Απολογισμός έργων από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μυτιλήνης

Τζιμής: «Γεμάτος εργοτάξια ο Δήμος Μυτιλήνης» [Vid]

03/08/2022 - 15:00 Ενημερώθηκε 05/08/2022 - 17:19

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής, παραχώρησε, την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, παρουσία του προϊστάμενο της  Τεχνικής Υπηρεσάς του Δήμου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, συνέντευξη Τύπου κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για τα έργα που υλοποιήθηκαν και δημοπρατούνται από την Δημοτική Αρχή Κύτελη, καθώς και για εκείνα που δρομολογούνται. Ειδική αναφορά έγινε σε εκείνα που οραματίστηκε και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, καθώς και σε εκείνα που ενώ είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου Λέσβου,είχαν αρκετές εκκρεμότητες και έπρεπε να δώσει λύσεις προκειμένου να ολοκληρωθούν. Επιπροσθέτως μνεία έγινε για το έργο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα, όπου υπάρχει παύση των εργασιών από την ανάδοχο εταιρία, λόγω του προβλήματος που προέκυψε με την  πληρωμή από τη ΓΓΑ των εργασιών που ήδη ολοκληρώθηκαν,  πρόβλημα που αναμένεται να λυθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ξαναξεκινήσει το έργο.
Μιλώντας ο κ. Τζιμής για τα έργα που η Δημοτική Αρχή Κύτελη, οραματίστηκε και δρομολόγησε είπε: «Ξεπεράσαμε υπερδιπλάσια έργα από αυτά που δεσμευτήκαμε στην τοπική κοινωνία μας ως υποψήφια Δημοτική παράταξη Κύτελη. Είχαμε πει ότι θα αναπλάσουμε την προκυμαία, ότι θα κάνουμε το Παλιό Κολυμβητήριο και άλλα πολλά. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 μπαίνει ο εργολάβος στην προκυμαία Μυτιλήνης. Το Παλιό Κολυμβητήριο σύμφωνα με το νέο master plan  δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί, το διατηρούμε  αξιοποιώντας το, και επειδή δεν ολοκληρώθηκε ακόμη από την  αρμόδια επιτροπή, την ΕΣΑΛ, ζήτησε ο Δήμαρχος από τον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε, παρουσία του αντιπροέδρου της βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, ότι θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου διεθνών προδιαγραφών στο χώρο του πρώην  Δημοτικού καταυλισμού του Καρά Τεπέ,-που πρόκειται να στεγάσει και άλλες χρήσεις στα πλαίσια της ανάπλασης του συγκεκριμένου χώρου- και ήδη επεξεργαζόμαστε την ανάθεση των μελετών,  διότι είναι ένα σοβαρότατο έργο και λίαν προσεχώς θα αρχίσει να φαίνεται η υλοποίησή του». Παράλληλα μνημόνευσε τα «φουσκωτά» γήπεδα, τους δρόμους που αναπλάθηκαν και επισήμανε «Αξιοποιήσαμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, εθνικό και ευρωπαϊκό που δεν τα είχαμε καν στο πρόγραμμά μας. Επιπλέον υπερκαλύψαμε όλα τα έργα του  προγράμματος  της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης προϋπ. 13εκ. ευρώ. Ακόμη θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν η ΔΕΥΑΛ είχε ολοκληρώσει τα έργα ύδρευσης - αποχέτευσης ,  θα κάναμε ένα άλλο εξίσου σημαντικό έργο και συγκεκριμένα τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και ένα δίκτυο πεζοδρομίων 11χλμ σε όλη μας την πόλη. Για το έργο αυτό έχουμε ήδη κάνει την προμελέτη , αλλά περιμένουμε την ΔΕΥΑΛ να ολοκληρώσει τα δίκτυά της» τόνισε, ώστε να μπορούν να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις ανενόχλητα.  
Ο κ. Τζιμής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εκτέλεση του  σημαντικότατου έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων, με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον Δήμο Μυτιλήνης». Στο συγκεκριμένο έργο ο Ανάδοχος που επιλέχθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό θα προβεί στην αλλαγή όλων των φωτιστικών στις οδούς του Δήμου μας μέσα στους επόμενους 6 μήνες και θα έχει την υποχρέωση να αντικαθιστά οποιαδήποτε βλάβη εντός 72 ωρών.
«Το συγκεκριμένο αποτελεί το πρώτο έργο ΣΔΙΤ στο νησί μας και ο Δήμος Μυτιλήνης δεν εκταμίευσε χρήματα για την υλοποίησή του. Οι δημότες θα είναι ωφελημένοι από το έργο αυτό, καθώς δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά, θα έχουν καλύτερο φωτισμό και άμεση αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιμής και πρόσθεσε: «Παράλληλα, μέσω της Αυτεπιστασίας, ανακατασκευάσαμε ή επισκευάσαμε πολλές μικρές υποδομές κυρίως κτηριακές και οδικές σε όλες σχεδόν τις Κοινότητες. Αψευδέστεροι μάρτυρες για την επιβεβαίωση της μεθοδικότητας και της αποτελεσματικότητας της Δημοτικής Αρχής και προπάντων της Τεχνικής Υπηρεσίας είναι οι ίδιοι οι Κοινοτάρχες. Σχεδόν σε όλα τα Κοινοτικά Γραφεία, στα διάφορα Μουσεία μας και στα Δημαρχεία, ακόμη και στο Αναγνωστήριο Αγιάσου έγιναν παρεμβάσεις από την Αυτεπιστασία».
Παύση εργασιών στο Κολυμβητήριο
Σε ότι έχει να κάνει με το έργο του κολυμβητηρίου στα Θέρμα έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές του χώρου του κολυμβητηρίου αλλά και του κτηρίου που θα δημιουργηθεί. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ο τοίχος περίφραξης και η δημιουργία κόμβου στην είσοδο σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Παπαχριστοφόρου και συμπλήρωσε: «Από κει και πέρα έχει γίνει μια διακοπή εργασιών γιατί είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε μία διαδικασία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία ακόμη δεν έχει βάλει τα λεφτά για την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού (…) Η πληρωμή του έργου αυτού γίνεται απολογιστικά, δηλαδή θα στέλνουμε τον κάθε λογαριασμό αφού υποβληθεί και ελέχθη από την Υπηρεσία στην ΓΓΑ, η οποία βάζει τα λεφτά στον Δήμο για να πληρώνει τον εργολάβο. Έτσι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία αλλά είχαμε την ατυχία ο αρμόδιος υπάλληλος της ΓΓΑ να πεθάνει. Ο κ. Τζιμής πήγε στην ΓΓΑ για να ξεμπερδέψει το θέμα. Μας έχουν υποσχεθεί ότι είμαστε οι πρώτοι που θα πληρώσουν. Αναμένουμε μέσα στον Αύγουστο να έχει λυθεί το πρόβλημα (...) Αν έχουμε ομαλή χρηματοδότηση υπολογίζουμε μέσα σε διάστημα 18 μηνών να έχει ολοκληρωθεί το έργο».     
Τα προβλήματα σε Ακαδημία,  6ο Δημοτικό και δρόμο Άγιος Στέφανος - Παλιός   
«Τα έργα τα οποία πράγματι κινδύνεψαν, λόγω εκκρεμοτήτων μελετητικών  και μη έγκαιρης λήψης όλων των μέτρων εκείνων που έπρεπε να παρθούν για να γίνει ένα έργο, όπως πχ  οι  παρεμβάσεις στο κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Για να γίνει το έργο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας έπρεπε να υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας. Μάλιστα η μελέτη ανέφερε ότι 17 αίθουσες διδασκαλίας έπρεπε να αγοραστούν από τον δήμο. Ο αριθμός αυτός ήταν υπερβολικός και χρήματα δεν είχαν βάλει στον κωδικό και ως γνώστες του αντικειμένου αυτού, αμέσως με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπή κ. Κατσαβέλλη προστρέξαμε να αγοράσουμε τις αίθουσες διδασκαλίας για να μην χαθεί αυτό το έργο» απαντώντας στο ερώτημα του «Ε» ποια έργα κινδύνεψαν και τι επεμβάσεις έγιναν για να μην χαθούν και πρόσθεσε ακολούθως: «Επίσης ξανακάναμε την μελέτη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο - δεν φταίει κανένας από την προηγούμενη δημοτική Αρχή-.Τις αδυναμίες της μελέτης δεν μπορεί κανένας πολιτικός προϊστάμενος να τις ξέρει, όμως ο πολιτικός προϊστάμενος διασφαλίζει εκείνα τα μέσα στον εργολάβο και στην τεχνική υπηρεσία για να υλοποιήσει το έργο. Επίσης  κινδύνεψε να χαθεί το έργο - και θα χανόταν  -της ασφαλτόστρωσης στον Μανταμάδο, Άγιος Στέφανος - Παλιός. Πάλι δεν ευθύνεται κανένας από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά υπήρχαν μελετητικές αδυναμίες (…) και το έργο ανακλήθη, διεκόπη και σχεδιάστηκε ξανά από την αρχή. Το έργο αυτό κινδύνεψε,  όμως σήμερα δημοπρατείται ξανά και μέχρι 18 Αυγούστου 2022 γίνονται οι υποβολές των προτάσεων» . 

 

Αναλυτικότερα κοινοποίησε το ακόλουθο υπόμνημα:

Δ.Ε.   ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Υλοποιήθηκαν:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή των σχολείων: α) 7ο Δ.Σ.,  β)8ο  Δ.Σ. , γ)15ο  Δ.Σ. δ) 2ου Γυμνασίου και 4ου Δ.Σ., ε) Πειραματικού και 2ου ΓΕΛ (Κεντρικά Λύκεια)
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδου 5*5 στις εργατικές κατοικίες Χρυσομαλλούσας
 • Διάνοιξη και Τσιμεντόστρωση δρόμου που οδηγεί στον άνω Χάλικα
 • Ασφαλτόστρωση οδών Ηλία Ηλίου, Σμύρνης, Θεοκρίτου, Κυπαρισσίων, Αισχύλου, Δορυλαίου, Σκρά και Τ. Αριστάρχου.
 • Πλακόστρωση οδού Αγ. Αποστόλων

Υλοποιούνται:

 • Ανάπλαση Προκυμαίας και Πλατείας Σαπφούς (υπάρχει ανάδοχος).
 • Δημιουργία Πάρκου Εκδηλώσεων στη θέση Επάνω σκάλα Μυτιλήνης, πρώην Στάβλοι (υπάρχει ανάδοχος).
 • Ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Ευστρατίου Βοστάνη, Γρηγορίου Ρουσέλλη, Ναυμαχίας Έλλης, Αγ. Ιωάννη Καλ. (υπάρχει ανάδοχος).
 • Πλακοστρώσεις, στις οδούς Αγίου Παντελεήμονος, Σοφοκλέους, Αριστοφάνους, Σάθα (υπάρχει ανάδοχος).
 • Κατασκευή Ανοιχτού Κολυμβητηρίου Ολυμπιακών Προδιαγραφών
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδων Μπάσκετ εντός των σχολείων: 1)Ανακατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου «Γ. Σκούφος»,  2)Ανακατασκευή Γηπέδου Μπάσκετ ΕΠΑΛ, 3)Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (1ο Γυμνάσιο, αύλειος χώρος Κεντρικών Λυκείων ), 4)Πειραματικό και 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης (Κεντρικά Λύκεια), 5)2ο Δ.Σ. Μυτιλήνης, 6)4ο  Γυμνάσιο Μυτιλήνης, 7)5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, 8)5ο Δ.Σ. Μυτιλήνης, 9)8ο Δ.Σ. Μυτιλήνης
 • Κατασκευή Παιδικών Χαρών: 1)Χρυσομαλλούσας (υπάρχει ανάδοχος), 2)Αδαίου (υπάρχει ανάδοχος), 3) Επάνω Σκάλας (υπάρχει ανάδοχος), 4) Καλλιθέας (υπάρχει ανάδοχος).
 • Ο στίβος του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

Δρομολογούνται:

 • Δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγ. Κυριακή (παλιά Χωματερή)
 • Ανακατασκευή 8*8 γηπέδου «Π. Σαλταμάρα»
 • Επέκταση ηλεκτροφωτισμού Ελ. Βενιζέλου από την συμβολή με τη Μυρογιάννη έως την Β. Καραπαναγιώτη
 • Ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης στις περιοχές Ακλειδιού και Χάλικα»
 • Κατασκευή Παιδικών Χαρών: 1)Αγ. Ευδόκιμου, 2)Κιόσκι 3)Άγιου Παντελεήμονα 4)Λοχαγού Μανωλακέλλη 5)Βαρειάς 6) Αγίας Ειρήνης,7) Αλυφαντών (κοινότητα)
 • Επισκευή-ανακατασκευή Παλαιού Λιμεναρχείου για χρήση κέντρου προβολής του τουρισμού και του πολιτισμού του νησιού μας.
 • Ολοκλήρωση μελέτης της Ανέγερσης νέου Δημαρχείου στη θέση της παλαιάς ΔΕΗ
 • Μελέτη Ανέγερση σύγχρονου αθλητικού κέντρου διεθνών προδιαγραφών.
 • Ολοκλήρωση μελετών για την ανάπλαση με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο του παραλιακού μετώπου (4,5 χιλ) από Σουράδα μέχρι παλιό Αεροδρόμιο.

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΜΟΡΙΑ

Υλοποιήθηκε:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του Δ.Σ.
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδου μπάσκετ εντός του Δ.Σ.
 • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού στην είσοδο του χωριού
 • Κατασκευή σταμπωτού στην αγορά

Υλοποιούνται:

 • Παιδική Χαρά (υπάρχει ανάδοχος)
 • Ανακατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου(Υπάρχει ανάδοχος)

Δρομολογούνται:

 • Κατασκευή πλακόστρωτου και πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο της αγοράς μέχρι τον Άγιο Βασίλειο.

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΑΦΑΛΩΝΑΣ:

Υλοποιήθηκε:

 • Τοιχίο αντιστήριξης στα Άσπρα Χώματα.
 • Διάνοιξη και τσιμεντόστρωση με κατασκευή μεγάλων τοιχίων αντιστήριξης  του νέου δρόμου, οποίος συνδέει το χωριό με τον Περιφερειακό.

Υλοποιούνται:

 • Παιδικές Χαρές (2 μικρές) (υπάρχει ανάδοχος).
 • Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου(υπάρχει ανάδοχος)
 • Ανακατασκευή χώρου στάθμευσης – νέος φωτισμός στην είσοδο του χωριού (δημοπρατήθηκε)

Δρομολογούνται:

 • Ανάπλαση του οικίσκου της παλαιάς πηγής υδροδότησης, «στη Μάνα».

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑ

Υλοποιήθηκε:

 • Επισκευή Κοινοτικού καταστήματος(Αυτεπιστασία)
 • Επισκευή πλακόστρωτου (Αυτεπιστασία)

Υλοποιούνται:

 • Παιδική Χαρά (υπάρχει ανάδοχος).
 • Κατασκευή κλειστού γηπέδου Μπάσκετ (υπάρχει ανάδοχος).

Δρομολογούνται:

 • Κατασκευή με άσφαλτο εσωτερικού δρόμου από Παναγιούδα στο Γήπεδο Παμφίλων.
 • Κατασκευή 5*5 γηπέδου .

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΠΑΜΦΙΛΑ

Υλοποιήθηκε:

 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή Γυμνασίου -Λυκείου
 • Κατασκευή φουσκωτού γηπέδου στο Γυμνάσιο Παμφίλων
 • Ελαιοχρωματισμός- εξοπλισμός του Μουσείου Μικρασιατικής μνήμης (από την αυτεπιστασία).

Υλοποιούνται:

 • Παιδική Χαρά (υπάρχει ανάδοχος).
 • Πλακόστρωση τμήματος κεντρικής αγοράς(υπάρχει ανάδοχος).

Δρομολογούνται:

 • Κατασκευή με άσφαλτο εσωτερικού δρόμου από Παναγιούδα στο Γήπεδο Παμφίλων και Άγιο Γεώργιο
 • Ανακατασκευή τεχνικού , στη θέση «Μσούνια»,
 • Ανάπλαση πάρκου στη θέση «Παράδεισο»

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΛΟΥΤΡΑ

Υλοποιήθηκαν:

 • Ανακατασκευή Ηρώου Πεσόντων
 • Παιδική Χαρά
 • Τοιχίο αντιστήριξης πλησίον εκκλησίας
 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή Δημοτικού Σχολείου.

Υλοποιείται:

 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδου μπάσκετ στο Δ.Σ (υπάρχει ανάδοχος).

Δρομολογούνται:

 • Ηλεκτροφωτισμός της πλατείας Μικρασιατικών Προσφύγων στη Σκάλα Λουτρών
 • Παιδική Χαρά, στην Σκάλα Λουτρών

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ

Υλοποιήθηκαν:

 • Κατασκευή Νηπιαγωγείου
 • Ηλεκτροφωτισμός οδού δίπλα στο Νηπιαγωγείο

Υλοποιείται:

 • Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από τους Ταξιάρχες μέχρι την Κοινότητα Λουτρών (δημοπρατήθηκε)

Δρομολογούνται:

 • Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης
 • Αποκατάσταση δύσβατων δρόμων
 • Κατασκευή Παιδικής Χαράς

Δ.Ε. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Ι ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Υλοποιήθηκαν:

 • Επισκευή Πολιτιστικού Κέντρου.(Αυτεπιστασία)
 • Τσιμεντόστρωση οδού.

Υλοποιούνται:

 • Ανακατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου.(Υπάρχει ανάδοχος)
 • Κατασκευή Παιδικής Χαράς.
 • Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού από Αεροδρόμιο μέχρι την κοινότητα (δημοπρατήθηκε).

Δρομολογείται:

 • Συντήρηση και επέκταση  περιπατητικής  διαδρομής: Αγία Μαρίνα - Ροκάνη - Πρόβασμα - Παναγία Αμαλής - Τσεκούρια – Πηγές Κρατήγου - Μύλοι – Ροκάνη- Αγία Μαρίνα

Δ.Ε. ΓΕΡΑΣ

Υλοποιήθηκαν:

 • Τοποθέτηση φουσκωτού Γήπεδο Μπάσκετ  στο Σκόπελο.
 • Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου από Τάρτι  έως Άγιο  Γρηγόριο
 • Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Λυκείου Γέρας
 • Παραδίδεται εντός τετραμήνου η μελέτη αξιοποίησης του Σαπωνοποιείου Περάματος για αξιοποίησή του  ως Πολιτιστικό Κέντρο.
 • Ανακατασκευή πεζοδρομίων στον Παπάδο.
 • Κατασκευή παραδοσιακού φωτισμού στην αγορά Παλαιοκήπου
 • Κατασκευή γεφυριού στη είσοδο Παλαιοκήπου.
 • Ελαιοχρωματισμοί και επιχρίσματα της κοινότητας Περάματος(από την Αυτεπιστασία).

Υλοποιούνται:

 • οι Παιδικές Χαρές: α)στο Πέραμα, β)τον Παλαιόκηπο και γ)τον Παπάδο.
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδων Μπάσκετ στο Γυμνάσιο –ΓΕΛ Γέρας
 • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο φουσκωτό Γήπεδο Σκοπέλου.(σήμερα δημοπρατήθηκε)

Δρομολογούνται:

 • εκπόνηση μελέτης για αντιπλημμυρικά στην Ευρειακή
 • εκπόνηση μελέτης του  Καταδυτικού Πάρκου στα Μυρσίνια.
 • Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου: Φαρά- Τάρτι-Τσάφι- Λιγονάρι- Τσίλια.(Προς Δημοπράτηση )
 • Κατασκευή Παιδικών Χαρών 1) στο Σκόπελο, 2)στο Μεσαγρό, 3)Πλακάδο

Δ.Ε.   ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Υλοποιήθηκαν:

 • Τσιμεντόστρωση και διαμόρφωση του parking  στο Παλαιοχώρι
 • Κατασκευή σταμπωτού στην αγορά Παλαιοχωρίου
 • Τσιμεντόστρωση εσωτερικής οδού στο Μεγαλοχώρι
 • Κατασκευή πλακοστρώτου σε κεντρική οδό του Μεγαλοχωρίου (από την Αυτεπιστασία).
 • Κατασκευή σταμπωτού στην πλατεία εκκλησίας του Τρύγωνα
 • Κατασκευή τοιχίου εντός οικισμού  του Αμπελικού
 • Επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμοί στο αθλητικό κέντρο του Αμπελικού (από την Αυτεπιστασία).
 • Ασφαλτόστρωση αγροτικού Δρόμου Τρύγωνα- Πλαγιά
 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του (3ου) Δ.Σ. Πλωμαρίου
 • Κατασκευή Σταμπωτού στον Τρύγωνα
 • Κατασκευή και τοποθέτηση ξύλινων κάγκελων γύρω από τον χείμαρρο που διέρχεται το Πλωμάρι (από την Αυτεπιστασία).
 • Ελαιοχρωματισμοί και αλλαγή ειδών υγιεινής στο Πυροσβεστικό Σταθμό Πλωμαρίου
 • Ασφαλτόστρωση και κατασκευή τεχνικών έργων στον αγροτικό δρόμο Ακρασίου Δρώτας- Ακρασίου
 • Τσιμεντόστρωση οδού εντός οικισμού και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης, στο Ακράσι.
 • Επιχρίσματα ελαιοχρωματισμοί στο πολιτιστικό κέντρο Ακρασίου.
 • Πύλη Σέγκεν στο Πλωμάρι
 • Κατασκευή Φουσκωτού γηπέδου μπάσκετ στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Υλοποιούνται:

 • Ενεργειακή Αναβάθμιση και επισκευή Πολιτιστικού Κέντρου Πλωμαρίου (υπάρχει ανάδοχος)
 • Κατασκευή γηπέδου Μπάσκετ στο ΕΠΑΛ Πλωμαρίου

Δρομολογούνται:

 • Προστίθεται νέα περιπατητική διαδρομή από Μελίντα μέχρι Παναγία Κρυφτής και δημιουργείται αναρριχητικό πάρκο,  στην περιοχή  αυτή.
 • ανάπλαση Πλατείας Πλωμαρίου
 • ασφαλτόστρωση – Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδοποιίας σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Αγροτικής Πολιτικής του Δήμου μας
 • διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του φουσκωτού γηπέδου στο Γυμνάσιο Πλωμαρίου.

Δ.Ε.   ΘΕΡΜΗΣ:

Υλοποιήθηκαν:

 • Μεγάλη επισκευή- ελαιοχρωματισμός Δημαρχείου Θερμής και των Κοινοτικών Γραφείων.
 • Αντικεραυνική Προστασία των Σχολείων
 • Ανάπλαση Πλατείας Πηγής.
 • Ασφαλτόστρωση τμήματος αγροτικής οδού από Άγιο Γεώργιο Θερμής
 • Επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμοί στο Πολύκεντρο των Μυστεγνών

Υλοποιούνται:

 • parking στους Πύργους Θερμής Πηγή (υπάρχει ανάδοχος)
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδου μπάσκετ στο  Δ.Σ.  Μυστεγνών
 • Κατασκευή Παιδικής Χαράς στη Πηγή (υπάρχει ανάδοχος)
 • Κατασκευή Παιδικής Χαράς στους Πύργους Θερμής (υπάρχει ανάδοχος)

Δρομολογούνται:

 • 8*8 στους Πύργους Θερμής(Προς Δημοπράτηση)
 • Τοιχίο αντιστήριξης στην Κώμη
 • Κατασκευή Παιδικών Χαρών 1) στη Λουτρόπολη Θερμής, 2) στη Κώμη, 3) στις Νέες Κυδωνιές
 • Διαμόρφωση Πάρκου Αναψυχής στη Σκάλα Μυστεγνών
 • Ασφαλτόστρωση από ελαιοτριβείο Παπαδέλλη έως Αγ. Γεώργιο
 • συντήρηση και επέκταση περιπατητικών  διαδρομών: α)Πηγή - Παναγιούδα – Παλιοχώρι- Ρέμα Ταύρου - Οροπέδιο Ταύρου - Άγιος Χαράλαμπος – Πανγιούδα – Κώμη – Πηγή β)Παραλία Θερμής – Προϊστορικός Οικισμός – Πύργοι Θερμής - Παναγία Τρουλωτή - Λουτρόπολη Θερμής – Παραλία

Δ.Ε.   ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ:

Υλοποιήθηκαν:

 • τοιχίο αντιστήριξης στα Πηγαδάκια
 • γήπεδο Ποδοσφαίρου Κάτω Τρίτους 
 • συντήρηση αρδευτικού δικτύου Λάμπων Μύλων (από την Αυτεπιστασία)
 • Ελαιοχρωματισμοί στο Πολύκεντρο και στο οστεοφυλάκιο του κοιμητηρίου Ιππείου  (από την Αυτεπιστασία).
 • Επισκευή Ιατρείου Ασωμάτου (Από Αυτεπιστασία)

Υλοποιούνται:

 • Παιδική Χαρά Ασωμάτου
 • Παιδική Χαρά Κάτω Τρίτους
 • Παιδική Χαρά Μυχούς
 • Παιδική Χαρά στα Πηγαδάκια
 • τοιχίο αντιστήριξης Πηγαδάκια
 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδων Μπάσκετ στο Γυμνάσιο –ΓΕΛ Ιππείου(υπάρχει ανάδοχος). 
 • Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή Δ.Σ. Κεραμειών(υπάρχει ανάδοχος)

Δρομολογούνται:

 • Ανάπλαση Πλατείας Ιππείου και κατασκευή Παιδικής Χαράς.(Προς Δημοπράτηση)
 • Ολοκληρώνεται μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης Γυμνασίου Λυκείου Ιππείου
 • Ολοκληρώνεται Υδραυλική μελέτη στο αρδευτικό Λάμπου Μύλων
 • Ανακατασκευή Κοινοτικού Γραφείου Ασωμάτου
 • Τοιχίο αντιστήριξης  εντός οικισμού στον Ασώματο
 • Έργο κατασκευής φωτοβολταϊκού συστήματος στο ΚΠΕ Ασωμάτου
 • Κατασκευή Παιδικών χαρών στη Συκούντα και τα Κεραμιά

 


ΔΕ ΑΓΙΑΣΟΥ:

Υλοποιήθηκαν:

 • Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου.
 • Ελαιοχρωματισμοί και επιχρίσματα των  Μουσείων Καρνάβαλου και Λαογραφικού αλλά και του Αναγνωστηρίου (από την Αυτεπιστασία).

Υλοποιούνται:

 • Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδου Μπάσκετ στο Δ.Σ. Αγιάσου (υπάρχει ανάδοχος).
 • Γήπεδο ποδοσφαίρου : (ανακατασκευή βοηθητικών χώρων, κατασκευή κερκίδας-εκσυγχρονισμός- φωτισμός).
 • Παιδική Χαρά(υπάρχει ανάδοχος).
 • Ενεργειακή Αναβάθμιση και επισκευή Γυμνασίου –Λυκείου(υπάρχει ανάδοχος).

Δρομολογούνται:

 • Η ανακατασκευή πλακοστρώτου από την Πλατεία Εκκλησίας προς τον Αστυνομικό Σταθμό.
 • Συντήρηση και επέκταση  περιπατητικής  διαδρομής:Αγιάσος (Σταυρί) – Πατωμένη - Καρίνη - Νυχτάντα - Ασώματος - Λιάκα - Αγιάσος (Σταυρί)
 • Η μελέτη του Δημοτικού Parking
 • Η μελέτη αλλαγής χρήσης και επισκευής  του δημοτικού ελαιοτριβείου
 • Η μελέτη αλλαγής χρήσης και επισκευής του παλιού ΕΠΑΛ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey