SUMMER BOUQUET στην K- GOLD TEMPORARY GALLERY μέχρι τις 28 Αυγούστου

Ένα μοναδικό καλοκαιρινό μπουκέτο άνθισε στην Αγία Παρασκευή χάρη στον Νικόλα Βαμβουκλή [Vid & Pics]

27/07/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 22/08/2022 - 10:19

«Να αγαπάτε τον εαυτό σας και να κοιτάτε λίγο περισσότερο τους διπλανούς σας» αυτό είναι το μήνυμα της 9η καλοκαιρινής έκθεσης της K- GOLD TEMPORARY GALLERY με τίτλο «Summer Bouquet», όπως είπε στο «Ε» ο επιμελητής της έκθεσης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Gallery, Νικόλας Βαμβουκλής κατά την διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου στην Αγία Παρασκευή.


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery, Νικόλας Βαμβουκλής

Η έκθεση πρόκειται να διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου 2022 και παρουσιάζει φωτογραφίες καλλιτεχνών που εμπνέονται από το ποίημα του Andrew McMillan «Ένα δώρο» που ανήκει στη συλλογή Physical και εκδόθηκε από τον Jonathan Cape. Έτσι λοιπόν οι Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou θα αφεθούν στην δύνη των συναισθημάτων αυτού του ποιήματος και θα προσπαθήσουν να τα αποτυπώσουν στις φωτογραφίες τους.

Προκειμένου να ερμηνεύσουμε το μήνυμα που διατύπωσε, κατά την εισαγωγή του κειμένου, ο Νικόλας Βαμβουκλής θα παραθέσουμε σε αυτό το σημείο κάποιους στίχους που μας άγγιξαν από το ποίημα του Andrew McMillan: « Ένα δώρο… για αυτούς που δεν άγγιξα ποτέ (..) για τους αισιόδοξους που γράφουν (…) για αυτούς που τηλεφώνησα αλλά δεν απάντησαν (…) για αυτούς που έφυγαν και ησύχασαν (..)για όλους όσους πλήγωσαν που ένιωσαν καμμένοι (…) αυτούς που δεν κοιμήθηκαν ποτέ που πέθαιναν κάθε βράδυ…»

Τα έργα των καλλιτεχνών εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους, αλλά και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα την σημασία της κοινωνικής ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής. Κάθε δημιουργός προσεγγίζει με τη δική του, προσωπική ματιά τη λαχτάρα για αγάπη και πάθος, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες για την ανθρώπινη φύση.

Η έκθεση SUMMER BOUQUET, μέρος του παράλληλου προγράμματος του Athens Photo Festival 2022, επενδύεται με ηλεκτρονική μουσική από το ντούο BoysShorts (Tareq και Vangelis). Τα θέματα της εν λόγω καλλιτεχνικής έρευνας αναπτύσσονται εκτενέστερα στο νέο τεύχος του περιοδικού THE WILD ONES της K-Gold Temporary Gallery που προσεγγίζει τις τάσεις και τους πειραματισμούς στην queer φωτογραφία μέσα από συνεντεύξεις του Χρήστου Μούχα με τους συμμετέχοντες.

Μια παράλληλη έκθεση στην K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της, που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πρότερης νομαδικής δραστηριότητας της στη Λέσβο. Περιλαμβάνει φωτογραφίες, σχέδια και γλυπτά των Alvaro Deprit, Saskia Janssen, Χαράλαμπου Κουρκούλη, András Ladocsi, Χρήστου Μούχα και Ηλία Παπαηλιάκη.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να μνημονεύσουμε ενδεικτικά ότι στο περιοδικό LIFO η συντάκτης του άρθρου «10 εικαστικές εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε στα νησιά το καλοκαίρι» Αργυρώ Μποζώνη σημειώνει και την SUMMER BOUQUET, όπως και η Πάρη Σπίνου στο άρθρο «Εικαστικές συναντήσεις σε βουνά και θάλασσες» στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η έκθεση, όπως προαναφέρθηκε, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή από τις 11:00 - 14:00 και από 19:00 έως 22:00. Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως τα προηγούμενα έτσι και αυτά τα εγκαίνια, έφεραν έναν διαφορετικό αέρα στην Αγία Παρασκευή, με τον Νικόλα Βαμβουκλή να πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey