ΝΟΜ για Κολυμβητήριο: «Αποτύχαμε!»

07/01/2019 - 14:41

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΝΑυτικός Όμιλος Μυτιλήνης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθυεση της ανέγερσης του νέου Κολυμβητηρίου στα Θέρμα και την ανατροπή που υπήρξε. Σε αυτήν, η διοίκηση του ΝΟΜ επισημαίνει ότι υπήρξε παταγώδης αποτυχία, συνολικά, σε επίπεδο πολιτείας, τοπική αυτοδιοίκησης, αλλά και κοινωνίας. Απευθύνει πάντως γενικό κάλεσμα, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να να ασκηθεί πίεση για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, που έχει λείψει από το νησί τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις ως προς την ανέγερσή Κολυμβητηρίου στην πόλη μας, ο προβληματισμός, η αγανάκτηση και η απογοήτευση είναι τεράστια. Δυστυχώς το συμπέρασμα είναι ένα: Αγαπητοί υπεύθυνοι αποτύχαμε… και υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας!

Η πολιτεία αφού, ενώ με νόμο επιβάλει μάθημα κολύμβησης στο δημοτικό αναγνωρίζοντας τα οφέλη της κολύμβησης και του αθλητισμού στα παιδιά μας, αποτυγχάνει διαρκώς ως προς την κατασκευή κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη. Η Δημοτική Αρχή, αναγνωρίζοντας ότι η Μυτιλήνη αντιμετωπίζει τόσες προκλήσεις και δυσκολίες είναι αδιανόητο να μην έχει μια από τις θεμελιώδης εγκαταστάσεις αθλητισμού, έδωσε και δίνει ακόμα με σθένος την δική της μάχη για το αποτέλεσμα. Εμείς ως πολίτες αν θεωρήσουμε ότι όλοι μας κάναμε από την πλευρά μας μια αξιόλογη προσπάθεια για την δημιουργία κολυμβητηρίου, τελικά τι έχουμε καταφέρει; Δεν είναι τώρα ο καιρός για αναζήτηση ευθυνών.

Στο ΝΟΜ ο αθλητισμός μας δίδαξε κάτι πολύ σκληρό. Η επιτυχία κρίνεται ΜΟΝΟ με το αποτέλεσμα. Όταν χάνουμε ένα μετάλλιο, λέμε έχασα! Δεν λέμε έφταιξαν οι συγκυρίες, ο διαιτητής, η κακή τύχη, κλπ Λέμε έφταιξα εγώ και θα βάλω τα δυνατά μου να νικήσω την επόμενη φορά! Έτσι και εδώ. Δεν έχει σημασία να ρίξουμε τώρα ευθύνες. Σημασία έχει να πάρουμε το μετάλλιο! Σημασία έχει να γίνει το κολυμβητήριο. Διότι μέσα στους υπεύθυνους είμαστε όλοι μας. Όλοι μαζί πρέπει να πιέσουμε παραπάνω, να εργαστούμε παραπάνω, να συνεργαστούμε παραπάνω, να διεκδικήσουμε παραπάνω.

Το ΔΣ του ΝΟΜ θα είναι από την πρώτη εργάσιμη μέρα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στα γραφεία αρμόδιων φορέων αναζητώντας λύσεις και τρόπους. Ελάτε, ξεκινάμε την «προπόνηση» ο καθένας από την πλευρά του αλλά και σε συνεργασία για ένα και μόνο στόχο! Ας μην εφησυχαστούμε ξανά με διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικές δηλώσεις … έως ότου το πρώτο παιδί βάλει μαγιό και σκουφάκι και βουτήξει στο νερό.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey