Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου έχει ξεπεράσει την μεταναστευτική κρίση

«Λιγότεροι από 2500 οι αιτούντες άσυλο στον Καρά - Τεπέ»[Vid]

18/11/2021 - 08:30 Ενημερώθηκε 24/11/2021 - 13:29

«Βρίσκομαι στη Λέσβο ενόψει της επίσκεψης του Πάπα  για να δούμε κάποια θέματα οργανωτικά καθώς στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι εδώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον πάπα Φραγκίσκο για να δούνε το μεταναστευτικό σε μία εντελώς διαφορετική φάση όταν πλέον η Ελλάδα έχει ξεπεράσει την μεταναστευτική κρίση» είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης στο "Ε" κατά την χθεσινή του επίσκεση στην πρόχειρη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο πεδίο βολής του ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ. Ο υπουργός βρέθηκε στην Μυτιλήνη για να υποδεχτεί εκπροσώπους του Βατικανού στο πλαίσιο συντονισμού ενεργειών για την άφιξη του Ποντίφικα στη Λέσβο.

«Λιγότεροι από 2500 πλέον αιτούντες άσυλο βρίσκονται στην δομή στο Μαυροβούνι σε σχέση με τους πάνω από 20.000 που βρισκόντουσαν εδώ πριν από δύο χρόνια. Θα δούνε τη δομή στο Μαυροβούνι που παρότι είναι προσωρινή -και θα περάσει το τελευταίο της χειμώνα φέτος- έχουν ολοκληρωθεί τα αντιπλημμυρικά έργα.

Από κει και πέρα η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική της φύλαξης των συνόρων, του περιορισμού των ροών, της αποσυμφόρησης των νησιών, του περιορισμού της κρίσης για τις τοπικές κοινωνίες όπως ακριβώς δεσμευθήκαμε στα νησιά του Αιγαίου» .

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey