Ελλείψει προσωπικού… «χωρίζουν» παντρεμένοι

01/07/2012 - 05:56
Παντρεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και όμως, σύμφωνα με τα κιτάπια του Δήμου Λέσβου, είναι άγαμη! Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε την Κατερίνα Λάγου, η οποία πήγε χθες στην Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου.
Παντρεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και όμως, σύμφωνα με τα κιτάπια του Δήμου Λέσβου, είναι άγαμη! Μια αναπάντεχη έκπληξη περίμενε την Κατερίνα Λάγου, η οποία πήγε χθες στην Υπηρεσία Δημοτολογίου του Δήμου προκειμένου να βγάλει ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Εκεί διαπίστωσε με έκπληξη ότι το πιστοποιητικό που εκδόθηκε ανάφερε ότι ήταν άγαμη. Η γυναίκα τούς έδειξε τη ληξιαρχική πράξη γάμου που είχε στα χέρια της και είχε εκδοθεί την επομένη του γάμου της, όμως τα στοιχεία της δεν είχαν «περαστεί» στους υπολογιστές του Δήμου.
«Χρειαζόμουν ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που μου ζήτησαν από τη δουλειά μου. Το πιστοποιητικό όμως που μου έδωσαν, με εμφάνιζε ως άγαμη. Τους ενημέρωσα ότι είχα παντρευτεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2010 και είχα στα χέρια μου και ληξιαρχική πράξη, όμως μου απάντησαν ότι δεν έχουν προσωπικό για να περάσει τα στοιχεία στο δημοτολόγιο. Τους είπα τότε εγώ τι πρέπει να κάνω που χρειάζομαι το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τη δουλειά μου, και μου είπαν να διαμαρτυρηθώ στο Δήμο.»
Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου της Μυτιλήνης είχε γίνει η αιτία την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος να «επιστρατεύσει» προσωρινά διοικητικούς υπαλλήλους από τα δημοτικά διαμερίσματα της Μυτιλήνης προκειμένου να βοηθήσουν στο φόρτο δουλειάς, καθώς δεν είχαν καταγραφεί θάνατοι από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους γάμους, καθώς για τους ίδιους λόγους το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί ν’ αντεπεξέλθει στις ανάγκες.

Άγαμη...
Από το Δήμο τονίζεται ότι με την έγκριση του Εσωτερικού Οργανισμού Υπηρεσιών θα έχει τη δυνατότητα να κάνει «αναδιανομή» προσωπικού στις υπηρεσίες των τέως δήμων όλου του νησιού, ώστε να μπορεί να καλύψει και τα «κενά» που υπάρχουν στις υπηρεσίες.
«Μέχρι να βρεθεί λύση, εμένα μου είπαν ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν σε κάτι άλλο. Μου έδωσαν το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης στο οποίο φαίνεται ότι είμαι άγαμη και με τη ληξιαρχική πράξη γάμου θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει στη δουλειά μου, και ελπίζω να το δεχθούν. Είμαι σίγουρη, όμως, ότι εκτός από εμένα υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις και θα πρέπει ο Δήμος να βρει σύντομα λύση για το θέμα αυτό.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey