Φουλ αντεπίθεση από τον Αλατζά

01/07/2012 - 05:56
Σκληρή μάχη για να κρατήσει τον έλεγχο του δήμου Πέτρας είναι αποφασισμένος να δώσει ο δήμαρχος, Απόστολος Αλατζάς, ο οποίος κάνει σαφές ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πρόκειται να πει τα πάντα για την κατάσταση του δήμου που παρέλαβε.
Σκληρή μάχη για να κρατήσει τον έλεγχο του δήμου Πέτρας είναι αποφασισμένος να δώσει ο δήμαρχος, Απόστολος Αλατζάς, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πρόκειται να πει τα πάντα για την κατάσταση του δήμου της Πέτρας που παρέλαβε. Επίσης δίνει τη δική του ερμηνεία στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ότι θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία του δήμου στον Παύλο Παπουτσάνη μέχρι να γίνουν εκλογές.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ αναφέρει μόνο τα εξής: «Εντέλλεται ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να εκδώσει πρόγραμμα επαναληπτικής ψηφοφορίας στο δήμο Πέτρας Λέσβου...» Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, ζητήσαμε από τον κ. Αλατζά να μας δώσει το κείμενο της απόφασης, ώστε να λάβουμε πλήρη γνώση όλου του κειμένου. Αλλά δε μας την έστειλε.
Η διάθεση για έντονη πολιτική αντιπαράθεση δε βρίσκει ανταπόκριση στην πλευρά του Παύλου Παπουτσάνη, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε ως χθες το απόγευμα, επρόκειτο να αναχωρήσει για τις προγραμματισμένες του διακοπές, παρά τις εξελίξεις που δρομολογεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στην Πέτρα και στα άλλα χωριά του δήμου, από το περασμένο Μάιο συζητιέται ότι η παράταξη του Παπουτσάνη θέλει να δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη, αλλά δεν επιθυμούσε να γίνουν εκ νέου εκλογές, ένα μόλις χρόνο πριν τις τακτές του 2010, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν πως υπάρχει κίνδυνος η πολιτική πόλωση να ξεφύγει από τα αποδεκτά πλαίσια και να χωρίσει στα δύο τις τοπικές κοινωνίες χωριών του δήμου. Όλα αυτά συζητούνταν πριν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα. Είναι βέβαιο ότι το πλαίσιο που διαμορφώνεται σήμερα θα επανεξεταστεί από τον κ. Παπουτσάνη και τους συνεργάτες του. Πέρα από το κλίμα στην τοπική κοινωνία, θα συνεκτιμηθεί το γενικότερο πολιτικό, της περιόδου αυτής που «μυρίζει» βουλευτικές εκλογές.
Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από τις νομαρχιακές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς κανένα απ’ τα δύο κόμματα δε θα «πετάξει το γάντι».Αντιπαράθεση Αλατζά

Δίνοντας μια πρώτη γεύση της σκληρής αντιπαράθεσης, ο κ. Αλατζάς απαντά στις δηλώσεις που έκανε χθες στο «Ε» ο Παύλος Παπουτσάνης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν κάνουμε χρήση της βιομηχανίας των ένδικων μέσων και των επαφών δεν είναι δικαίωση, είναι εξαπάτηση των δημοτών της Πέτρας και θέλουμε να ρωτήσουμε σε ποια συνέχεια έργου και προγραμματισμού αναφέρεται ο κ. Παπουτάνης: Για τα πάνω από 600.000 ευρώ χρέος που έχει ο δήμος; Για την απόφαση εφετείου που δικάζει το δήμο σε δαπάνη 290.000 ευρώ εντόκως για τη μελέτη του βιολογικού, κατόπιν παροτρύνσεως και κατόπιν αποδοχής της τότε δημοτικής αρχής; Για τα εκατοντάδες ρολόγια ύδρευσης χωρίς παροχές και χωρίς χρεώσεις αυτών; Για τα χιλιάδες χρέη άνευ τιμολογίων, για τα οποία κατακλύζουν καθημερινά το δήμο οι προμηθευτές; Και τόσα άλλα που θα αναφερθούν στη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας.
Το δικό μας έργο είναι γνωστό στη διάρκεια των έξι μηνών. Συνέπεια στις πληρωμές, αποκατάσταση της χαώδους κατάστασης που αναλάβαμε με τα έργα του βιολογικού, επιχορηγήσεις πάνω από 500.000 ευρώ από τα υπουργεία και τις μελέτες σε εξέλιξη. Συνέχιση και αποπεράτωση των έργων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή κ.τ.λ..
Κοιτάμε τους δημότες στα μάτια και παλεύουμε για αυτούς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε.
Ταύτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι προς ενίσχυση της προπαγάνδας που χρησιμοποιούν όσοι δεν πιστεύουν στη διαφάνεια. Ο λαός όμως έχει το λόγο και τη δύναμη.
Κυριακή κοντή γιορτή!!»

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του «Ε», με το οποίο αποκαλύφθηκε η απόφαση για εκλογές στην Πέτρα
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey