Στη Μυτιλήνη θα διοργανωθεί το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Μέρες Αναλυτικής Χημείας στο Αιγαίο». Ξεκινώντας από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου αναμένεται να βρεθούν στη Λέσβο πάνω από 250 επιστήμονες.
Στη Μυτιλήνη θα διοργανωθεί το 7ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Μέρες Αναλυτικής Χημείας στο Αιγαίο». Ξεκινώντας από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, με διοργανωτές το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Περιφερειακό Τμήμα Βορείου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, αναμένεται να βρεθούν στη Λέσβο πάνω από 250 επιστήμονες από τις ΗΠΑ έως τη Νότια Κορέα και από την Ιρλανδία έως τη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία.
Πρόκειται για το έβδομο μιας σειράς συνεδρίων που από την πρώτη διοργάνωση που είχε γίνει στη Σμύρνη το 1998, έχοντας ως κοινό τόπο διοργάνωσης το Αιγαίο και με το κοινό όνομα «Aegean Analytical Chemistry Days» («Μέρες Αναλυτικής Χημείας στο Αιγαίο»), στοχεύουν στην ανταλλαγή γνώσεων πάνω στην επιστήμη της Χημείας, αλλά και στην καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συνέδρων.
Ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί στις μέχρι τώρα διοργανώσεις, κάτι που αναμένεται και για την επικείμενη που θα γίνει στη Μυτιλήνη.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, αλλά και στο ξενοδοχείο «Ζαΐρα», στη Σκάλα Λουτρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές όπως: Παρουσίαση νέων τάσεων και εξελίξεων στην Αναλυτική Χημεία, Συζήτηση νέων εφαρμογών στην ανάλυση τροφίμων, στην περιβαλλοντική και βιομηχανική ανάλυση με έμφαση σε θέματα διασφάλισης ποιότητας, Προώθηση και βράβευση του έργου νέων επιστημόνων, Τιμητικές βραβεύσεις επιφανών επιστημόνων του χώρου και Ανταλλαγή ιδεών και προώθηση συνεργασιών για κοινά ερευνητικά προγράμματα.
Καθώς η διοργανώτρια επιτροπή δίνει έμφαση όχι μόνο στο επιστημονικό τμήμα, αλλά και σε αυτό της κοινωνικοποίησης των συνέδρων κατά τη διαμονή τους στη Λέσβο, στο πρόγραμμα προβλέπονται επισκέψεις στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο «Βρανά» στον Παπάδο, περιήγηση στο Πέραμα και στα άλλα χωριά του δήμου Γέρας και γεύμα με ούζο σε εστιατόριο της περιοχής, καθώς και περιηγήσεις στην πόλη, την αγορά και τα αξιοθέατα της Μυτιλήνης. Ανάμεσα σε αυτά, ο δρόμος της Ερμού, ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεράποντα, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Μουσεία Τεριάντ και Θεοφίλου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα www.chem.uoa.gr/aacd/.