Ευαίσθητοι προς λάθος αποδέκτες

10/10/2021 - 10:00

Κατά καιρούς αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες από πολιτικούς – που συνήθως βρίσκονται στη θέση της αντιπολίτευσης στη χώρα τους – δημοσιογράφους και γενικά μέσα ενημέρωσης ή και διάφορες κοινωνικές οργανώσεις που προσπαθούν να αναδείξουν προβλήματα προσφύγων και μεταναστών, επικεντρώνοντας την κριτική τους  ή και τις καταγγελίες τους στον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν στα σύνορά τους οι χώρες πρώτης υποδοχής. Δεν αρνούμαστε ότι πολλοί από τους καταγγέλλοντες έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για τους ανθρώπους αυτούς, πιστεύουμε όμως ότι το ενδιαφέρον και η ευαισθησία τους στρέφονται προς λάθος αποδέκτες. Διότι προερχόμενοι κατά κανόνα οι περισσότεροι από τις πλούσιες χώρες του Ευρωπαϊκού Βορά, αντί να στρέψουν τα βέλη τους κατά των ίδιων των  χωρών τους και των κυβερνήσεων τους, που δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι προσφύγων και μεταναστών αλλά αφήνουν όλο το φορτίο στις κατά κανόνα φτωχότερες χώρες υποδοχής, τα βάζουν με τον εύκολο στόχο. Δηλαδή, για να το πούμε απλά, επειδή δεν μπορούν ή πιθανότατα δεν θέλουν, αντί να χτυπήσουν το γάϊδαρο, χτυπούν το σαμάρι!

Και βέβαια υπάρχουν και οι υπηρέτες συμφερόντων

Μιλήσαμε για τους ειλικρινείς ευαίσθητους και διαφωνήσαμε ως προς τους αποδέκτες των διαμαρτυριών και των καταγγελιών τους. Υπάρχουν ασφαλώς και οι παντοειδείς υπηρέτες συμφερόντων σε μια ιστορία που …είναι πολλά τα λεφτά! Που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την έμμεση ακύρωση της φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων, έτσι ώστε να πληθύνει ο πληθυσμός και να δουλέψουν οι μηχανισμοί λαθροδιακινητών και επαγγελματιών της αλληλεγγύης. Και για να πετύχουν το σκοπό τους χρησιμοποιούν κάθε μέσο,  από στημένες καταγγελίες μέχρι τα σκηνοθετημένα βίντεο της ….γνωστής για την αξιοπιστία της Τουρκικής ακτοφυλακής.

Και οι τοπικοί κολαούζοι τους

Και καλά αυτοί κάνουν την – καλοπληρωμένη – δουλειά τους. Και αδιαφορούν για τις συνέπειες από την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων και μεταναστών στις πύλες πρώτης εισόδου στην κοινωνική συνοχή και στην πολιτική σταθερότητα των χωρών υποδοχής. Υπάρχουν όμως και οι τοπικοί αβανταδόροι τους, που σπεύδουν να υιοθετήσουν θριαμβολογώντας κάθε ανεύθυνη ή αμφίβολης αξιοπιστίας καταγγελία για να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους ή να βγουν από την πολιτική ανυπαρξία ή να κάνουν φτηνή αντιπολίτευση όχι στην κυβέρνηση αλλά στην ίδια τους τη χώρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey