Κάτι λάθος κάνουν στην Τροχαία Μυτιλήνης

22/04/2022 - 10:00 Ενημερώθηκε 22/04/2022 - 09:48

Χωρίς δίπλωμα κυκλοφορούσε στους δρόμους του νησιού η 28χρονη οδηγός η οποία ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο, που στοίχησε την ζωή σε έναν 58χρονο και οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο την 52χρονη σύζυγό του, διαλύοντας έτσι μία οικογένεια. 

Όπως σημειώνει το σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας "από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι η οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης". 

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θα βάλουμε μια άνω τελεία και θα γυρίσουμε το χρόνο 18 περίπου μήνες πίσω. Σε ένα άλλο τροχαίο ατύχημα, με διαφορετικά πρόσωπα, αλλά με την ίδια υπηρεσία να καλείται να το διαχειριστεί. Αυτό το ατύχημα σωματικών βλαβών χαρακτηρίστηκε ως "Εκτροπή αυτοκινήτου δεξιά πρόσκρουση σε σταθερό όχημα". Μετά από ένσταση εμπλεκόμενου οδηγού επαναχαρακτηρίστηκε ως σωματικών βλαβών με την δικαιολογία ότι έγινε λάθος. Για κάποιους είναι αδικαιολόγητο να γίνονται τέτοιου είδους λάθη από τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, ωστόσο το δημόσιο μας δίνει πάντα την επιλογή του λάθος, όπως θα έλεγε κάποιος καλοπροαίρετος.  

Αλλά το θέμα που θα σχολιάσουμε δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Οδηγός Α ενώ ζητούσε τα στοιχεία κίνησης του Οδηγού Β και συγκεκριμένα δίπλωμα οδήγησης, ασφάλεια κλπ. η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης γνωστοποιούσε γραπτώς ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί ανήκει στην σφαίρα των προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα στοιχεία κινήσεως των οχημάτων δεν τα εμφανίζει η Τροχαία Μυτιλήνης ούτε στην δικογραφία του εν λόγω τροχαίου. 

Από την μια λοιπόν σε Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό της πάση ότι η 28χρονη οδηγός που ενεπλάκη στο θανατηφόρο στερούνταν ικανότητας άδειας οδήγησης. Και από την άλλη η Διοίκηση της Τροχαίας σε άλλο τροχαίο επικαλούμενη προσωπικά δεδομένα αποκρύπτει από τον οδηγό Α αν έχει ή όχι ο οδηγός Β δίπλωμα και δεν εμφανίζει έγγραφα κινήσεως στη σχετική δικογραφία. 

Τα συμπεράσματα δικά σας. Απλά μην σας φαίνεται παράξενο που στην Λέσβο ακόμη κάποιοι οδηγούν χωρίς δίπλωμα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey