Πελεκάνος με… κατάθλιψη

01/07/2012 - 05:56
Ένα θηλυκό πελεκάνο που ανάρρωνε από κατάθλιψη απελευθέρωσαν προχτές Πέμπτη οι υπεύθυνοι του Ζωοκομείου Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. Το συγκεκριμένο πουλί αποτελεί παράδειγμα του πόσο ευαίσθητα μπορεί να είναι ορισμένα είδη του ζωικού βασιλείου.
Παράδειγμα ευαισθησίας από «φιλοξενούμενο» του Ζωοκομείου της Λέσβου

Ένα θηλυκό πελεκάνο που ανάρρωνε από κατάθλιψη απελευθέρωσαν προχτές Πέμπτη οι υπεύθυνοι του Ζωοκομείου Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. Το συγκεκριμένο πουλί αποτελεί παράδειγμα του πόσο ευαίσθητα μπορεί να είναι ορισμένα είδη του ζωικού βασιλείου, κάτι που συχνά νομίζουμε πως αποτελεί προνόμιο μόνο του ανθρώπινου είδους.


Ο πελεκάνος, που φιλοξενούσαν το τελευταίο διάστημα οι υπεύθυνοι του Ζωοκομείου, έχει δεχτεί τις φροντίδες τους πολλές φορές.
Η πρώτη από αυτές ήταν το 2005, όταν έφτασε εκεί με σπασμένο φτερό από σκάγια, ενώ ένα χρόνο μετά ξαναμεταφέρθηκε στο Ζωοκομείο, έχοντας χτυπηθεί από κάποιο όχημα και έχοντας χάσει το ένα του πόδι. Ακολούθησαν κάποιοι μικροτραυματισμοί, ενώ το πουλί αφηνόταν κάθε φορά και πάλι ελεύθερο, στη Σκάλα Καλλονής, όπου ζούσε μαζί με το ταίρι του.
Το τελευταίο, ωστόσο, πέθανε από ηλεκτροπληξία το περασμένο καλοκαίρι. Παρατηρώντας πως ο θηλυκός πελεκάνος άρχισε σιγά - σιγά να μαραζώνει και να μην τρώει, οι υπεύθυνοι του Ζωοκομείου αποφάσισαν να τον πάρουν και πάλι κοντά τους, μέχρι να ανακάμψει. Χάρη στις φροντίδες και τα χάδια τους, το πουλί έγινε καλά κι έτσι αφέθηκε ελεύθερο προχτές, για να επιστρέψει και πάλι στο γνωστό του μέρος, τη Σκάλα Καλλονής, όπου θα ζήσει πλέον μόνο του, όντας το μοναδικό του είδους του.
«Και τα πουλιά μπορούν να πάθουν κατάθλιψη αν χάσουν τη συντροφιά ή την παρέα τους», λέει στο «Ε» η Ineke Peeters.
Να σημειωθεί ότι, μέσα στον τελευταίο μήνα, από το Ζωοκομείο Λέσβου στάλθηκαν στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριας Ζωής στην Αίγινα δύο αρπακτικά πουλιά, ένα τιτό κι ένας καλαμόκιρκος. Συνολικά, πάνω από 25 αρπακτικά πουλιά έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής από τη Λέσβο στην Αίγινα, ενώ στο Ζωοκομείο της Αγίας Παρασκευής έχουν μείνει πλέον μόνο κάποιες κουκουβάγιες, δεκαοχτούρες και άλλα μικρά πουλιά, καθώς και οικόσιτα ζώα, όπως γάτες και σκύλοι.
Οι υπεύθυνοι παραμένουν εκεί για να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε όσα ζώα τις χρειάζονται, στόχος τους όμως είναι να φύγει από τα χέρια τους το φορτίο της καθημερινής φροντίδας αρπακτικών πουλιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey