνου για την έκθεση χρησιμοποιήθηκαν ήδη έτοιμοι πίνακες.
Η έκθεση της Inci Duygulu - Larsen στο παλιό τουρκικό λουτρό είναι η τελευταία από μία σειρά εκθέσεων που προηγήθηκαν εκεί, διοργανωμένες από το δήμο Μυτιλήνης.
Β. Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey