Συνάντηση με τους 15 ξένους σπουδαστές του θερινού σχολείου που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αιολίς», μαζί με τη διευθύντρια της εταιρείας και υπεύθυνη σπουδών, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου, είχε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, στο Παλιό Δημαρχείο.
Συνάντηση με τους 15 ξένους σπουδαστές του θερινού σχολείου που διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αιολίς», μαζί με τη διευθύντρια της εταιρείας και υπεύθυνη σπουδών, κ. Ιφιγένεια Γεωργιάδου, είχε ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, στο Παλιό Δημαρχείο.
Οι σπουδαστές του προγράμματος της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, οι οποίοι κατάγονται από διάφορες χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία) και είναι στο επάγγελμα διερμηνείς, δικηγόροι, γιατροί, μουσικοί, δάσκαλοι, ενημερώθηκαν από το δήμαρχο για την ιστορία του Δήμου Λέσβου και τα σημερινά προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Βουνάτσος αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και ειδικότερα της Λέσβου και στις σημαντικές προσωπικότητες, ποιητές και φιλόσοφους, της Λέσβου από τα αρχαία χρόνια. Τέλος, τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τους παρότρυνε, εφόσον μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και ορισμένοι από αυτούς γνωρίζουν αρχαία ελληνικά, να στραφούν στις πηγές του ελληνικού πολιτισμού, στα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων.
Να σημειωθεί ότι η μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία «Αιολίς», η οποία ασχολείται με τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στη Μυτιλήνη, συντονίζει το Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού Λέσβου από το 2007 και οργανώνει δραστηριότητες και προγράμματα αυτοχρηματοδοτούμενα, αλλά και χρηματοδοτούμενα μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, που προβάλλουν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Το φετινό θερινό σχολείο θα φιλοξενήσει 80 σπουδαστές, οι οποίοι διαμένουν από δύο εβδομάδες μέχρι και δύο μήνες στη Μυτιλήνη και διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, ιστορία και λογοτεχνία, τους ελληνικούς χορούς και τραγούδια, επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ενημερώνονται για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.