A΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ομιχλώδες τοπίο στην ουρά

18/03/2014 - 18:37

Δύο στροφές πριν από το φινάλε, τα πάντα παραμένουν ανοικτά για τα πλέι άουτ, αφού ούτε η 28η αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο. Πέντε ομάδες παλεύουν να τα αποφύγουν και το φινάλε προμηνύεται συγκλονιστικό.

Δύο στροφές πριν από το φινάλε, τα πάντα παραμένουν ανοικτά για τα πλέι άουτ, αφού ούτε η 28η αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο. Πέντε ομάδες παλεύουν να τα αποφύγουν και το φινάλε προμηνύεται συγκλονιστικό. Έχασαν Αλκιβιάδης 2-1 από την Γέρα, Αιγέας 1-0 στην Ανεμώτια και Βύρων 5-3 από τον Όλυμπο την ίδια στιγμή που η Άναξος έμεινε στο λευκό 0-0 με τον Οδ. Ελύτη στην Πέτρα. Νίκη ανάσα για τον Ατρόμητο, που επιβλήθηκε με 3-2 του Κεραυνού αλλά πολύ δύσκολα θα αποφύγει την διαδικασία. Κατά τα άλλα, τραίνο και στην Αγ. Παρασκευή ο πρωτοπόρος και αήττητος Αιολικός, που νίκησε με 1-3 τον μαχητικό Διαγόρα, ενώ στις καθυστερήσεις πήρε το τρίποντο ο Αετός, που επικράτησε με 2-1 του Παπανικολή.

 

Ξέρει από ντέρμπι ο… ατσάλινος «ΑΙΟ»

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Κομνηνός, η ομάδα του να μην ήταν αυτή που θα έπρεπε στο γήπεδο, αφού ο συνθετικός τάπητας επηρέασε τους παίκτες ως ένα βαθμό δίνοντας την δυνατότητα στον αδιάφορο Διαγόρα να δυσκολέψει τις προσπάθειες των πρωτοπόρων μπλοκάροντας τα ατού από τις πλάγιες γραμμές, όμως η συνέχεια ανήκε στον πρωταθλητή, που επέβαλε τον ρυθμό στο παιχνίδι, φθάνοντας στην 28η νίκη του με 1-3 στο ντέρμπι γοήτρου που έγινε στην Αγ. Παρασκευή, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, και του Παναγιώτη Τρύφωνος, παράγοντα του Αιολικού. Με την νίκη του αυτή, ο «ΑΙΟ» αποσπάστηκε 18 ολόκληρους βαθμούς από την δεύτερη θέση και βλέπει πλέον μόνο τα μπαράζ στον δρόμο για την Γ΄ Εθνική και ενδιάμεσα το Κύπελλο με τον Εθνικό αύριο στο Μοσχάτο.

Ήταν πράγματι ένα καλό ντέρμπι που είχε ενδιαφέρον μέχρι το 75΄ όταν ο Διαγόρας έψαχνε την ισοφάριση και ο αντίπαλος του, το γκολ με το οποίο θα τελείωνε την αναμέτρηση αλλά οι τρανταχτές ευκαιρίες των παικτών του Κομνηνού, κρατούσαν σε στάση αναμονής τον νικητή ώσπου ο Αθανασέλλος χρειάστηκε να απομακρύνει την μπάλα με το χέρι και την παράβαση μετέτρεψε σε γκολ από τα ένδεκα βήματα ο Βαγγέλης Σεραφίγκος στέλνοντας για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 1-3.

Ο Άκης Μιχαλάκης ανοίγει το σκορ με ασύλληπτο σουτ και πανηγυρίζει 

Το πρώτο μέρος είχε να επιδείξει κυρίως στα πρώτα λεπτά, δύο σουτ για την κάθε ομάδα. Στο 10΄, ο Διονυσάτος ανάγκασε τον Κλ. Παπαλόπουλο να αποκρούσει και στο 21΄ με τον ίδιο τρόπο απείλησε τον Γόμο, ο Φιλιανός. Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν το γκολ σε δύο καλές στιγμές, μία στο 28΄ σε ασίστ του Λαλά στον Καδή, με το πλασέ να περνά λίγο έξω, και η δεύτερη πέντε λεπτά μετά, όπου παραλίγο να μπει αυτογκόλ από τον Μουτζούρη όταν ο γκολκίπερ του Διαγόρα ήταν εκτός θέσης σε γύρισμα της μπάλας στην εστία αλλά πάνω στη γραμμή ο Παπαλόπουλος αποσόβησε τον κίνδυνο.

Δευτερόλεπτα πριν ο Κώστας Φιλιανός με άπιαστο σουτ ισοφαρίζει το ντέρμπι

Γκολ και διακοπή

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στο αποδυτήρια χωρίς να έχουν βάλει γκολ, το γήπεδο πήρε φωτιά. Από τα πλάγια, η κατοχή της μπάλας ήταν στα πόδια του Χατζηκυριάκου τον οποίο μάρκαραν δύο παίκτες, με τον παίκτη του Διαγόρα να την χάνει. Βοηθός και διαιτητής δεν έδωσαν τίποτα απολύτως και οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν γρήγορα την μπάλα η οποία κατέληξε σε πάσα του Σεραφίγκου στον Άκη Μιχαλάκη και αυτός με μονοκόμματο σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Αιολικό με 0-1.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, ο Βουρανής έκανε προσωρινή διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά οι Θοδωρής Παπαλόπουλος και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής αποβλήθηκαν από τον πάγκο. Όταν το παιχνίδι ξανάρχισε, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με γκολ φωτοβολίδα του Κώστα Φιλιανού, που άφησε άναυδο τον Γόμο, στο τελευταίο σχεδόν δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, αφού αμέσως ο Βουρανής σφύριξε το τέλος του ημιχρόνου.

Παναγιώτης Τρύφων, Σταύρος Γρυπιώτης και Σταύρος Βουργουτζής, εισέρχονται στο γήπεδο

Βελτίωσε τα κακώς κείμενα

Η εμπειρία των πρωτοπόρων σε συνδυασμό με την απειρία των περισσότερων νέων παικτών που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου του Διαγόρα, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά στην επανάληψη, όπου έγιναν αρκετά επικίνδυνοι και σε συνδυασμό με τον χώρο που τους έδωσε η ομάδα της Αγ. Παρασκευής, έκαναν το δικό τους παιχνίδι. Η επανάληψη ξεκίνησε με μια χαμένη ευκαιρία από τον Χατζηκυριάκο στο 50΄, πέντε λεπτά αργότερα ακυρώθηκε γκολ με κεφαλιά από τον Σεραφίγκο ως οφσάιντ και δύο λεπτά μετά, από λάθος παίκτη του Διαγόρα, ο Σεραφίγκος έγινε κάτοχος σε κάθετη πάσα και χωρίς κανένα πρόβλημα πλάσαρε για το 1-2.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, παρακολούθησε ένα μέρος από το ντέρμπι

Ο Μαραγκός θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει αλλά το συρτό σουτ πέρασε μόλις έξω από το δοκάρι. Ακολούθησαν δύο μοναδικές ευκαιρίες από τον Μαλακό, με τον Παπαλόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ την δεύτερη, ενώ δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, από χέρι του Αθανασέλλου, ο Σεραφίγκος με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, ένα καλό σουτ από τον Φιλιανό δεν βρήκε τον στόχο του.

 

Γιώργος Κομνηνός, προπονητής Αιολικού

«Βρήκαμε αντίπαλο και έδρα»

«Είχαμε προβλήματα στο πρώτο μέρος από την άποψη ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε το “passing game”, αυτό που κάνουμε σε όλα μας τα παιχνίδια. Ο αντίπαλος μάς είχε κλείσει στις πλάγιες γραμμές, όπου δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε σωστά την άμυνα του αντιπάλου. Στην επανάληψη, βελτιωθήκαμε κατακόρυφα, ήμασταν με πολλές τελικές εμφανώς καλύτεροι στην φυσική κατάσταση και πιο ομαδικοί. Εκεί πιστεύω ότι τελείωσε το παιχνίδι, από την στιγμή που είχαμε κατοχή μπάλας, κάναμε αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα γκολ. Βρήκαμε μια καλή έδρα, έναν αξιόλογο αντίπαλο και μακάρι να υπήρχαν και άλλα τέτοια παιχνίδια. Ήταν ένα καλό τεστ και για το παιχνίδι με τον Εθνικό που έχουμε στο Κύπελλο».

 

Θοδωρής Παπαλόπουλος, προπονητής Διαγόρα

«Χάσαμε από τον πρωτοπόρο»

«Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι αλλά εγώ έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Σε όλο τον δεύτερο γύρο, αυτά τα παιδιά έχουν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια, παίζουμε κάθε παιχνίδι με τον τρόπο που είδατε, είχαμε καιρό να ηττηθούμε αλλά χάσαμε από τον πρωτοπόρο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και εύχομαι στον Αιολικό να πετύχει τον στόχο του, που είναι η άνοδος στην Γ΄ Εθνική, γιατί όντως το αξίζει».

 

Βαγγέλης Σεραφίγκος, ποδοσφαιριστής Αιολικού

«Μπορούσαμε και άλλα γκολ»

«Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο μέρος, είπαμε μερικά πράγματα στα αποδυτήρια με τα παιδιά και μπήκαμε στην επανάληψη αποφασισμένοι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε την νίκη την οποία δικαιούμασταν. Θα μπορούσαμε να είχαμε διευρύνει και το σκορ με τις ευκαιρίες που χάσαμε. Η προσοχή και το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στα μπαράζ ανόδου και εκεί στρέφουμε πλέον το ενδιαφέρον μας».

 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Μπέρδεψαν τα πράγματα για τον Αλκιβιάδη με την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Αν/ση Γέρας αλλά ίσως εδώ η τύχη ήταν με το μέρος της ομάδας του Κ. Τρίτους, αφού λίγο πολύ την ευνόησαν και τα άλλα αποτελέσματα των αντιπάλων της, που έχουν τον ίδιο στόχο. Δεν είναι όμως εύκολα τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Αιγέα εκτός και Όλυμπο εντός, αφού χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Από την άλλη, η νικήτρια ομάδα που αγωνίστηκε με πολλά νέα παιδιά στην σύνθεση της, κατέκτησε και μαθηματικά την τρίτη θέση, χάσει - κερδίσει τα άλλα δύο παιχνίδια που έχει.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι με την πρώτη φάση να δημιουργείται στο 20΄ όταν ο Απόστολος Ανηφόρου βγήκε τετ α τετ αλλά δεν ολοκλήρωσε, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Μιμίκος υπέπεσε σε πέναλτι όμως ο αρχηγός του «Άλκι», Νίκος Κατσούρης έδωσε την δυνατότητα στον γκολκίπερ της Γέρας, Αναγνώστου, να το αποκρούσει. Η ψυχολογία μετά από όλα αυτά έπεσε, με αποτέλεσμα το άγχος για την νίκη να γίνει ακόμη μεγαλύτερο, και την απελευθερωμένη Γέρα να κτυπά στο 60΄ με τον Βλάμη και να βάζει δύσκολα στον Αλκιβιάδη. Η ζημιά έγινε ακόμη μεγαλύτερη, αφού η παρουσία της Γέρας στο γήπεδο, ήταν καλύτερη και έτσι δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο γκολ στο 70΄ με πλασέ από τον Ζαφειρίου, κάνοντας ακόμη πιο απλά τα πράγματα.

Βλάμης και Ζαφειρίου είχαν καλές ευκαιρίες και ο δεύτερος και δοκάρι, όμως ο Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 10 χρόνια, ήταν ο παίκτης που μείωσε σε 1-2 στο 87΄ ενώ ο Γονιδέλλης στις καθυστερήσεις έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει.

 

Τον αδικεί το μικρό σκορ

Στα τρίποντα επανήλθε ο Ατρόμητος Αν., κερδίζοντας με 1-0 τον Αιγέα, ωστόσο το σκορ θεωρείται πολύ μικρό για την ομάδα της Ανεμώτιας, αφού ήταν καλύτερη, είχε την ουσία και πέτυχε και το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αιγέας που πήγε στο άντρο του αντιπάλου να πάρει ό,τι καλύτερο μπορούσε, θα λέγαμε ότι είχε μια μικρή εδαφική υπεροχή, οι παίκτες του θέλησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για το γκολ, όμως αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Απεναντίας στο πρώτο 20λεπτο, ο Χρήστος Παπαδόπουλος ήταν αυτός που προσπάθησε να βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ και να κάνει πιο απλά τα πράγματα με αποκορύφωμα ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ το οποίο δεν ολοκληρώθηκε. Ωστόσο το γκολ ήρθε στο ημίωρο μετά από όμορφο συνδυασμό των παικτών του Ατρόμητου με τελικό αποδέκτη τον Κύριλλο Νικόλοφ, ο οποίος από κοντά με όμορφη κεφαλιά, άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι πίεσαν ακόμη πιο πολύ για να κλειδώσουν το σκορ και είχαν δυο αξιόλογες ευκαιρίες, μια κεφαλιά από τον Βερβέρη που βγήκε άουτ και ένα γκολ από τον σκόρερ Νικόλοφ, που ακυρώθηκε από τον βοηθό διαιτητή ως οφσάιντ.

 

Θα το παλέψει μέχρι το τέλος

Στο στείρο 0-0 έμειναν στην Πέτρα, Άναξος και Οδ. Ελύτης, ένα αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δίνουν μεγάλο αγώνα να αποφύγουν τα πλέι άουτ. Από την άλλη, οι μικροί του Ελύτη έφθασαν σε ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα μακριά από την έδρα τους και σίγουρα η πορεία και η τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, ικανοποιεί τους πάντες ως νεοφώτιστοι.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο την νίκη, τους ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Στρατής Σκαρακάκης στο 30΄ ως οφσάιντ από τον βοηθό Πούλο, ενώ στάθηκαν άτυχοι με το δοκάρι που είχε ο Βλουτής όταν βγήκε τετ α τετ με τον Ζάχαρη, τον οποίον κρέμασε, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Με την σειρά του, ο Ελύτης είχε καραμπινάτες ευκαιρίες με Γιακαλή, Λίλα και Κιντάκα αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον δίκαιο. Στο τελευταίο 15λεπτο, οι γηπεδούχοι χρειάσθηκε να παίξουν με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή, ο Γιώργος Σκαρακάκης, μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη κόκκινη που πήρε ο παίκτης στην μέχρι τώρα καριέρα του, γεγονός που τον πείραξε πολύ.

Έχασαν Βύρων και Αλκιβιάδης και κινδυνεύουν ακόμη πιο πολύ

 

«Μίλησαν» οι αλλαγές

Την νίκη ήθελε ώστε να τελειώνει μια και καλή με τα μπαράζ παραμονής, την πήρε και ξέγνοιασε η Προοδευτική, η οποία μπορεί να κινδύνεψε και να δυσκολεύτηκε πολύ, όμως κατάφερε στο τέλος να αποδράσει από την Θερμή με το πολύτιμο τρίποντο. Τα απελευθερωμένα από άγχος και στόχο Λιονταράκια που ετοιμάζονται πλέον για την επόμενη χρονιά στην Β΄ Κατηγορία, έβαλαν δύσκολα στους παίκτες της Προοδευτικής, αφού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 55΄ με φοβερό σουτ του Βερβέρη στο γάμα της εστίας των φιλοξενούμενων και από εκεί και μετά να ζητήσουν και άλλο γκολ.

Όμως ο Νίκος Νανίδης από τον πάγκο με την εμπειρία του, βάζοντας στο παιχνίδι τούς Κατσαρό, Ζερβόγλου και Παράσχο Νανίδη, πραγματοποίησε δύο αλλαγές ματ, μεταμορφώνοντας την ομάδα και κάνοντας την πιο επιθετική. Έτσι ο ρυθμός ανέβηκε και στο 70΄ ο Κατσαρός με ωραίο σουτ από κοντά, ισοφάρισε σε 1-1. Σαν να μην έφθανε αυτό, τέσσερα λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Π. Νανίδη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Τα Λιονταράκια είχαν δοκάρι με τον Κοντούλη και πολύ καλές ευκαιρίες με τους Μητσέλλη, Ζαφειρίου, Βερβέρη και Κούπε.

 

Κρίθηκε στις καθυστερήσεις

Μπορεί η αναμέτρηση στην Ερεσό να μην είχε ενδιαφέρον, αφού ο Παπανικολής θα παίξει την παραμονή του στα πλέι άουτ και ο Αετός έχει μια θέση στην πεντάδα, ήταν όμως ένας αγώνας που κράτησε τους φιλάθλους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού το αποτέλεσμα κρίθηκε στις καθυστερήσεις με νικητή τον Αετό με 1-2. Αμφίρροπο το πρώτο μέρος με παιχνίδι που παίχθηκε στο κέντρο και με λίγες φάσεις. Οι γηπεδούχοι που και πάλι παρουσιάστηκαν με ελλείψεις, πήραν το προβάδισμα στο σκορ δώδεκα λεπτά πριν το τέλος με πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μάριος Δασκάλου στον Κούκο και το εκτέλεσε εύστοχα ο Γιαννής για το 1-0.

Όλα έδειχναν ότι νικήτρια από το γήπεδο θα έβγαινε η ομάδα της Ερεσού, στο 80΄ όμως έμεινε με εννιά παίκτες λόγω αποβολής των Αχλιώπτα και Βουτσιώτη και το έργο της έγινε δύσκολο. Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η τύχη ήταν με το μέρος των παικτών του Αετού -έχασαν και αυτοί με κόκκινη (β΄ κίτρινη) τον Δ. Κόκκινο-, που ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Γελέκη, ο οποίος άθελα πήγε να απομακρύνει την μπάλα σε σουτ από τον Πασπαλιάρη, με την μπάλα να κοντράρει, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, η νίκη χαμογέλασε στους φιλοξενούμενους με το δεύτερο τέρμα που πέτυχε ο Κούκλος μετά από ωραίο συνδυασμό και άψογο τελείωμα στην περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

Λεωνίδας Καλουτζής και Νίκος Κιοσσές ήταν οι πρωταγωνιστές στην Αγιάσο και χόρτασαν με γκολ τον κόσμο

 

Γκολ και θέαμα

Εγγλέζικο σκορ στο «Χριστοφίδειο» γήπεδο της Αγιάσου, με τον Όλυμπο να νικάει με 5-3 τον Βύρωνα Μόριας, ο οποίος βρίσκεται στην αναμονή, κινδυνεύοντας ακόμη περισσότερο σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Πάντως βολεύτηκε από το γεγονός ότι δεν κέρδισαν οι αντίπαλοι του και παρέμεινε στους 31 βαθμούς. Η ομάδα του Θανάση Δημητριάδη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με το έργο του «δασκάλου» να αρχίζει να φαίνεται στους πέντε μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι, αφού τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις της ομάδας της Αγιάσου, το αποδεικνύουν. Ο Βύρων ξεκίνησε με ένα δοκάρι στα πρώτα λεπτά σε κεφαλιά του Καραδημητράκη ενώ είχε ακόμη ένα ενδιάμεσα του αγώνα, με τον Κιοσσέ. Το άστρο του νεαρού Λεωνίδα Καλουτζή, ο οποίος επέστρεψε ακόμη πιο δυνατός μετά την περιπέτεια με τον τραυματισμό και την απουσία μηνών από την ομάδα, έλαμψε στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ (το άλλο ο Καζάνης) του Ολύμπου.

Πηγή κινδύνου στην εστία των γηπεδούχων αποδείχθηκε και ο Νίκος Κιοσσές, που με το χατ τρικ (έφθασε τα 14) ήθελε να συναγωνιστεί τον Καλουτζή στα γκολ με αποτέλεσμα οι φίλαθλοι να δουν ένα αξιόλογο θέαμα με πολλά τέρματα, χαμένες ευκαιρίες και τα δύο δοκάρια των φιλοξενούμενων.


Νίκησε αλλά δεν αποφεύγει τα μπαράζ
Μπορεί ο γηπεδούχος Ατρόμητος να κέρδισε στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής με 3-2 τον Κεραυνό, η νίκη αυτή όμως δεν τον γλυτώνει από τα πλέι άουτ που έρχονται σε λίγο καιρό. Από την άλλη, σταθερά στην 8η θέση παραμένει η ομάδα του Αφάλωνα, που δεν έχει πλέον άγχος και οι παίκτες της παίζουν ελεύθερα κυνηγώντας το αποτέλεσμα. Καλό και πολλές φορές δυνατό το παιχνίδι και αν δεν ήταν ο διαιτητής Πούλος να δώσει το πέναλτι στο δεύτερο μέρος με το οποίο ισοφάρισε ο Ατρόμητος, τότε θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια. Όμως στην φάση αυτή οι παίκτες του Γιώργου Κουτρομπίλα αποσυντονίστηκαν εντελώς με τις διαμαρτυρίες στον ρέφερι με αποτέλεσμα σχεδόν να παρατήσουν το παιχνίδι δίνοντας την δυνατότητα στον Ατρόμητο να κατακτήσει το τρίποντο το οποίο το είχε μεγάλη ανάγκη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Νίκο Βούρο με όμορφο σουτ από κοντινή απόσταση αλλά ο Ατρόμητος μπόρεσε και έφθασε στην ισοφάριση με τον Κοκκώνη. Οι παίκτες του Αφάλωνα ήταν πολύ κινητικοί και είχαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, δημιουργώντας ρήγματα στην περιοχή του γηπεδούχου. Με αποτέλεσμα λίγο πριν το ημίχρονο, να έρθει και το δεύτερο τέρμα με σκόρερ τον Δουνιά, ο οποίος έβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ με 1-2. Ωστόσο το πέναλτι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, άλλαξε την μορφή του αγώνα με τον Τάσο Σπύρου να σουτάρει, αμυντικός του Κεραυνού να απομακρύνει και ο διαιτητής προς γενική έκπληξη όλων, να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι, με τον Ραφαήλ Κουνιαρέλλη να βλέπει δίχτυα και να ισοφαρίζει σε 2-2.

Ο Ατρόμητος από το σημείο αυτό και ενώ είχαν προηγηθεί δύο δοκάρια, με τον Άντον για λογαριασμό του Ατρόμητου και τον Μποντακόπουλο για τον Κεραυνό, άσκησε πίεση και λυτρώθηκε με απευθείας κτύπημα φάουλ από τον Στρατή Δελόλμα, ο οποίος σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-2. 

 

Τα αποτελέσματα

28η αγωνιστική

Άναξος-Οδ. Ελύτης 0-0

Αλκιβιάδης-Αν/ση Γέρας 1-2

Λιονταράκια-Προοδευτική 1-2

Διαγόρας-Αιολικός 1-3

Ατρόμητος Αν.-Αιγέας 1-0

Παπανικολής-Αετός 1-2

Όλυμπος-Βύρων 5-3

Ατρόμητος Αγ. Μ.-Κεραυνός 3-2

 

Η βαθμολογία

σε 28 αγώνες

1. Αιολικός 84 137-10

2. Διαγόρας 66 83-27

3. Αν/ση Γέρας 57 66-48

4. Αετός 47 53-52

5. Οδ. Ελύτης 47 53-33

6. Όλυμπος 44 53-63

7. Ατρόμητος Αν. 41 44-37

8. Κεραυνός 40 38-41

9. Προοδευτική 36 44-62

10. Αιγέας 32 40-51

11. Βύρων 31 33-50

12. Αλκιβιάδης 29 28-48

13. Άναξος 28 38-67

14. Ατρόμητος Αγ. Μ. 28 38-53

15. Παπανικολής 20 21-63

16. Λιονταράκια 9 18-92

* Μηδενισμό έχουν Όλυμπος, Αιγέας και Ατρόμητος Αγ. Μ.

 

Η επόμενη 29η αγωνιστική

23-3-14

Κεραυνός-Αετός

Αιολικός-Ατρόμητος Αγ. Μ.

Οδ. Ελύτης-Παπανικολής

Προοδευτική-Διαγόρας

Αν/ση Γέρας-Άναξος

Βύρων-Λιονταράκια

Αιγέας-Αλκιβιάδης

Ατρόμητος Αν.-Όλυμπος

 

Το φιλμ της αγωνιστικής

 

Διαγόρας-Αιολικός 1-3 (1-1)

Φιλιανός (Διαγόρας)

Μιχαλάκης, Σεραφίγκος (2) (Αιολικός)

 

Αλκιβιάδης-Αν/ση Γέρας 1-2 (0-0)

Τριανταφυλλόπουλος (Αλκιβιάδης)

Βλάμης, Ζαφειρίου (Γέρα)

Δοκάρι: Ζαφειρίου (Γέρα)

 

Άναξος-Οδ. Ελύτης 0-0

Αποβολή: Γ. Σκαρακάκης (Άναξος)

Δοκάρι: Βλουτής (Άναξος)

 

Λιονταράκια-Προοδευτική 1-2 (0-0)

Βερβέρης (Λιονταράκια)

Κατσαρός, Παρ. Νανίδης (Προοδευτική)

Δοκάρι: Κοντούλης (Λιονταράκια)

 

Παπανικολής-Αετός 1-2 (0-0)

Γιαννής (Ερεσός)

Γελέκης (αυτογκόλ), Π. Κούκλος (Αετός)

Αποβολή: Αχλιώπτας, Βουτσιώτης (Ερεσός), Δ. Κόκκινος (Αετός)

 

Ατρόμητος Αν.-Αιγέας 1-0 (1-0)

Νικόλοφ

 

Όλυμπος-Βύρων 5-3 (4-1)

Καλουτζής (5) (Όλυμπος)

Κιοσσές (3) (Βύρων)

Δοκάρι: Καραδημητράκης, Κιοσσές (Βύρων)

 

Ατρόμητος Αγ. Μ.-Κεραυνός 3-2 (1-2)

Κοκκώνης, Ρ. Κουνιαρέλλης, Σ, Δελόλμας (Ατρόμητος)

Ν. Βούρος, Δουνιάς (Κεραυνός)

Δοκάρι: Άντον (Ατρόμητος), Μποντακόπουλος (Κεραυνός)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey