«Λογοτεχνικό ταξίδι στη Λέσβο του χθες»

01/07/2012 - 05:56
Ένα θαυμάσιο ημερολόγιο του 2010 εξέδωσε η νομαρχία Λέσβου με τον τίτλο «Λογοτεχνικό ταξίδι στη Λέσβο του χθες», αποτέλεσμα της γνωστής ευαισθησίας του νομάρχη Παύλου Βογιατζή στα πολιτιστικά ζητήματα.
Ημερολόγιο 2010
Εισαγωγή - Ανθολόγηση: Παναγιώτης Σκορδάς
Έκδοση Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου
Μυτιλήνη 2009

Ένα θαυμάσιο ημερολόγιο του 2010 εξέδωσε η νομαρχία Λέσβου με τον τίτλο «Λογοτεχνικό ταξίδι στη Λέσβο του χθες», αποτέλεσμα της γνωστής ευαισθησίας του νομάρχη Παύλου Βογιατζή στα πολιτιστικά ζητήματα. Εμπνευστής και ανθολόγος των κειμένων των εκπροσώπων της Λεσβιακής Άνοιξης που εμπεριέχονται, είναι ο δραστήριος φιλόλογος, λειτουργός του λεσβιακού πολιτισμού και πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λέσβου, κ. Παναγιώτης Σκορδάς. Παράλληλα, ο κ. Δημήτρης Παπαχρυσός, άξιος πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών Λέσβου, είχε την επιμέλεια της έκδοσης.
Αποτέλεσμα αυτής της τριμερούς συνεργασίας είναι η έκδοση του καλαίσθητου αυτού ημερολογίου, το οποίο αποτελεί οφειλόμενο μνημόσυνο στους εκπροσώπους της Λεσβιακής Άνοιξης και ταυτόχρονα με τις όμορφες και σπάνιες φωτογραφίες του υπενθυμίζει στους νεώτερους τις ρίζες τους και αναπαράγει την ειδυλλιακή εικόνα της παλιάς Μυτιλήνης.

*Ο Ραφαήλ Παπαδέλλης είναι Φιλόλογος.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey