ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΑΕΛΚ 0-1: Πέρασμα με τρίποντο και από τη Φυλή 1-0 το Θρασύβουλο, και πρωτοκαθεδρία. Γκολάρα ο Γκονζάλες στο 13΄ και χαμένες ευκαιρίες που θα έδιναν μια πιο άνετη νίκη. Με ηθικό στα ύψη τη Δευτέρα με τη Νίκη Βόλου στον «Ταρλά», για μια ακόμη νίκη ανόδου

Καλλονή για φίλημα… στη Φυλή

17/10/2012 - 17:22

Η ανοδική πορεία που έχει από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος (νίκες με Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, ισοπαλία με Εθνικό) συνεχίστηκε και στο γήπεδο της Φυλής. Η ΑΕΛΚ χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, κατάφερε να αποδράσει από εκεί με το σπουδαίο τρίποντο και παράλληλα να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, οδηγώντας την κούρσα του Πρωταθλήματος.

Η ανοδική πορεία που έχει από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος (νίκες με Παναιτωλικό, Παναχαϊκή, ισοπαλία με Εθνικό) συνεχίστηκε και στο γήπεδο της Φυλής. Η ΑΕΛΚ χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, κατάφερε να αποδράσει από εκεί με το σπουδαίο τρίποντο και παράλληλα να εδραιωθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, οδηγώντας την κούρσα του Πρωταθλήματος.

Ο Τόνι Γκονζάλες ήταν όλα τα λεφτά όσο αγωνίστηκε, με τις περίφημες ενέργειές του και το καταπληκτικό τέρμα που σημείωσε μόλις 13 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού. Ο Ισπανός, με καταπληκτική βολίδα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θρασύβουλου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Καβακά είχαν την μπάλα την περισσότερη ώρα στην κατοχή τους, δημιουργώντας ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους αν ο Καζάκης τελείωνε τις δύο φάσεις που έγιναν στην εστία του Σταυριανός και το δυνατό σουτ από το Σερφά δεν έγλειφε το δοκάρι.

Όσο ο χρόνος κυλούσε, η απόδοση των παικτών της Καλλονής έπεφτε, λόγω και της κούρασης που κουβαλούν από τα συνεχή παιχνίδια που δίνουν Τετάρτη και Κυριακή, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να μην είναι ο ίδιος με το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο κέντρο και θέλησαν από της πτέρυγες να κτυπήσουν την εστία του Μάππα, ο οποίος ανησύχησε μόνο στη φάση τού 40΄, όταν ο Πάρης Μπακάλης, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Λέσβιου γκολκίπερ. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το έλεγχε…
Η είσοδος του Μανουσάκη στη θέση τού Λεοζίνιο έδωσε πάλι ρυθμό, ο οποίος όμως αποδείχθηκε ανούσιος. Ο Καβακάς θέλησε με το Λημνιό να κτυπήσει από της πτέρυγες όπως είχε κάνει και με την Παναχαϊκή, και του βγήκε.

Η εστία τής ΑΕΛΚ, πάντως, δεν κινδύνεψε σοβαρά, αν και οι παίκτες του Θρασύβουλου πίεσαν για την ισοφάριση. Οι νησιώτες άγγιξαν το δεύτερο τέρμα σε δύο περιπτώσεις: μία με το Μανουσάκη σουτ έξω από τα δοκάρια και μία ωραία σέντρα από τον Καζάκη με αποδέκτη το Γάλα, που όμως ο λαμπρός αμυντικός δεν ολοκλήρωσε.

Η αμυντική γραμμή της Καλλονής χωρίς να απειληθεί κράτησε το πολύτιμο τρίποντο μέσα σε μια έδρα όπου άλλες ομάδες θα τα βρουν δύσκολα.

Για νίκη
Τη νίκη και τους βαθμούς που θα την κρατήσουν στην κορυφή, θα επιδιώξει τη Δευτέρα σε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι, με τη Νίκη Βόλου. Ο Τίμος Καβακάς και πάλι δε θα μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Χλεμπ, Πάιερ και Κριπιντίρη, ενώ στα ευχάριστα τοποθετείται η επιστροφή του Χάρη Σιλιγαρδάκη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Άλλο πρόβλημα για την ώρα δε φαίνεται να υπάρχει. Η αναμέτρηση με τους Βολιώτες θα αρχίσει στις 16:30.

«Να νικήσουμε και τη Νίκη Β.»
Ο Τίμος Καβακάς, προπονητής τής ΑΕΛΚ, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Κρατάμε το αποτέλεσμα που μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε στην πρώτη θέση. Η κούραση είναι εμφανής στα παιδιά, γιατί έχουν αγωνιστεί σε τέσσερα ματς και αυτό το στοιχείο συν τους τραυματίες μάς έχει αποσυντονίσει. Τέλος καλό, όλα καλά. Πλέον ετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε.»

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και το μόνο που μας απασχολεί τώρα, είναι να επικρατήσουμε και της Νίκης Βόλου. Δείξαμε τον καλό μας εαυτό και μας βγήκε στο γήπεδο», είπε ο Νίκος Γάλας.

Τέλος, ο Στάθης Σταθόπουλος, έκανε λόγο για καλή ποιότητα των παικτών της Καλλονής, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και κάνουν τη διαφορά. «Η Καλλονή είναι από τα μεγάλα φαβορί να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ», είπε ο προπονητής του Θρασύβουλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Σταθόπουλος): Σταυριανός, Τζιωρτζόπουλος, Σύρος, Πάνος, Ανδρίκος, Μπακάλης, Μπέκα, Αγκόλι, Παπανίκου, Ντο Κόστα, Πλαβούκος (79΄ Αρκουμάνης)
ΑΕΛΚ (Καβακάς): Μάππας, Σερφά, Αναστασιάδης, Κώτσιος, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Γκονζάλες (70΄ Γιόνδης), Γάλας, Καζάκης, Λεοζίνιο (46΄ Μανουσάκης), Μανούσος (61΄ Γκόβας)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey