
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Η Βιβλιοθήκη Βρίσας, που έχει μια εντυπωσιακή δραστηριότητα στο σεισμόπληκτο χωριό, τοποθέτησε τρεις «βιβλιοφωλιές», με βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος στην παραλία των Βατερών.
Μία τοποθετήθηκε ανάμεσα στα καταστήματα HOLA και BLUE MACAO, μία στο κέντρο της παραλίας (κοντά στη VEGGERA) και μία κοντά στου “ΠΡΟΚΟΠΑ”. Δηλαδή σε όλη την έκταση της παραλίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις «βιβλιοφωλιές» όλοι οι ντόπιοι και οι επισκέπτες του τουριστικού θέρετρου που θα ήθελαν να δανειστούν ένα βιβλίο. Μπορεί δηλαδή όποιος θέλει να δανείζεται ελεύθερα βιβλίο της αρεσκείας του και να το επιστρέφει όταν δεν τον ενδιαφέρει άλλο.
Στα ράφια τους τοποθετήθηκαν βιβλία με ποικίλο περιεχόμενο. Ποίηση και πεζογραφία (ελληνική και ξένη), ξενόγλωσσα βιβλία, καθώς και ιστορικά και λαογραφικά βιβλία του νησιού και ιδιαίτερα του χωριού της Βρίσας. Στόχος των εμπνευστών αυτής της πρωτοβουλίας είναι να απευθυνθούν, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης, στο ανήσυχο πνεύμα του επισκέπτη της περιοχής που θα ήθελε να μάθει περισσότερα πράγματα για το υπέροχο αυτό μέρος που πέρασε τις διακοπές του (είπαμε santavateradenexei!)
Στα αξιοπρόσεκτα είναι ότι τις βιβλιοφωλιές έβαψαν και φιλοτέχνησαν μέλη του ΔΣ της Βιβλιοθήκης, ενώ την κατασκευή τους κάτοικος του χωριού. Με αυτά και εκείνα η Βρίσα και οι κάτοικοί της επιμένουν να κρατήσουν «ζωντανό» το χωριό και την ευρύτερη περιοχή , παρά τα απανωτά «χτυπήματα» που δέχτηκαν, που ακόμα δεν έχουν επουλωθεί.
Α.Ω.