Η επίσκεψη της Γερμανικής Αριστεράς και τα «αιτήματα» Κύτελη!

29/05/2021 - 15:00 Ενημερώθηκε 29/05/2021 - 15:04

Tον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, επισκέφθηκε προχθές  στο γραφείο του  αντιπροσωπεία του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς «Die Linke», με επικεφαλής την Πρόεδρο του Κόμματος, Janine Wissler, την οποία συνόδευαν και  βουλευτές του κόμματος της. . Η πολυμελής αντιπροσωπεία του Γερμανικού κόμματος της Αριστεράς και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο, επισκέπτεται το νησί μας για να ενημερωθεί, μεταξύ των άλλων και για την κατάσταση του μεταναστευτικού που επικρατεί στη Λέσβο. Να σημειωθεί ότι η Γερμανία βρίσκεται σε έτος εκλογών και αυτές οι επισκέψεις δεν είναι άσχετες του γεγονότος αυτού.  Κατά τη συνάντηση με την γερμανική αντιπροσωπεία, ο Δήμαρχος, αφού υπογράμμισε την ανάγκη  αποσυμφόρησης του νησιού, ζήτησε τη συμβολή του γερμανικού κόμματος προκειμένου η Ευρώπη να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη, ώστε να υπάρχει αναλογική κατανομή των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης τους από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η χώρα μας.

Απαντώντας δε  σε σχετικά ερωτήματα για τη νέα δομή που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Λέσβο,  ο Δήμαρχος Μυτιλήνης διευκρίνισε ότι ο Δήμος είναι κάθετος στην ύπαρξη μόνιμων δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, υποστηρίζοντας ότι η πρόσφατη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά μια προσωρινή  καλά ελεγχόμενη δομή, που θα λειτουργεί  για την υποδοχή και ταυτοποίηση των όποιων νεοεισερχόμενων στο νησί και στη γρήγορη απονομή ασύλου σε εκείνους που πληρούν τις προυποθέσεις. Ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη κοινή δήλωση Ε.Ε. -Τουρκίας και στη ανάγκη τήρησής της και για την επιστροφή στη γείτονα όσων δεν δικαιούνται άσυλου, αλλά και στην αποτροπή της λαθροδιακίνησης προς τα ελληνικά νησιά, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Ο δήμαρχος όμως δεν περιορίστηκε μόνο στα του μεταναστευτικού, αλλά έθεσε και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για τις οποίες το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς έχει μια «θετική» προσέγγιση. Παρ όλα αυτά φαίνεται ότι η νύξη αυτή από μέρους του δημάρχου μάλλον τους «πάγωσε», δεν θέλησαν να πάρουν θέση και το προσπέρασαν. Ενώ έκανε και πρόσκληση, μέσω της γερμανικής αυτής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, προς τους γερμανούς να επισκεφθούν τη Λέσβο, η οποία πέρα από το μεταναστευτικό,  προσφέρει εξαιρετικές διακοπές στους επισκέπτες της, με τις ξεχωριστές ομορφιές του νησιού , τα αξιοθέατα και τις μοναδικές γεύσεις.

Ο δήμαρχος δηλαδή φρόντισε πέρα από την ενημέρωση για το μεταναστευτικό να κάνει σαφές ότι η Λέσβος αξίζει να την επισκεφθεί κανείς γιατί είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός με πολλά ενδιαφέροντα και ξεχωριστά πράγματα, που είναι κρίμα να περνάνε στα ...ψιλά, γιατί τα τελευταία χρόνια έπεσε βαριά η «σκιά» του μεταναστευτικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey