Η πρόταση του μέλους του συλλόγου του Αιολικού Νίκου Μανάβη για την αναδιαμόρφωση της ομάδας

«Να γίνει σύλλογος λαϊκής βάσης»

21/07/2012 - 16:17

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Αιολικού την περασμένη Τετάρτη, ακούστηκαν πολλές απόψεις και θέσεις για το μέλλον της ομάδας. Μια από αυτές που ξεχώρισε, καθώς έτυχε αποδοχής σε μεγάλο βαθμό από τους παρευρισκομένους, ήταν η πρόταση του δημοσιογράφου και μέλους του συλλόγου του Αιολικού, Νίκου Μανάβη.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Αιολικού την περασμένη Τετάρτη, ακούστηκαν πολλές απόψεις και θέσεις για το μέλλον της ομάδας. Μια από αυτές που ξεχώρισε, καθώς έτυχε αποδοχής σε μεγάλο βαθμό από τους παρευρισκομένους, ήταν η πρόταση του δημοσιογράφου και μέλους του συλλόγου του Αιολικού, Νίκου Μανάβη. Μιλώντας, ο κ. Μανάβης στάθηκε στην ιστορία του Αιολικού, ενός σωματείου με μεγάλο ειδικό βάρος και πανελλαδική εμβέλεια, που έχει σημειώσει επιτυχίες, έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια διακρίθηκαν, αλλά και διαθέτει χιλιάδες πιστούς φίλους, τόσο στη Μυτιλήνη και την Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προτείνοντας, λοιπόν, σχέδιο σωτηρίας της ομάδας, ο ίδιος στάθηκε σε τρία βασικά στοιχεία και αναλύοντάς τα, σημείωσε ότι ο Αιολικός εν πρώτοις θα πρέπει να μετατραπεί σε μια ομάδα λαϊκής βάσης, όπου ο λαός της ομάδας θα δώσει τη λύση. Συνεχίζοντας, τονίστηκε πως αυτό που χρειάζεται, είναι μια νέα διοικητική δομή, που θα αξιοποιεί το δυναμικό του, ενώ το τρίτο στοιχείο είναι η απορρόφηση-συγχώνευση του Αιολικού με άλλους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους της Λέσβου, ώστε να επιτευχθεί αύξηση της δυναμικότητας, με τον όρο ότι το όνομα και το σύμβολο της ομάδας θα μείνουν ως έχουν. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως απορρίπτεται κάθε συζήτηση για συγχώνευση του Αιολικού με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ ή με ερασιτεχνικό σωματείο που ελέγχεται από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ, αλλά απορρίπτεται η συγχώνευση και με όσους επιδιώκουν να σφετεριστούν το όνομα και τα σύμβολα του ΑΙΟ.

Σε ό,τι αφορά στη νέα διοικητική δομή, ο κ. Μανάβης στην πρότασή του σημειώνει πως αυτή θα περιλαμβάνει τρία όργανα, τη γενική συνέλευση, το Δ.Σ. και το συμβούλιο αριστίνδην μελών.

Στις γενικές συνελεύσεις, που θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, θα καθορίζονται οι στόχοι του συλλόγου, οι τομείς, οι δράσεις του, τα τμήματα που θα αναπτύσσει και οι τρόποι επίτευξης των στόχων του.

Δικαίωμα λόγου θα έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου και δικαίωμα ψήφου όλα τα οικονομικώς εν τάξει μέλη.

Σχετικά με το διοικητικό συμβούλιο, προτάθηκε το εκάστοτε Δ.Σ. να εκλέγεται και να απαρτίζεται από μέλη της γενικής συνέλευσης, να έχει διετή θητεία και να λογοδοτεί μια τουλάχιστον φορά το χρόνο στη γενική συνέλευση. Το Δ.Σ. θα οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και δε θα μπορεί να παρεκκλίνει από αυτές, ενώ οι αποφάσεις του θα μπορούν να ανατραπούν από τη γενική συνέλευση.

Τέλος, αναφορικά με τη δημιουργία του συμβουλίου των αριστίνδην μελών, μέσω αυτού με θεσμοθετημένο τρόπο θα αξιοποιεί το σύνολο των ανθρώπων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του Αιολικού, ενώ θα έχει γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey