Παρουσίασαν Κύτελης, Τρούμπης και Σκορδάς

Εγκαίνια της μόνιμης συλλογής του Γιάννη Γιαννέλλη στην Πινακοθήκη Μυτιλήνης [Vid & Pics]

13/11/2023 - 14:21 Ενημερώθηκε 17/11/2023 - 16:33

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης (Χαλίμ Μπέη), τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης έργων ζωγραφικής που αποτελούν δωρεά - την δεύτερη κατά σειρά στον Δήμο Μυτιλήνης - του συλλέκτη και πρώην βουλευτή Λέσβου, Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη. 

 

Η δωρεά αποτελείται από έργα Λέσβιων ζωγράφων και αυτή είναι και η ιδιαιτερότητα καθώς στόχο έχει να αναδειχθεί και να διαδοθεί το έργο τους. Είναι η δεύτερη κατά σειρά δωρεά έργων ζωγραφικής -και όχι μόνο - του Γιάννη Γιαννέλλη στον Δήμο Μυτιλήνης. Η πρώτη είχε γίνει το 2021 και επρόκειτο για 163 έργα 40 λεσβιών ζωγράφων που μετέτρεψαν το Παλαιό Δημαρχείο σε πινακοθήκη.  

Η νέα δωρεά του κ. Γιαννέλλη περιλαμβάνει 76 πίνακες λεσβίων ζωγράφων που εγκαταστάθηκαν σε δύο αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυτιλήνης αποτελώντας από την 12η Νοεμβρίου 2023 μόνιμη συλλογή.  

Βασίλειος Ιθακήσιος, Απόστολος Γεραλής, Λουκάς Γεραλής, Μανώλης Καλλιγιάννης, Γιώργος Λολοσίδης, Γιώργος Βακιρτζής, Αντώνης Πρωτοπάτσης είναι μερικά μόνο από τα ονόματα των καλλιτεχνών, έργα των οποίων περιλαμβάνονται στην συλλογή. 

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης μίλησαν για αυτή νέα συλλογή και τον Γιάννη Γιαννέλλη ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ανδρέας Τρούμπης και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας που επιμελήθηκε του λευκώματος των έργων αυτών, Παναγιώτης Σκορδάς.  

Για έναν ευπατρίδη πολιτικό που έχει αποδείξει στην πράξη ότι αγαπάει τον τόπο του και στέκεται δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση δείχνοντας και χαράζοντας στην πράξη τον πολιτισμό, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.  

 

Για έναν άνθρωπο που αναζητά στην τέχνη κάποια δική του αλήθεια, τόνισε ο κ. Τρούμπης αναφέροντας μεταξύ άλλων «Μέσα από τις δράσεις του ο Γιάννης Γιαννέλλης δείχνει ότι ασφυκτιά στους στενούς ορίζοντες του ελληνικού βίου».  

Τέλος ο κ. Σκορδάς που επιμελήθηκε του λευκώματος που εκδόθηκε με την συνδρομή του Δήμου Μυτιλήνης τόνισε ότι ο κ. Γιαννέλλης φρόντισε το τελικό αποτέλεσμα που θα δοθεί στον κόσμο να μην έχει κάποιο ψεγάδι. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey