Ομιλία σε μικρούς περιβαλλοντολόγους από τον Μιχάλη Μπάκα και εξόρμηση καθαρισμού στην Παραλία της Τσιχράντας

Διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στην Φίλια [Vid & Pics]

27/06/2022 - 13:30 Ενημερώθηκε 27/06/2022 - 15:09

Διήμερο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης διοργάνωσε η Κοινότητα Φίλιας το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Με σύνθημα «Κρατάμε τον τόπο μας καθαρό» πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Περιβαλλοντολόγο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλη Μπάκα στην αγορά της Φίλιας το Σάββατο 25 Ιουνίου και Εθελοντική Εξόρμηση Καθαρισμού στην Παραλία της Τσιχράντας την Κυριακή 26 Ιουνίου. Ο Μιχάλης Μπάκας μίλησε σε μικρούς και μεγάλους ακροατές για το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον αλλά και για την ζωή όλων των έμβιων όντων.

Αμέσως μετά την ομιλία οι μικροί περιβαλλοντολόγοι χωρίστηκαν σε ομάδες ανακύκλωσης και μάζεψαν σκουπίδια, ενώ έπαιξαν παιχνίδι κατανόησης με θέμα την ανακύκλωση.

Τα παιδιά μαθαίνουν να μαζεύουν και να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια Ι Φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας
Στην διοργάνωση παιχνιδιών βοήθησαν οι εθελόντριες Μαρία Βαρδαξή &  Γεωργία Σεντουκά Φιλιππόπουλου  Ι Φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας
Φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας
Φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας
Φωτογραφία Μιχάλης Μπάκας

«Σήμερα κάναμε ένα βήμα πιο κοντά για να υιοθετήσουμε την κουλτούρα του πολίτη, έτσι όπως ο Αριστοτέλης τον ήθελε. Αυτό γιατί οι βαθιά συνειδητοποιημένοι πολίτες βάζουν στην θέση που του πρέπει κάθε είδους σκουπίδι που θα εμφανιστεί στον τόπο τους γιατί μόνο έτσι αυτός μπορεί ελεύθερα να ανθίσει. Η παιδεία δεν σταματάει στο σχολείο γι' αυτό το λόγο όλοι έχουμε υποχρέωση να δίνουμε τα σωστά πρότυπα στα παιδιά στα οποία οφείλουμε να παραδώσουμε έναν πιο ωραίο κόσμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας, Σταύρος Σκαλοχωρίτης και προσθέτει: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Περιβαλλοντολόγο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλη Μπάκα που μίλησε στα παιδάκια του χωριού μας - και όχι μόνο - για την σπουδαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και όλων των πλασμάτων που ζουν σε αυτό. Ευχαριστούμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε τα καφενεία Νησιώτη & Φώτογλου για την φιλοξενία και την περιποίηση».

Και Εξόρμηση Καθαρισμού

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Εξόρμηση Καθαρισμού στην Παραλία της Τσιχράντας.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φίλιας, Σταύρος Σκαλοχωρίτης και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Φίλιας με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν όλους όσοι ήντουσαν εκεί, για ένα περιβάλλον πιο καθαρό. «Ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές και στους εκπροσώπους του Συλλόγου Τσιχράντας & του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάπτυξη. Ιδιαιτέρως, όμως, στους μικρούς Νίκο & Σταύρο Βασιλείου, Άγγελο Χιώτη και Έκτορα Χατζηκωνσταντή. Το στοίχημα τώρα είναι η παραλία να εξακολουθήσει να παραμείνει καθαρή και για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι όσοι την επισκεπτόμαστε να την φροντίζουμε. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να επωφελούμαστε της ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή και στον αιγιαλό, ταυτόχρονα όμως έχουμε την υποχρέωση να τα κρατάμε καθαρά» σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey