
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Ανάρπαστα τα γλυκά και τα εδέσματα των μαθητών του ΟΑΕΔ
Μαθητές και εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Μυτιλήνης «κέντησαν» με τις γλυκές και αλμυρές δημιουργίες στην Γιορτή του Κάστανου.
Πρώτη ύλη αποτέλεσαν τα μήλα και τα κάστανα με τόπο προέλευσης την Αγιάσο που είχε και την τιμητική της την ημέρα εκείνη. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές κατάφεραν να αξιοποιήσουν και να αναδείξουν ταυτόχρονα προϊόντα της Λέσβου και να κοινωνήσουν τις γευστικές αυτές απολαύσεις σε όλους όσοι βρέθηκαν στην 18η Γιορτή του Κάστανου.
Οι εκκολαπτόμενοι μικροί σεφ και ζαχαροπλάστες Αλέξανδρος Γιάννης, Μεταξία Δουκάκη, Μαρίνα Ζαγκούλη,Τηλέμαχος Κοντούτσικος, Άντζελα Κουτσκουδή, Μανώλης Πάχος, Δήμητρα Τελωνιάτη, Ειρήνη Τραντάλη, Άννα Χαζίζι και Σαπφώ Μαρία Χονδρομπίλα είναι οι μαθητές της Β' Τάξης τους Τμήματος Αρτοζαχαροπλαστών που με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Μαρίας Ζεϊμπέκη, Δημήτρας Δροσίδου, Γιώργου Γραμματά, Μιχάλη Βαφειώτη και Νίκου Μαμουλή έφτιαξαν muffins κάστανου, πουγκάκια μήλου, τρουφάκια κάστανου, μηλοπιτάκια, μαρόν, cheesecake φράουλα και τόσα άλλα που έγιναν ανάρπαστα κλέβοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Όπως τόνισε στο «Ε» ο Διευθυντής της Σχολής Αθανάσιος Ιατρίδης μέσα από την συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις ανάδειξης ντόπιων προϊόντων οι μαθητές αντιλαμβάνονται άμεσα ότι τα προϊόντα που πλαισιώνουν το τραπέζι ενός χωριού, μιας περιοχής, ενός νησιού, ενός τόπου, δεν επηρεάζουν μόνο τις γαστρονομικές επιλογές των ανθρώπων αλλά αυτά έχουν αντίκτυπο στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πολιτική ζωή, δίνοντας έτσι άλλη αξία στην ύπαρξη των προϊόντων αυτών.