Ο Κώστας Αστυρακάκης μιλά στο «Ε» για τις αυτοδιοικητικές & βουλευτικές εκλογές

«Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης» [Vid]

23/01/2023 - 09:00 Ενημερώθηκε 23/01/2023 - 12:56

Δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ε» το μέλος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης «Επανεκκίνηση», Κώστας Αστυρακάκης, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το γεγονός ότι θα θέσει την υποψηφιότητά του σε κάποια άλλη θέση, αν του ζητηθεί από το κόμμα που υπηρετεί. 

Έχοντας στην φαρέτρα του 21 χρόνια στην υπηρεσία της αυτοδιοίκησης παίρνοντας την σκυτάλη αυτή μέσα από την ψήφο που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες δια της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Αστυρακάκης τονίζει ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δουλέψει για την σύνταξη των πολυσυλλεκτικών- αυτή τη φορά- ψηφοδελτίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική σε σχέση με αυτή που ακολούθησε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές. 

«Έχω μία πορεία καθαρή και δημιουργική και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι πολίτες» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος σε συνδυασμό στον Δήμο Μυτιλήνης ή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.  

Το μέλος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης «Επανεκκίνηση», Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Με πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικητικές  

Σε ότι έχει να κάνει με την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι έχει δραστηριοποιηθεί η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης από τα Κεντρικά, η οποία έχει στείλει τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα πρέπει να κινηθεί η Νομαρχιακή καθώς και τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ότι έχει να κάνει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Αυτό που θέλουμε είναι ψηφοδέλτια πολυσυλλεκτικά» είπε και πρόσθεσε σε ότι έχει να κάνει με την σύνταξη των ψηφοδελτίων ότι ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν έκανε αναφορά για μονοκομματικά ψηφοδέλτια στις επερχόμενες εκλογές. «Αυτό συνέβη την προηγούμενη φορά στις αυτοδιοικητικές σε όλη την Ελλάδα και το πλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ(..) Θα μπορούσε να έχει επικεφαλής ψηφοδελτίου στέλεχος του κόμματος, αλλά το ψηφοδέλτιο δεν θα είναι μονοκομματικό (..). Σημασία έχει το ψηφοδέλτιο να είναι πολυσυλλεκτικό, να είναι διευρυμένο και να έχει πολιτική ταυτότητα» εξηγεί και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε συζητήσεις για την σύνταξη των ψηφοδελτίων έχοντας ως άξονες συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις ως προς τους πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής, της ανάπτυξης, του τουρισμού, του περιβάλλοντος κά.  

Οι κόκκινες γραμμές  

Ειδική μνεία έκανε στις κόκκινες γραμμές που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ως προς την σύνταξη των ψηφοδελτίων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου. «Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με ακραίους και ακροδεξιούς που δημιούργησαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια στο νησί» κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι φορείς αυτών των ακραίων αντιλήψεων αλλά και οι ιδέες αυτές δεν έχουν καμία θέση στα μέλη του ψηφοδελτίου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεν μπορεί να υποστηρίξει ένα ψηφοδέλτιο που θα έχει μέσα τέτοια στοιχεία, ένα ψηφοδέλτιο χωρίς ταυτότητα» είπε κάνοντας ξεκάθαρο το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συγκροτηθούν τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια και παίρνοντας αποστάσεις από υποψηφιότητες που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά .  

Επισήμανε ότι το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι να ορθοποδήσει η Λέσβος και όχι απλά η απόσπαση θέσεων αντιδημαρχίας ή αντιπεριφέρειας υποψηφίων των ψηφοδελτίων του. 

Ως προς τις υποψηφιότητες που τίθενται στην Περιφέρεια απέκλεισε υποψηφιότητα Σπιλάνη. «Ο κ. Σπιλάνης έχει άρει την υποψηφιότητά του, όπως έχω κάνει και εγώ» διευκρινίζει.  

Η υποψηφιότητα Χριστόφα 

Σε ότι έχει να κάνει με την υποψηφιότητα για τον Δήμο Μυτιλήνης, του Παναγιώτη Χριστόφα και τις φήμες που ακούγονται περί της στήριξης του από το ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ο κ. Αστυρακάκης ανέφερε: «Στην Νομαρχιακή Επιτροπή στελέχη δεν έχουν εκδηλώσει κάτι τέτοιο. Ίσως γιατί δεν έχουμε προχωρήσει και τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο των αποφάσεων καθώς θα πρέπει να προηγηθούν τα προαπαιτούμενα. Δεν θα αναφερθώ προσωπικά για τον Παναγιώτη Χριστόφα, απλά σας λέω ποια είναι τα προαπαιτούμενα.(..) Υπό την σκέπη του κόμματος θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις βάσει των κατευθύνσεων που γνωρίζουν όλα τα στελέχη. Σύμφωνα με τις τελευταίες θα αποφασίσουμε ποιον υποψήφιο -που επιθυμεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- θα στηρίξουμε». Εξηγεί ότι δεν θα στηριχθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου που θα επιχειρήσει να συνεργαστεί με το κόμμα προκειμένου εκμεταλλευόμενος τις ψήφους ή που έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό ακραία στοιχεία, στελέχη ή ομοϊδεάτες του κόμματος της Χρυσής Αυγής.  

Τον Μάρτιο του 2023 αναμένεται να έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια σε Δήμους και Περιφέρεια και θα ανακοινωθούν οι λίστες των υποψηφίων.  

Βουλευτικές εκλογές  

«Στόχος του κόμματός μας είναι να βγει πρώτο κόμμα» είπε ο κ. Αστυρακάκης απαντώντας στην ερώτηση του «Ε» ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τις βουλευτικές εκλογές στη Λέσβο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει δικαιωθεί σε πολλά πράγματα σε ότι αφορά στη Λέσβο και ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τις λαθεμένες επιλογές και πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά σε όλα τα επίπεδα.(..) Δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό σε Λέσβο και Λήμνο κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ». Καταλήγοντας πρόσθεσε ότι ο κόσμος αναγνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει άλλες προοπτικές και δυναμικές διαχείρισης στην μεταμνημονιακή εποχή.  

Το ψηφοδέλτιο Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναμένεται να κοινοποιηθεί εντός των ημερών. Ωστόσο όπως γίνεται γνωστό υποψήφιοι θα είναι ο σημερινός Βουλευτής Λέσβου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μπουρνούς και η Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου της Συμπαράταξης Πολιτών, Μαρία Νικολάρα.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey