Με νίκη επί του Πλατανιά και ήττα ή ισοπαλία του Πιερικού στα Ψαχνά, η ΑΕΛΚ μπαίνει στα πλέι-οφ

Η ώρα της… κρίσης

24/05/2012 - 18:00

Η ώρα της αλήθειας για την Καλλονή έφθασε σήμερα, στο φινάλε του Πρωταθλήματος της Football League, όπου θα μάθουμε αν ο μεγάλος στόχος του περασμένου καλοκαιριού θα πάρει σάρκα και οστά και η ομάδα θα μπει στην εξάδα συνεχίζοντας στα πλέι-οφ.

Η ώρα της αλήθειας για την Καλλονή έφθασε σήμερα, στο φινάλε του Πρωταθλήματος της Football League, όπου θα μάθουμε αν ο μεγάλος στόχος του περασμένου καλοκαιριού θα πάρει σάρκα και οστά και η ομάδα θα μπει στην εξάδα συνεχίζοντας στα πλέι-οφ. Όλα κρέμονται από μια κλωστή και η είσοδος αυτή δεν εξαρτάται πλέον μόνο από την ίδια την Καλλονή, αλλά και από τον Πιερικό, ο οποίος την προσπερνά καθώς οι συγκυρίες και η τύχη τού έδωσαν ένα εισιτήριο της εξάδας.

Τα βλέμματα όλων, εκτός από την αναμέτρηση της ΑΕΛΚ, είναι στραμμένα στα Ψαχνά, εκεί όπου θα «παιχτεί» η τέταρτη θέση, και στην ομάδα της Λέσβου εύχονται όσο τίποτα άλλο να στραβοπατήσει ο Πιερικός κόντρα στον Ηρακλή, για να μπορέσει η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να πετύχει το στόχο της.

Τα πιθανά σενάρια που «παίζουν» για την είσοδο ή όχι της ΑΕΛΚ στην εξάδα είναι απ’ ό,τι φαίνεται τα παρακάτω:

Σενάριο 1
Η Καλλιθέα, ο Πλατανιάς και η Παναχαϊκή οριστικοποίησαν τη συμμετοχή τους και πλέον απομένει να μάθουμε τον 4ο της παρέας. Εννοείται ότι αν ο Πιερικός νικήσει τον Ηρακλή, τότε δε γίνεται λόγος, αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος Καλλονής, καπαρώνει την 6η θέση. Με ήττα του Πιερικού από τον Ηρακλή και ισοπαλίες στους αγώνες ΑΕΛΚ - Πλατανιάς και Πανσερραϊκός - Βέροια, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία Πιερικού, ΑΕΛΚ, Πανσερραϊκού (55 β.) και η ειδική βαθμολογία θα έχει ως εξής:

1. ΑΕΛΚ με 10
2. Πιερικός με 5
3. Πανσερραϊκός με 1
Η Καλλονή μπαίνει στην εξάδα.

Σενάριο 2
Με ηττα του Πιερικού στα Ψαχνά, ισοπαλία στον αγώνα ΑΕΛΚ΄- Πλατανιάς και ήττα Πανσερραϊκού από τη Βέροια, προκύπτει ισοβαθμία ΑΕΛΚ και Πιερικού (55 β.) και η ειδική βαθμολογία θα έχει ως εξής:

1. ΑΕΛΚ με 4
2. Πιερικός με 1
Η ΑΕΛΚ περνάει.

Σενάριο 3
Ήττα του Πιερικού από τον Ηρακλή, ήττα της Καλλονής από τον Πλατανιά και ισοπαλία στο παιχνίδι Πανσερραϊκός - Βέροια. Προκύπτει ισοβαθμία Πιερικού και Πανσερραϊκού (55 β.) και η ειδική βαθμολογία θα είναι:

1. Πιερικός με 4
2. Πανσερραϊκός με 1
Ο Πιερικός περνάει.

Σενάριο 4
Ήττα του Πιερικού από τον Ηρακλή και νίκες ΑΕΛΚ και Πανσερραϊκού. Τότε προκύπτει ισοβαθμία Καλονής και Πανσερραϊκού (57 β.) και η ειδική βαθμολογία θα είναι η εξής:

1. ΑΕΛΚ με 6
2. Πανσερραϊκός με 0
Η Καλλονή μπαίνει στην εξάδα.

Αισιοδοξία…
Η καλή εμφάνιση και η ισοπαλία στην Πάτρα κράτησαν ζωντανή την Καλλονή στο στόχο της, για αυτό και στην προπόνηση της Δευτέρας ο Γιάννης Ματζουράκης μοίρασε πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του για την αγωνιστική τους παρουσία, αλλά και για την παλικαριά που επέδειξαν όταν η ομάδα είχε μείνει στο γήπεδο με εννιά παίκτες και συνέχισαν να κυνηγούν το τρίποντο. Τέτοια εμφάνιση και ακόμη καλύτερη περιμένει σήμερα ο Θεσσαλονικιός τεχνικός, ώστε ο Πλατανιάς, που είναι αδιάφορος, να υποστεί την ήττα και η δική του η ομάδα να μπει στην εξάδα, σε εξάρτηση πάντα με το αποτέλεσμα του Πιερικού.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο προπονητής των Καλλονιατών και αφορούν στην αμυντική γραμμή της ομάδας του. Συγκεκριμένα για το σημερινό παιχνίδι, δεν υπολογίζονται ο γκολκίπερ Μάππας που αποβλήθηκε στην Πάτρα από τον Αρτινό ρέφερι Κουτσιαύτη, ο Χατζόπουλος και ο Καρακώστας. Ο Σουλογάνης θα βρεθεί κάτω από τα τέρματα της Καλλονής, με το Μαμαρί Τραορέ να ξεκινάει βασικός στη θέση του Χατζόπουλου μαζί με τον Κριπιντήρη. Το δεξί άκρο πιθανότατα θα καλυφθεί από το Γάλα, όμως τη θέση διεκδικεί και ο Προβατίδης, με τον πρώτο ωστόσο να είναι επικρατέστερος.

«Θα νικήσουμε!»
Μιλώντας για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι, ο Γιώργος Μανούσος, ένας από τους πρώτους σκόρερ για την ΑΕΛΚ, τόνισε: «Εδώ που φθάσαμε, πρέπει να νικήσουμε τον Πλατανιά, τον οποίο θεωρώ καλό αντίπαλο, αλλά στην έδρα τη δική μας εμείς είμαστε το φαβορί. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, η ομάδα μου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και όλα τα παιδιά είναι αποφασισμένα να πολεμήσουν για τη νίκη. Δε θα είναι εύκολο το παιχνίδι, αλλά η Καλλονή έχει καλύτερη ομάδα και η βαθμολογική της θέση την αδικεί. Θα είναι κρίμα αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος ότι η νίκη είναι δική μας.»

Μάλιστα, ο χαρισματικός επιθετικός έκανε έκκληση και στον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα, όπως φυσικά κάνει από το ξεκίνημα της χρονιάς.
Ο αγώνας, όπως και οι υπόλοιποι της τελευταίας αγωνιστικής, θα ξεκινήσει στις 17:00, με διαιτητή τον Αμπαρκιόλη και βοηθούς τους Πατρά και Μερκενίδη (Μακεδονίας), ενώ θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη από τη συνδρομητική πλατφόρμα τής «ΟΤΕ Sport».

Πρόγραμμα

Τελευταία Αγωνιστική
Αγροτικός Αστέρας - Εθνικός Αστέρας
Διαγόρας Ρόδου - Πανθρακικός
Πανσερραϊκός - Βέροια
ΑΕΛΚ - Πλατανιάς Α.Ο.
Βύζας Μεγάρων - Παναχαϊκή
Αναγέννηση Επανομής - Θρασύβουλος Φυλής
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Καλλιθέα
Ηρακλής Ψαχνών - Πιερικός
Φωκικός - Λάρισα

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey