Διήμερες εκδηλώσεις στο Κάστρο Μυτιλήνης

Big city festival [Vid & Pics]

20/06/2022 - 14:00 Ενημερώθηκε 24/06/2022 - 16:07

Μια σειρά από δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα Τσαμάκια και στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης 18 και 19 Ιουνίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια κοινή προσπάθεια της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την ανάδειξη των παρεμβάσεων αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ανάδειξη της Αρχαιολογικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής Τσαμάκια και Κάτω Κάστρο.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν σε μία περιοχή που έχει πλέον αναβαθμιστεί αισθητικά κάνοντας αυτό το τμήμα της Μυτιλήνης να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και αποδίδοντας σε αυτόν τον χώρο πολιτισμού την αίγλη που του αξίζει.

Αναμφίβολα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος με ευχή όλων να συνεχιστούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι 6.995.747€ από τα οποία 5.596.598€ χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στα έργα αυτά περιλαμβάνεται η Αποκατάσταση της περιφερειακής διαδρομής του Κάστρου της Μυτιλήνης - Κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, η Εδραίωση και αποκατάσταση της βορειοανατολικής έκτασης του οχυρωματικού τείχους του Άνω Κάστρου και αποκατάσταση οικίας της οθωμανικής περιόδου στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης και η Στερέωση και αποκατάσταση του Βορειοανατολικού τμήματος του οχυρωματικού τείχους Κάστρου Μυτιλήνης καθώς και το έργο ενίσχυσης και βελτίωσης της εμπειρίας των πολιτών στο Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης.

Μουτζούρης: «Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή»

Ο Περιφερειάρχης συνομίλησε με τους συμμετέχοντες αθλητές, ΑΜΕΑ και τους «Lesvos Runners» και παρακολούθησε τα αθλητικά δρώμενα, ενώ απηύθυνε μικρό χαιρετισμό πριν την έναρξη της Συναυλίας του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Στον χαιρετισμό του προς το κοινό τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδουμε στους πολίτες της Μυτιλήνης και ολόκληρου του νησιού ένα πράσινο έργο, ένα έργο που αναβαθμίζει την περιοχή και προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της Λέσβου. Έγινε μία τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αλλάξει πρόσωπο η περιοχή, για την οποία όλοι έχουμε αναμνήσεις και αποτελούσε τόπο αναψυχής όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τους επισκέπτες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει να αναπλάσουμε τις πόλεις και να τις κάνουμε πιο όμορφες και λειτουργικές θα ευοδωθεί».

Κύτελης: «Τα μεγάλα έπονται»

«Νοιώθουμε βαθιά ικανοποίηση γιατί υλοποιείται μία ανάπλαση, μέσα στον πνεύμονα, στον αστικό ιστό της πόλης, μέσα από τις δυσκολίες της πανδημίας και οικονομικές. Αποδίδουμε αυτό το φυσικό τοπίο μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης στους δημότες και όχι μόνο για να αφήσουν για λίγο το αυτοκίνητο και να ζήσουν το φυσικό κάλλος. Ανοίγουμε μία πύλη εισόδου μέσα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που θα αποτελέσει έναν πόλο έλξης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους επισκέπτες έτσι ώστε το νησί μας να διαφημιστεί και να προσελκύσει ξένους οι οποίοι θα καταλάβουν την αναβάθμιση και να δοθεί το μήνυμα ότι η πόλη αλλάζει, ο Δήμος αλλάζει και τα μεγάλα έπονται» είπε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης.

Τριανταφυλλίδης: «Το Κάστρο Μυτιλήνης μεταπλάθηκε σε χώρο πολιτισμού»

«Το Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης από ένα χώρο παραβατικότητας που ήταν στο παρελθόν μεταπλάθηκε σε ένα χώρο πολιτισμού. Οι οθωμανικές οικίες που αποκαταστάθηκαν θα προσφερθούν στο κοινό όπου θα δημιουργηθεί ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης, ειδικό κέντρο για εκπαιδευτικά προγράμματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωτεργάτης της μεταμόρφωσης του Κάτω Κάστρου Μυτιλήνης και προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, Παύλος Τριανταφυλλίδης.

Πλακωτάρης: «Νέος αέρας στην πόλη μέσα από την υλοποίηση των έργων»

«Ο πεζόδρομος και το Κάστρο της Μυτιλήνης είναι μία ενότητα έργων που για το Δήμο της Μυτιλήνης είναι σημαντικά και έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το διαχειριστικό της Πρόγραμμα» είπε ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Πλακωτάρης και πρόσθεσε ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν είχαν στόχο οι πολίτες να γνωρίσουν τον χώρο στον οποίο εμφυσήθηκε ένας άλλος αέρας.

«Εύχομαι αυτή η εκδήλωση να γίνει θεσμός και να έχουμε κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις» είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η ελληνίδα πρωταθλήτρια και ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Κλέλια Πανταζή, με καταγωγή από τον Σκόπελο της Γέρας που παραβρέθηκε συμμετείχε σε αυτές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey