Τα νούμερα τους ξεπέρασαν εκείνα του 2019

Παράδειγμα προς μίμηση το Νότιο Αιγαίο στον Τουρισμό

18/07/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 18/07/2022 - 13:54

Ενώ στην Λέσβο τα νούμερα σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα εκείνα του 2019 στο Νότιο Αιγαίο, όχι μόνο τα έφτασαν τα ποσοστά του αντίστοιχου μήνα του 2019 αλλά τα ξεπέρασαν κιόλας με την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό να κοινοποιεί σχετική ανακοίνωση σαφώς ευχαριστημένη με αυτή την εξέλιξη.

Αξίζει να πούμε ότι Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό δημιουργήθηκε το 2020 για την προώθηση και την προστασία της εικόνας του Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικού προορισμού και εργάζεται για τον ενιαίο συντονισμό και την κοινή εκπρόσώπησή του τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό απαρτίζουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Κω, η Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, η Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου, Ένωση Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου,  και η Fraport.

Ας προσπεράσουμε το άπιαστο όνειρο τα δικά μας νούμερα να φτάσουν -πόσο μάλλον να ξεπεράσουν εκείνα του 2019 και ας σταθούμε στο γεγονός ότι στο Νότιο Αιγαίο υπάρχει ένας μηχανισμός που απαρτίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς - άμεσους και έμμεσους- που παρακολουθούν, ερμηνεύουν, συντονίζουν και προφανώς πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δίχως έκτακτες συνεδριάσεις προ τετελεσμένων γεγονότων. 

Ας γίνει το Νότιο Αιγαίο παράδειγμα για το Βόρειο.


Η ανακοίνωση 

Στην ανακοίνωση με τίτλο: Ο καλύτερος Ιούλιος όλων των εποχών για τον τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο - Με το συγκλονιστικό ποσοστό αύξησης 25% σε σχέση με το «άπιαστο» 2019 κύλησε το πρώτο δεκαήμερο του μήνα  σημειώνεται μεταξύ άλλων:

Ακόμα και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη ξεπερνά η ζήτηση των νησιών του Νοτίου Αιγαίου την τουριστική περίοδο του 2022, ως επιστέγασμα της επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας τις δύο προηγούμενες χρονιές. Μετά την σταθερά υψηλότερη κίνηση, σε σχέση με το 2019 (κατά 9% μ.ο.), από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2022, νωρίτερα από άλλες χρονιές, μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, οι διεθνείς αφίξεις κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, εκτινάσσονται, ξεπερνώντας τη χρονιά ρεκόρ του 2019 με το ανεπανάληπτο ποσοστό αύξησης του 25% σε επίπεδο Περιφέρειας.

Καθολική και διψήφια η αύξηση σε σχέση με το 2019 σε όλα τα νησιά για τον Ιούλιο 

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Fraport, και τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, Ρόδος, Κως, Μύκονος, Σαντορίνη καταγράφουν ρεκόρ τουριστικής ροής: Η Ρόδος υπερδιπλασίασε το ποσοστό αύξησης που σημείωνε κατά τους πρώτους μήνες της σεζόν σε 18% με 173.205 επιβάτες, έναντι 146.605 το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου 2019. Κατά 13% ξεπέρασε και το νησί του Ιπποκράτη, τις επιδόσεις του 2019 για το αντίστοιχο διάστημα, προσελκύοντας 83.667 σε μόλις δέκα ημέρες, από 73.766 τη χρονιά πριν την πανδημία. 

Περνώντας στις Κυκλάδες, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τα νησιά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Το νησί των ανέμων επισκέφθηκαν 49.713 τουρίστες από το εξωτερικό, περισσότεροι κατά 37% για το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (36.281). Τέλος, έκρηξη τουριστικών ροών σημειώνει το νησί του Ηφαιστείου, που υπερδιπλασίασε το ρεκόρ του 2019 και πέτυχε αύξηση της τάξης του 62% μέσα στον Ιούλιο με 58.071 επισκέπτες έναντι 35.799 το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου για το 2019.

Γέμισε αεροπλάνα ο ουρανός του Νοτίου Αιγαίου

Εντείνεται δυναμικά ο ρυθμός των πτήσεων από το εξωτερικό προς τα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου. Με 2.403 συνολικά πτήσεις μέσα μόνο στις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου, η Ρόδος υποδέχεται κατά μέσο όρο ανά ημέρα 106 αεροσκάφη, η Κως 54, η Μύκονος 35 και η Σαντορίνη 40, μένοντας προς το παρόν ανεπηρέαστες από τις καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα διεθνή αεροδρόμια του εξωτερικού. 

Ξεπέρασαν τα 2 εκ. οι διεθνείς αφίξεις στο Νότιο Αιγαίο

Με τους μήνες κορύφωσης της τουριστικής περιόδου να έπονται, οι αφίξεις στα νησιά των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ξεπερνούν ήδη τα 2 εκ.-για την ακρίβεια 2.046.335- μέσω 13.006 απευθείας διεθνών πτήσεων στα 5 διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου μέχρι και τις 10 Ιουλίου.

Κορυφαίες αγορές ανά νησί για τον μήνα Ιούνιο

Τα ίδια περίπου μερίδια με τον Μάιο καταλαμβάνουν οι ξένες αγορές ανά προορισμό και τον Ιούνιο, με μικρές διαφορές να σημειώνονται στην αγορά της Πολωνίας, που αύξησε το μερίδιό της στη Ρόδο και της Τσεχίας που αύξησε το ποσοστό της στην Κω. Μύκονος και Σαντορίνη μοιράζονται τις ίδιες με τον προηγούμενο μήνα αγορές, με μικρές μεταξύ τους αυξομειώσεις. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey