Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Κάθε τόπος έχει το δικό του τρόπο ζωής, τα δικά του ήθη και έθιμα. Συνήθως προσέχουμε όταν επισκεπτόμαστε έναν τόπο τις συνήθειες και ό,τι εμείς δεν έχουμε στο δικό μας.
Ταξιδεύοντας - Κρήτη
Κάθε τόπος έχει το δικό του τρόπο ζωής, τα δικά του ήθη και έθιμα. Συνήθως προσέχουμε όταν επισκεπτόμαστε έναν τόπο τις συνήθειες και ό,τι εμείς δεν έχουμε στο δικό μας. Η Κρήτη έχει τη δική της ομορφιά και αρχοντιά, και μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μου έκανε εντύπωση μία απλή συνήθεια, που συναντήσαμε στις ταβέρνες. Αφού αποτελειώναμε το γεύμα και το δείπνο και ζητούσαμε το λογαριασμό, μας έφερνα την παραδοσιακή ρακή ή φρούτα, γλυκά, όλα προσφορά του καταστήματος. Αυτό είναι γενικός κανόνας όπου βρεθείς και όπου σταθείς, σ’ όλη την Κρήτη.

Είκοσι χρόνια στη Γέρα
Ένας αλλιώτικος κτηνοτρόφος και κρεοπώλης και ένας γυμναστής, και οι δυο από τη Γέρα, απεφάσισαν, πριν 20 χρόνια, να πρωτοτυπήσουν. Έστησαν ένα κατάστημα τροφίμων και το συνέδεσαν με την αλυσίδα supermarket «Ασπίδα». Η επιχείρηση πήγε καλά, ο κόσμος την υποστήριξε γιατί βρήκε το συμφέρον του και στη συνέχεια γέννησε ένα άλλο κατάστημα, ηλεκτρικών ειδών, πάλι στη Γέρα. Οι νέοι επιχειρηματίες είναι οι κ.κ. Γιάννης Καρδαμήλας και Στρατής Φωτεινός.

Είκοσι χρόνια στη Γέρα (2)
Ο Γιάννης ο Καρδαμήλας - τον θεωρώ φίλο μου -, ένας άνθρωπος με στοιχειώδεις εγκύκλιες σπουδές και κατά την άποψή μου ο νους της επιχειρήσης, διαθέτει τετραπέρατο μυαλό, που μπορεί ν’ ανιχνεύει το μέλλον του εμπορίου, έχει άριστες κοινωνικές σχέσεις και είναι λίαν εργατικός. Σέβεται τον πελάτη και έχει τον τρόπο να τον ευχαριστεί. Αν τον είχαμε στο Υπουργείο Εμπορίου, ίσως η χώρα μας σήμερα να ήταν διαφορετική. Το εννοώ. Ο Στρατής Φωτεινός αγαπιέται για τον πράο και ήρεμο χαρακτήρα του. Είναι ο λογιστής και συντονιστής της επιχείρησης. Δεν έχει επαφή με τους πελάτες τόσο, αλλά στο πόστο που έχει αναλάβει θεωρείται λίαν επιτυχημένος. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, με τις οικογένειές τους, που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, που είναι αγαπημένοι, διατηρούν οικογενειακές σχέσεις και παραμένουν ταπεινοί και αξιοπρεπείς, αξίζουν τα συγχαρητήρια της στήλης και του γράφοντα. Τίμησαν τη Γέρα και η Γέρα τούς ανέδειξε.

Τον αντιδήμαρχο Γέρας
Τον αντιδήμαρχο Γέρας, κ. Θέμη Αθανάση, τον συμπαθώ γιατί δεν καβάλησε το καλάμι αφού κάθισε στο θώκο του Δήμου, δηλώνει ότι δεν τα ξέρει όλα, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» και όταν δυσκολεύεται, απευθύνεται ταπεινά στους επαΐοντες. Απ’ την πλευρά μου επισημαίνω κακώς κείμενα στην περιοχή μας και τα θέτω υπόψη του. Άλλο τίποτα δεν μπορώ να προσφέρω. Σήμερα έχω δύο θέματα:

Τον αντιδήμαρχο Γέρας (2)
α) Τη θυρίδα που είχε δημιουργήσει η Εμπορική Τράπεζα μέσα στο Πάρκο, με τις ευλογίες τού τότε προέδρου της Κοινότητας Παπάδου, κ. Δημοσθένη Ψαρρού, πρέπει να την γκρεμίσεις πάραυτα. Είναι η δεύτερη φορά που το επισημαίνω.
β) Ο δρόμος από τον οικισμό Αθιγγάνων μέχρι το Μονέρι που ασφαλτοστρώσατε, είναι τέλειος. Αλλά από τον οικισμό μέχρι και 100 μέτρα ανατολικά η κατασκευάστρια εταιρεία δεν τσιμεντόστρωσε τα ρείθρα, με αποτέλεσμα τα όμβρια να καταστρέφουν το δρόμο.

Η παρέλαση των σχολείων της Γέρας
Είμαστε της άποψης ότι οι παρελάσεις των σχολείων της Γέρας πρέπει να γίνονται στα χωριά τους και όχι να κατεβαίνουν στον Παπάδο. Ας μην απογυμνώσουμε τα χωριά μας από κάθε εκδήλωση. Ακόμα θεωρούμε ότι οι γιορτούλες και οι γυμναστικές επιδείξεις που κάναμε κάποτε, πρέπει να επανέλθουν σε σύγχρονη μορφή, γιατί αρέσουν στα παιδιά.

Του δημάρχου Λέσβου
Βρίσκω σωστή την απόφασή σας να προβείτε στην αποκομιδή των σκουπιδιών με όποιο πρόσφορο μέσο. Η πόλη πρέπει να καθαριστεί πάραυτα. Οι παλαιοσυνδικαλιστικές μέθοδοι των εργαζόμενων στους ΟΤΑ κανένα δεν αγγίζουν. Φαίνεται πως δεν έχουν πάρει είδηση ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο πολύβουος τυφώνας πλησιάζει, που στο διάβα του θα σαρώσει τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι μόνον. Δυστυχώς! Τέλος, μπροστά στην υγεία των πολιτών, τα δικαιώματα των εργαζομένων έρχονται δεύτερα.

Γερμανικές επανορθώσεις
Δύο λαούς δεν μπόρεσα να συμπαθήσω στη ζωή μου. Τους αποικιοκράτες υπερόπτες Εγγλέζους και τους Γερμανούς πολεμοκάπηλους. Οι γερμανικές επανορθώσεις, που ποτέ δεν απαιτήσαμε επιτακτικά, ανέρχονται σήμερα στα 575 δισ. ευρώ. Δεν τα απαιτήσαμε στη δεκαετία τού 1950 διότι η τότε κυβέρνηση πιέστηκε από την Αμερική, που έστειλε πακτωλό χρημάτων για την οικονομική ανόρθωση της Γερμανίας. Δεν τα ζητήσαμε αργότερα διότι 500.000 Έλληνες δούλευαν στη Γερμανία ως εργάτες. Όταν τα απαιτήσαμε κάποια εποχή, η Γερμανία προέβαλε ως επιχείρημα ότι οι νικητές σύμμαχοι χώρισαν τη Γερμανία σε δύο κράτη και επομένως δεν είναι η ενιαία μεγάλη αυτοκρατορία της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα που ενώθηκαν οι δύο Γερμανίες, θα τολμήσουμε;

Παπάδος, 8-11-2011

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey