Και η Λέσβος υπέρ έκτακτου συνεδρίου

01/07/2012 - 05:56
Με την κίνηση αυτή, τα στελέχη του Συνασπισμού παίρνουν θέση υπέρ της πρότασης που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Λέσβου του Συνασπισμού, Κώστας Κουμλέλλης, είναι ανάμεσα στους 29 γραμματείς νομαρχιακών οργανώσεων που ζητούν να γίνει έκτακτο συνέδριο του κόμματος. Με την κίνηση αυτή, τα στελέχη του Συνασπισμού παίρνουν θέση υπέρ της πρότασης που κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και η οποία πέρασε οριακά.

Η οριακή πλειοψηφία που επιτεύχθηκε δε δίνει, όμως, τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί συνέδριο. Η θέση που εξέφρασαν οι γραμματείς των 29 νομαρχιακών επιτροπών ενισχύει τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης με τους ανανεωτικούς, όσο και το τμήμα του αριστερού ρεύματος που διαφωνεί με τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
Στην ανακοίνωσή τους οι γραμματείς του Συνασπισμού, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι τα μέλη του Συνασπισμού διακατέχονται από αγανάκτηση, οργή, απογοήτευση και ντροπή μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και τον τρόπο που διαχειρίστηκε η ηγεσία του κόμματος το αρνητικό αποτέλεσμα.
«Δεν ξέρουμε τι να πούμε, ειδικά απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν, αναζητώντας κάποια διέξοδο στο δικό μας πολιτικό χώρο. Έχει ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου” και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να διαγκωνίζονται για το ποιος θα αναδείξει το χειρότερο πρόσωπο», σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Αμέσως μετά, σπεύδουν να εξηγήσουν ότι το κλίμα που επικρατεί στη βάση του κόμματος είναι τελείως διαφορετικό από το κλίμα που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκιά του. Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι τα μέλη του κόμματος επιθυμούν να βρεθεί λύση ενότητας και προοπτικής που θα συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να λειτουργήσει ο Συνασπισμός ως ένα σύγχρονο, σοβαρό, φερέγγυο, ενιαίο αριστερό κόμμα, με κοινά αποδεκτούς κανόνες λειτουργίας, όπου η φωνή των μελών θα συναντάται σε μια αμφίδρομη σχέση με αυτή της ηγεσίας.
Ακολούθως σημειώνουν: «Φτάνει πια η εικόνα “Βαβέλ” που εκπέμπει το κόμμα μας, φτάνουν πια οι μικροεγωισμοί και τα μικροσυμφέροντα! Εδώ και τώρα να ανασυντάξουμε το κόμμα μας και να συμβάλουμε προωθητικά στην αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα η υπόθεση του κόμματος να γίνει υπόθεση των μελών. Τα μέλη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η μόνη λύση γι’ αυτό είναι το Έκτακτο Συνέδριο.»
Η ανακοίνωση υπογράφεται, εκτός από το γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Λέσβου του Συνασπισμού, από τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών Β΄ Θεσσαλονίκης, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Άρτας, Κεφαλονιάς, Ευρυτανίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Δωδεκανήσων, Σάμου Αργολίδας, Θεσπρωτίας, Ανατολικής Αττικής και Χίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey