Κύτελης: «Υλοποιείται ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο»

Μπήκαν οι υπογραφές για την Ανάπλαση της Προκυμαίας Μυτιλήνης [Vid]

04/10/2022 - 15:00 Ενημερώθηκε 07/10/2022 - 17:22

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, συνυπέγραψε με τον Πρόεδρο της Κατασκευαστικής Εταιρείας «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ», Αλέξανδρο Μεταξά, (η οποία πλειοδότησε σε έκπτωση στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό), τη σύμβαση για την Ανάπλαση της Προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς. Το συνολικό ποσό της δαπάνης μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 3.591.908 €, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 6.700.000 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014 - 2020».

Το έργο, σύμφωνα με τις δηλώσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών που όπως είπε ο Δήμαρχος θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα (δηλ. Νοέμβριο).

Κύτελης: «Η βιτρίνα της πόλης μας αναβαθμίζεται»

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δήλωσε ότι «πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις, των τελευταίων δεκαετιών στη Μυτιλήνη. Η βιτρίνα της πόλης μας αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά και καθίσταται πόλος έλξης επισκεπτών. Όλο αυτό το έργο, όταν ολοκληρωθεί, θα προσδώσει υπεραξία στις επιχειρήσεις που λειτουργούν όχι μόνο στο παραλιακό αυτό μέτωπο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Στρατής Τζιμής, δήλωσε ότι «το σήμα κατατεθέν της πόλης μας, η εικόνα της Προκυμαίας, όπου συνυπάρχουν πολλά και σπουδαία εμβληματικά κτίρια, ριζικά μεταμορφώνεται και γίνεται αντάξια της ιστορίας της ίδιας της πόλης και της ηγετικής θέσης που κατέχει μέσα στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αρχιπελάγους. Για την υλοποίηση του έργου με γρήγορους ρυθμούς απαιτείται η συνεργασία και κατανόηση όλων των δημοτών και των εμπλεκομένων σε αυτό το έργο. Η Τεχνική Υπηρεσία θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια διαβούλευσης και συνεργασίας με τους δημότες για την απρόσκοπτη κατασκευή αυτού του μεγάλου σε όγκο έργου».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, εξήρε το ρόλο όλων όσων εργάστηκαν, για να φθάσουμε στο σημείο συμβασιοποίησης του σπουδαίου αυτού έργου, ενώ ο Πρόεδρος της Ανάδοχης κατασκευαστικής Εταιρείας «ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ», Aλέξανδρος Μεταξάς, αφού αναφέρθηκε στα πρόσφατα μεγάλα έργα που κατασκεύασε η Εταιρεία του στην Αττική, δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει με ταχύτατους ρυθμούς να φέρει σε πέρας τη σημαντική αυτή ανάπλαση της Προκυμαίας, στην ιστορική αυτή πόλη.

 

ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Αλέξανδρος Μεταξάς και Λέσβος

«Το έργο αυτό αποτελεί μία ομαδική προσπάθεια και θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους θέλησα να αναλάβω αυτό το έργο, υπογράμμισε στην παρέμβαση του κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Αλ.Μεταξάς. Ο πρώτος είναι ότι μου αρέσουν τα εντυπωσιακά έργα και θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό έργο και θα ήθελα να δώσω το στίγμα μου σε αυτό. Ο δεύτερος λόγος που με συνδέει με την Λέσβο είναι ότι υπηρέτησα στο νησί ως έφεδρος λοχίας για δέκα περίπου μήνες, αναπτύσσοντας δεσμούς και φιλίες με κατοίκους του νησιού. Ο τρίτος λόγος είναι ότι η γυναίκα μου κατάγεται από την Μυτιλήνη, τα παιδιά μου αγαπάνε πάρα πολύ το νησί (…) Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των κατοίκων και των επαγγελματιών καθώς ξέρω ότι είναι ένα έργο που θα τους ταλαιπωρήσει, ωστόσο το αποτέλεσμα θα τους δικαιώσει και θα τους κάνει και υπερήφανους γι’ αυτό το έργο» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μεταξάς.

Το Γήπεδο του Ολυμπιακού, το Γυμναστήριο Ακαδημίας του Ολυμπιακού, το Στάδιο της ΠΑΕ ΑΕΚ «Αγία Σοφία», το Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, το Επιχειρηματικό Κέντρο Αθηνών περιλαμβάνονται στην λίστα των έργων που έχει υλοποιήσει , μεταξύ άλλων, η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ.

Η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε., όπως αναφέρει στη σελίδα της, είναι μια εταιρεία συνέχεια της METKANT LTD μιας μεσαίου μεγέθους καινοτόμου εταιρείας στον ελληνικό κατασκευαστικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1993 και συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστικών υπηρεσιών.

Η πολιτική της εταιρείας είναι να δημιουργεί κτίρια που ξεχωρίζουν τόσο ως προς την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα της κατασκευαστικής διαδικασίας. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για τον πελάτη και αυξημένη κερδοφορία για την εταιρεία.

Η ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ Α.Ε. ασχολείται με την κατασκευή Δημόσιων και Ιδιωτικών Έργων και είναι κάτοχος Πιστοποιητικού (βαθμός Ε) σε ηλεκτρομηχανολογικά, κατασκευαστικά, ύδρευσης και οδοποιίας έργα.

Παράλληλα, η εταιρεία ασχολείται με πολλά έργα που πωλούνται σε δημοπρασία με έρευνα-κατασκευή συστήματος. Σχετικές μελέτες πραγματοποιούνται από το ερευνητικό τμήμα της εταιρείας υπό τον έλεγχο του τεχνικού διευθυντή.

Η εταιρεία διατηρεί τα έργα που κάνει ως προς την παρεχόμενη εγγύηση για 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Η οργανωτική δομή της εταιρείας είναι προσαρμοσμένη στους στόχους και τις ιδιαιτερότητες μιας σύγχρονης και εξειδικευμένης τεχνικής εταιρείας.

 

 

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν

Από τη μελέτη προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις :

1) Η επίστρωση των πεζοδρομίων, από το Ξενοδοχείο Blue Sea μέχρι και την οδό Χριστουγέννων ΄44 (Φανάρι), με χυτά υλικά αντιολισθητικά (Βοτσαλωτά) σε γήινες αποχρώσεις. Τέσσερεις διαφορετικοί τύποι βοτσαλωτών - που προκύπτουν από την κατεργασία των τοπικών πετρωμάτων - εναλλάσσονται στο δάπεδο με το ρυθμό που προκύπτει από την επέκταση των χαράξεων των όψεων των απέναντι κτηρίων.

2) Τα πεζοδρόμια, με τη νέα σχεδίασή τους, θα εξασφαλίζουν την κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ με ράμπες και διαβάσεις σε όλα τα σημεία, όπου απαιτείται. Επίσης, θα υπάρχουν διάφορα καθιστικά με τα ίδια πετρώματα περιμετρικά της Προκυμαίας.

3) Η Πλατεία Σαπφούς θα σχεδιαστεί κατ’ επέκταση των πεζοδρομίων και της πόλης, χρησιμοποιώντας στοιχεία του παρελθόντος, δεμένα αρμονικά με τη σημερινή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η περιοχή γύρω από το Άγαλμα της Σαπφούς να παραμείνει λιτή με το άγαλμά της και να αναδεικνύεται με τις τοπικές χρωματικές διαβαθμίσεις. Οι όψεις των κτηρίων του εκάστοτε οικοδομικού τετραγώνου μέσω των χαράξεων της προέκτασής τους επί της Πλατείας θα διαμορφώνουν το δάπεδό της. Το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ θα καλύπτεται από ιδιαίτερο υλικό διάτρητου κορτέν με στίχους της Σαπφούς ετεροφωτιζόμενους.

4) Ο δρόμος της Προκυμαίας θα ανακατασκευαστεί με έγχρωμη άσφαλτο δίνοντας μια διαφορετική αισθητική. Επίσης, ανακατασκευάζεται το οδόστρωμα της οδού Αρχιπελάγους (πίσω από την Πλατεία Σαπφούς) αλλά και το υπόλοιπο της οδού Κομνηνάκη (από το Εργατικό Κέντρό έως την έξοδο προς την Εφορία Μυτιλήνης).

5) Παράλληλα, θα δημιουργηθούν διακριτοί χώροι για τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων με διαφορετικές αποχρώσεις.

6) Τέλος, όλη η Προκυμαία και η Πλατεία θα φωτιστούν με σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το σωστό φωτισμό όλων των χώρων.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey