Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Μόνο στην Ελλάδα τού ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μπορούσε να συμβεί το πρωτάκουστο. Επί 38 χρόνια συγγενείς εισέπρατταν τη σύνταξη του αποβιώσαντος συνταξιούχου!
Απ’ τ’ Άγραφα
Μόνο στην Ελλάδα τού ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μπορούσε να συμβεί το πρωτάκουστο. Επί 38 χρόνια συγγενείς εισέπρατταν τη σύνταξη του αποβιώσαντος συνταξιούχου! Τέτοια φαινόμενα μπορούν να συμβούν σ’ όλους τους συνταξιούχους πλην των συνταξιούχων τού ΟΓΑ. Οι τελευταίοι πληρώνονται από τα ΕΛΤΑ με ατομικές επιταγές και όταν κάποιος αποβιώσει, ο ταχυδρόμος επιστρέφει την επιταγή ανεξόφλητη.

Τι πρέπει να γίνει
Οι ληξίαρχοι των δήμων και κοινοτήτων, όταν εκδίδουν την άδεια ταφής του συνταξιούχου, να ερωτούν τους συγγενείς του νεκρού σε ποιο Ταμείο ήταν ασφαλισμένος και να ενημερώνουν συγχρόνως το Γενικό Λογιστήριο, το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ κ.λπ.. Τόσο απλό και αποτελεσματικό. Και όμως, ουδείς απ’ τους πολιτικούς σκέφτηκε να το εφαρμόσει, με αποτέλεσμα να λυμαίνονται τα διάφορα λαμόγια τα Ταμεία.

Έπαψε η δίωξη!

Το 2003 κοντά στα Τέμπη έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές από τροχαίο δυστύχημα. Πρωτόδικα δικάστηκαν δύο από τους υπευθύνους σε ποινές όπως προβλέπει ο νόμος. Η έφεσή του εκδικάστηκε στις 6 τρέχοντος μηνός και οι κατηγορούμενοι έφυγαν στα σπίτια τους χωρίς να γίνει δίκη! Έπαψε η δίωξη λόγω παραγραφής! Μα το Θεό, έχουμε τους περισσότερους δικαστές από τις χώρες της Ευρώπης και δεν μπορούν να αποτρέψουν τουλάχιστον τις παραγραφές; Δεν ευθύνεται κανένας δικαστής για την παραγραφή;

Για να πάρει τη χαρά
Μεγάλωσε η γιαγιά τα τρία εγγόνια με περισσή φροντίδα και αγάπη. Ήθελε να τα καμαρώσει όταν θα έπαιρναν το πτυχίο τους και όταν θα παντρεύονταν. Τα χρόνια πολλά στους ώμους, δε θα την άφηναν. «Θα τα καμαρώσετε εσείς», έλεγε στην κόρη και μητέρα των εγγονών της. Η γιαγιά πέθανε πλήρης ημερών. Όταν τα παιδιά ορκίζονταν μετά τη λήξη των σπουδών τους, η μάνα έπαιρνε μέσα στην τσάντα της τη φωτογραφία της γιαγιάς «για να πάρει τη χαρά», έστω και νεκρή. Το ίδιο έκανε και στους γάμους των παιδιών. Μια τρυφερή χειρονομία, που φέρνει δάκρυα στα μάτια.

Να το καταθέσετε γραπτώς
Έγραψε ο διευθυντής του «Δημοκράτη Μυτιλήνης», κ. Κίνδερλης, ότι τον συναντούν πολλοί στο δρόμο, στο γραφείο ή του τηλεφωνούν και διαμαρτύρονται για τη δημοσίευση στην εφημερίδα του πλήθους επιστολών υπέρ της ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά. Και ζητούν να σταματήσει η δημοσίευση κ.λπ. κ.λπ.. Έχει δίκιο ο κ. Κίνδερλης. Θέλω να δω πόσοι απ’ τους διαμαρτυρομένους θα στείλουν επιστολή.

Δήμος Γέρας
Πριν από μία εβδομάδα και κάτι πήγα στο δημαρχείο για να πάρω δυο πιστοποιητικά. Η ώρα, 8.10΄. Ο διευθυντής κ. Κανλής βρισκόταν σε άδεια. Στο ισόγειο βρισκόταν ο κ. Χατζηκλειδαράς. Στις 8.20΄ εξυπηρετήθηκα, αλλά ορισμένοι υπάλληλοι έπιασαν δουλειά στις 8.30΄! Κύριε Δήμαρχε, παρακαλώ να φροντίσετε τα του δήμου μέχρι 31-12-2010. Τότε λήγει η θητεία σας.
Και κάτι ακόμα. Η καθαριότητα των γραφείων του ισογείου δεν ήταν ούτε υποφερτή. Αυτά τα ολίγα.

Στρατής Λιαρέλλης, δημοσιογράφος
Τον κ. Λιαρέλλη δεν τον γνωρίζω. Μια κάποια φορά ανταλλάξαμε λίγες κουβέντες σε κάποια εκδήλωση του «Εμπρός» και αυτό ήταν όλο. Δυσκολεύομαι στις δημόσιες σχέσεις, για να μην πω ότι τις αποφεύγω. Μπορώ να πω ότι περισσότερο τον γνωρίζω από τα άρθρα του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» παλιά και τώρα στο «Έθνος». Μου άρεσε μια συνέντευξη που έδωσε στο «Life Lesvos» και γι’ αυτό τον αναφέρω. Είπε: «Τα όνειρά μου δεν είναι μεγαλεπήβολα. Είναι πολύ πεζά... Θέλω να είναι καλά η οικογένειά μου, να μου παν καλά τα πράγματα, να έρθω να ζήσω στο νησί μου. Να ζήσω καλά και ισορροπημένα και να χαρώ τη ζωή μου.» Είπε ακόμα: « Η δημοσιογραφία δεν είναι το παν στη ζωή μου. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, εάν καταγγέλλεις την πολιτική και τη δημοσιογραφία, μπορείς να γίνεις συμπαθής.» Μου άρεσαν. Να έχεις την ευχή μου, κ. Λιαρέλλη!

Αντίο εξοχή
Επανακάμψαμε στον Παπάδο ύστερα από αρκετές ημέρες στην εξοχή, μια αναπνοή από τη θάλασσα. Έχει τις δικές του ομορφιές το χειμαδιό του Παπάδου.

Βουλή των Ελλήνων συνέχεια
Πριν αρχίσω να απαριθμώ τα προνόμια των εθνοπατέρων, κρίνω απαραίτητο να κάνω μία διόρθωση του προηγούμενου σχολίου. Οι αποδοχές του βουλευτών το 2010 δεν είναι 1.000 ευρώ το μήνα, όπως λάθος γράφτηκε, αλλά 10.000. Με νόμο που ψηφίστηκε το 2010, ένας βουλευτής για να πάρει πλήρη σύνταξη πρέπει να εκλεγεί δύο τετραετίες και όχι μία, όπως ήταν μέχρι σήμερα. Και συνεχίζουμε. Οι βουλευτές έχουν τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες. Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του αποσπασμένους τέσσερις δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή. Συνεχίζεται.

Παπάδος 12-10-2010

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey