Συναυλία για την τέχνη της κιθάρας

01/07/2012 - 05:56
Μια συναυλία με τίτλο «Η τέχνη της κιθάρας στα χρόνια του ρεμπέτικου», σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα είναι η πρώτη για φέτος μουσική παράσταση στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.
Μια συναυλία με τίτλο «Η τέχνη της κιθάρας στα χρόνια του ρεμπέτικου», σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, θα είναι η πρώτη για φέτος μουσική παράσταση στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Ο γνωστός μουσικός, που έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στη Λέσβο, έρχεται αυτήν τη φορά για να παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο μισού αιώνα, μέσα από μια νέα απόδοση επιλεγμένων τραγουδιών.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Μυστακίδης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 1986. Από το 1994 έως το 2004 ήταν μέλος του συγκροτήματος «Λοξή Φάλαγγα», του συνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου, και από το 2002 ήταν συνεργάτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου και των «Λαϊκεδέλικα». Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 80 δίσκους, ενώ έχει συνεργαστεί είτε δισκογραφικά είτε σε συναυλίες είτε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με τους Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Σούκα, Διονύση Σαββόπουλο, Ελένη Βιτάλη, Γιώργο Νταλάρα, Δημήτρη Μητροπάνο, Μελίνα Κανά κ.ά.. Εκτός άλλων, έχει διδάξει μουσικά όργανα στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Ηπείρου, έχει εκδώσει μέθοδο εκμάθησης λαούτου και υπό έκδοση είναι η μέθοδος για λαϊκή κιθάρα. Το Δεκέμβριο του 2006, κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, με ρεμπέτικα σε επανεκτέλεση, παιγμένα μόνο με κιθάρες.
Στο Αρχοντικό Γεωργιάδη θα εμφανιστεί μαζί με τους Δημήτρη Σφίγγο και Μανώλη Πορφυράκη, που θα τον συνοδεύουν στις κιθάρες και το τραγούδι. Μαζί θα φέρουν στη σκηνή τα πολλά «πρόσωπα» της λαϊκής κιθάρας, όπως διαμορφώθηκαν στα χρόνια του ρεμπέτικου. Δε θα είναι μια ακόμα αναπαραγωγή, αλλά μια νέα απόδοση επιλεγμένων τραγουδιών, που αναδεικνύουν τις τεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες του οργάνου. Η κιθάρα είναι, άλλωστε, παρούσα σε κάθε τύπο ορχήστρας από τις αρχές του 20ού αιώνα έως σήμερα, φορέας μιας σύνθετης μουσικής γλώσσας, που γνωρίζει πολλά στάδια εξέλιξης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey