«Εξαντλείται η υπομονή μας»

01/07/2012 - 05:56
Να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να προασπίσουν με την ψήφο τους το δικαίωμα των Λημνιών στο αγαθό της υγείας ζητά απ’ τους βουλευτές του Νομού Λέσβου ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
O δήμαρχος Λήμνου για το αγαθό της υγείας

Να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και να προασπίσουν με την ψήφο τους το δικαίωμα των Λημνιών στο αγαθό της υγείας ζητά απ’ τους βουλευτές του Νομού Λέσβου ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Ο κ. Χατζηδιαμαντής, με αφορμή το υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου για τις «Ρυθμίσεις θεμάτων Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαρμάκων, φαρμακείων και άλλες διατάξεις», εκφράζει τη θλίψη αλλά και την οργή του για το γεγονός ότι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας παραμένει, παρά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και εργαζομένων, η κατάργηση του αυτόνομου οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Λήμνου και η συγκρότηση ενός ενιαίου οργανισμού Νοσοκομείου Μυτιλήνης - Λήμνου.
Σύμφωνα με την προτεινόμενη δομή, το Νοσοκομείο της Λήμνου θα μετατραπεί σε «παράρτημα» του Βοστάνειου, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους κατοίκους της Λήμνου, με πλήρη έλλειψη κατανόησης των ζητημάτων που θέτει η «νησιωτικότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Χατζηδιαμαντής, υποστηρίζοντας πως η Λήμνος, το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με 17.000 κατοίκους, «δεν είναι δυνατό να μη διαθέτει αυτόνομο νοσοκομείο, αλλά να εξαρτάται από ένα άλλο νησί που απέχει έξι ώρες θαλάσσιου ταξιδιού χωρίς καθημερινή σύνδεση».
Οι διαδοχικές και συνεχείς καταργήσεις υπηρεσιών ζωτικής σημασίας εξαντλούν, όπως λέει ο δήμαρχος στους βουλευτές, την υπομονή των Λημνιών, οι οποίοι «βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να κοστολογείται και να υποβαθμίζεται. Επιτέλους, ρίξτε μια ματιά στο χάρτη, ρωτήστε για τις άθλιες και πανάκριβες συγκοινωνίες, αναρωτηθείτε πώς εισπράττουν οι κάτοικοι αυτού του τόπου το αίσθημα του αποκλεισμού και της ανασφάλειας που προκαλούν τέτοιες αποφάσεις.».
Κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου, ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρει ότι οι Λημνιοί περιμένουν απ’ τους βουλευτές να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται από τέτοιες αποφάσεις και να προασπίσουν όπως οφείλουν το δικαίωμα των κατοίκων της Λήμνου στο ύψιστο αγαθό της υγείας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey