«Άναψε φωτιές» ο αξονικός

01/07/2012 - 05:56
Την προέγκριση της δημοπράτησης του έργου προμήθειας του αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Ανακοινώθηκε η προέγκριση δημοπράτησης του αξονικού τομογράφου από την Περιφέρεια. Καυστικά σχόλια από τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τις «ανακοινώσεις»

Την προέγκριση της δημοπράτησης του έργου προμήθειας του αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ανακοίνωσε χθες η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για προμήθεια του αξονικού τομογράφου, ενώ σύντομα θ’ ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για το μαγνητικό τομογράφο. Η χθεσινή ανακοίνωση όμως της Περιφέρειας, προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά του Διοικητή του Νοσοκομείου, Παύλου Παπαδόπουλου, ο οποίος με δήλωσή του στο «Ε», ασκεί δριμεία κριτική στην Περιφέρεια γιατί…. «ανακοινώνει έργα άλλων».

Η υπογραφή της προέγκρισης δημοπράτησης του έργου προμήθειας του αξονικού τομογράφου από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου,  ανακοινώθηκε χθες από την Περιφέρεια,  η οποία διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Σε δήλωσή του, ο κ. Γιακαλής αναφέρει ότι: «Με την προμήθεια Αξονικού Τομογράφου για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ευελπιστούμε στη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που θα συνδράμει στο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προσφέροντας μία σημαντική υπηρεσία στους πολίτες του νησιού.».
Η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου ουσιαστικά «ανοίγει το δρόμο» για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της «Γ΄ πτέρυγας» για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μέρος του οποίου είναι και η προμήθεια αξονικού αλλά και μαγνητικού τομογράφου.

«…Τους το χαλαλίζω»

H χθεσινή ανακοίνωση της Περιφέρειας όμως, φάνηκε να προκαλεί την έντονη αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που θεωρεί ότι «ανακοινώθηκε» ένα έργο για το οποίο το νοσοκομείο έχει καταβάλλει τόση προσπάθεια εδώ και χρόνια. «….αν από τις αρχές Ιουλίου που πήραν το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια, κατάφεραν να “ωριμάσουν” και να δημοπρατούν έργα τόσο γρήγορα, τότε τους το χαλαλίζω. Επειδή όμως από εδώ και πέρα τα μοναδικά έργα στο ΕΣΠΑ που θα δημοπρατούν, θα είναι τα έργα του Νοσοκομείου, θα τους συνιστούσα να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Παύλος Παπαδόπουλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey