Η Καλλονή ήταν ξανά κακή, τόσο κακή που «ανέστησε» τον καταρρακωμένο Παναθηναϊκό που έφτασε ανέλπιστα σε ένα εύκολο 4-0

Συνεχίζει να απογοητεύει

01/09/2015 - 16:03

Η Καλλονή έχασε μέσα σε επτά λεπτά το μεγάλο της πλεονέκτημα να προκαλέσει τη μουρμούρα της «βουβής» Λεωφόρου και να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον καταρρακωμένο ψυχολογικά Παναθηναϊκό, αντίθετα στη συνέχεια όλο αυτό της γύρισε μπούμερανγκ.

Η Καλλονή έχασε μέσα σε επτά λεπτά το μεγάλο της πλεονέκτημα να προκαλέσει τη μουρμούρα της «βουβής» Λεωφόρου και να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον καταρρακωμένο ψυχολογικά Παναθηναϊκό, αντίθετα στη συνέχεια όλο αυτό της γύρισε μπούμερανγκ.

Ο Καρέλης έκανε το 1-0 από κοντά και αντί της κατάρρευσης του Παναθηναϊκού που προερχόταν από οδυνηρό αποκλεισμό από την άσημη Καμπάλα στο Europa League, ήρθε η κατάρρευση της ομάδας της Λέσβου.

Το τελικό 4-0 θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο με την ΑΕΛΚ να κρατάει στα θετικά της αναμέτρησης αυτής, την καλή παρουσία του νεαρού Γιουκαρή στο διάστημα που αγωνίστηκε, την εμπειρία που κέρδισε ο επίσης νεαρός Ξύδας μπαίνοντας ως αλλαγή και την ελπιδοφόρα νέα καλή εμφάνιση του Ελλακόπουλου.
Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Καλλονής, που την καθηλώνει στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος στους μηδέν βαθμούς, είναι το χειρότερο ξεκίνημά της σε πρωτάθλημα της Super League.

Το γρήγορο γκολ χάλασε τη δουλειά
Εκείνο όμως που προβληματίζει τους ιθύνοντες της ομάδας είναι κυρίως το γεγονός πως η Καλλονή δεν έδειξε ιδιαίτερα σημάδια βελτίωσης -παρά το ότι ο Θαλής Θεοδωρίδης αναγνώρισε τέτοια στις δηλώσεις του- για ένα ακόμη παιχνίδι.

«Πνίγηκε» μάλλον εύκολα σε μία Λεωφόρο που δεν ήταν από το ξεκίνημα του αγώνα… «κατηφόρα», δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και παρουσίασε για μία ακόμη φορά προβλήματα στα μετόπισθεν και από παιδαριώδη λάθη -με αποκορύφωμα εκείνο μεταξύ Χογκ και Ούκα για το 2-0-, δέχτηκε τέσσερα συνολικά γκολ. Μοναδικοί διασωθέντες στο αγωνιστικό ναυάγιο της Καλλονής, ο Κεϊτά που κάποιες στιγμές έμοιαζε να παλεύει μόνος του, ο Ελλακόπουλος που έχει το λεγόμενο ποδοσφαιρικό θράσος και πολλές δυνάμεις, αλλά και ο νεαρός Γιουκαρής. Από εκεί και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα και την ίδια ώρα δεν διαφαίνεται… «φως» σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα ενίσχυσης της ομάδας.

Μ’ αυτά και με εκείνα, η Καλλονή είναι σαφές πως έχει ξεκινήσει τη σεζόν ευρισκόμενη σε «κακό φεγγάρι» και η διακοπή του πρωταθλήματος φαντάζει ως βάλσαμο για τον Θαλή Θεοδωρίδη που δείχνει πως ακόμα αξιολογεί το ρόστερ του και προσπαθεί να βρει μία συνταγή που να παραπέμπει στις συμπαγείς ομάδες που παρουσίαζε η Καλλονή στις δύο προηγούμενες σεζόν. Την ίδια ώρα ο Σάμπα που αποκτήθηκε ως «αντι-Λεοζίνιο» δε βρέθηκε τελικά ούτε στην αποστολή, με την Καλλονή να περιμένει ακόμα τον εγκλιματισμό των «νέων» της.

Κατέρρευσε
Στα καθαρά αγωνιστικά ο Καρέλης άνοιξε το σκορ στο 7΄ έπειτα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του Ζέκα και ανενόχλητος νίκησε τον Χογκ και στο 32΄ ο Μαλτέζος τερματοφύλακας έβαλε δύσκολα στον Ούκα με μία δύσκολη ψηλή πάσα στα πλάγια, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποπέσει σε σφάλμα επιστρέφοντας επιπόλαια την μπάλα προς τα πίσω.

Ο Μπεργκ έκλεψε, απέφυγε τον Χογκ και έκανε το 2-0. Χωρίς ο Παναθηναϊκός να πιέζει απαραίτητα ασφυκτικά και να καταγράφει… εντυπωσιακή εμφάνιση, στο 57΄ ένα κόρνερ του Πράνιτς δημιούργησε αναταραχή στην καρδιά της άμυνας της Καλλονής.

Ο Σάντσεθ έπιασε κάτι σαν κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Καρέλη που σούταρε και απέκρουσε αρχικά ο Χογκ και στην επαναφορά με κοντινή προβολή ο Ταυλαρίδης έγραψε το 3-0. Η Καλλονή που στο μεσοδιάστημα είχε ένα καλό σουτ του Ελλακόπουλου να επιδείξει και κάποιες ημιτελείς ενέργειες του Μανούσου, δέχτηκε και τέταρτο γκολ στο 80΄ όταν ο Καλτσάς έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον αμαρκάριστο Πέτριτς που σημείωσε το 4-0 και έκανε τη Λεωφόρο να ξεπεράσει ανώδυνα τις εντυπώσεις του πρόωρου αποκλεισμού των «πρασίνων» από την Ευρώπη.

 

Τα  αποτελέσματα
2η  αγωνιστική
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός     0-2  
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ     3-1  
Πανθρακικός - Βέροια    0-2
Ηρακλής - Πανιώνιος     0-1
Ξάνθη - ΑΕΚ    0-0
Αστέρας Τρ. - Παναιτωλικός     0-2
Παναθηναϊκός - Καλλονή     4-0
Πλατανιάς - Ατρόμητος    (31-8)

Βαθμολογία
σε  2  αγώνες
1. Παναθηναϊκός    6    6-1
2. Ολυμπιακός    6     5-0
3. ΑΕΚ     4    3-0
4. ΠΑΣ Γιάννινα    4    4-2
5. Βέροια    4    3-1
6. Παναιτωλικός    3    3-2
7. Πανιώνιος    3    1-3
8. Ατρόμητος    3    1-0
9. Ηρακλής    3    1-1
10. Αστέρας Τρ.    3    2-2
11. Ξάνθη    2    0-0
12. ΠΑΟΚ    1    1-3
13. Λεβαδειακός    0    0-3
14. Πλατανιάς    0    0-3
15. Πανθρακικός    0        0-4
16. Καλλονή    0    0-5
 
Η επόμενη 3η αγωνιστική
(12-13 /15)
ΑΕΚ - ΠΑΣ  Γιάννινα
Ατρόμητος - Ξάνθη
Βέροια - ΠΑΟΚ  
Ηρακλής - Λεβαδειακός
Καλλονή - Αστέρας Τρ.
Ολυμπιακός - Πλατανιάς
Παναιτωλικός - Πανθρακικός
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

 

Δεν «έπαιξε» με το μυαλό του
Η Καλλονή είχε ευκαιρία να «παίξει» με το μυαλό του προβληματικού Παναθηναϊκού, να μετατρέψει σε μουρμούρα την εκκωφαντική σιωπή της Λεωφόρου και μέσα από αυτό το σκηνικό, να καμουφλάρει τις δικές της αδυναμίες και γιατί όχι, να πάρει ένα αποτέλεσμα ή να κάνει μία εμφάνιση που να της δώσει δύναμη για τη συνέχεια. Το γρήγορο γκολ όμως, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός πήρε κουράγιο, η Καλλονή δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα και μοιραία φτάσαμε στο 4-0, χωρίς ο Παναθηναϊκός να εντυπωσιάζει. Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Θα ήταν άδικο να σπεύσει κάποιος να καταδικάσει τη νέα ομάδα της ΑΕΛΚ. Εξαρχής από το καλοκαίρι είχαμε γράψει επωνύμως πως δημιουργείται μία νέα ομάδα στη θέση εκείνης που διέπρεπε την τελευταία τετραετία. Θέλει φυσικά χρόνο. Ωστόσο προβληματισμός υπάρχει και ευχή όλων είναι η διακοπή του πρωταθλήματος να αποδειχθεί ευεργετική.


Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς (72’ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Νίνης (19’ λ.τ. Πέτριτς), Μπεργκ, Καρέλης (78’ Καλτσάς)
Καλλονή: Χογκ, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Ούκα (54’ Μάρκοβιτς), Αντέτζο, Κρολ, Κεϊτά, Γιουκάρης (65’ Γεωργίου), Καλτσάς, Ελλακόπουλος (77’ Ξύδας), Μανούσος

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey