Βάλτε τέλος στην κακοδιαχείριση του προσφυγικού ή παραιτηθείτε

10/09/2015 - 16:18

Το πρόβλημα της μαζικής εισροής προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο νησί.

Το πρόβλημα της μαζικής εισροής προσφύγων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στο νησί.

Πρόκειται για απόλυτη ευθύνη του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, της ΝΔ- ΑΝΕΛ. Και δυστυχώς, από τη διαχείριση του προσφυγικού δεν αποδείχθηκε απλώς η ανικανότητά τους να ελέγξουν ένα αναμενόμενο πρόβλημα.

Αποδείχθηκε η επικινδυνότητα τους στις όποιες απόπειρες πρωτοβουλιών που ανέλαβαν με παροιμιώδη λάθη, απερίγραπτες καθυστερήσεις, ασυνεννοησία και παράλογες αποφάσεις.

Αποτέλεσμα: η Λέσβος έχει κατακυριευθεί από κατατρεγμένους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό που μετατρέπει τους ίδιους τους πολίτες της σε πρόσφυγες στο ίδιο τους τον τόπο.

Πολίτες που ανήμποροι και αβοήθητοι παρακολουθούν την απώλεια των περιουσιών τους, το μαρασμό των επιχειρήσεών τους και των τοπικών αγορών, την αλλοίωση της καθημερινότητας και του πολιτισμού τους.

Οι προτάσεις διαχείρισης του προβλήματος είναι γνωστές:

- Άμεση και ουσιώδης ενίσχυση των μηχανισμών καταγραφής των προσφύγων.

- Δημιουργία πολλαπλών κέντρων καταγραφής τόσο στις περιοχές συγκέντρωσης των προσφύγων ή/και στα πλοία που τους μεταφέρουν στον Πειραιά.

- Συγκέντρωση των προσφύγων αποκλειστικά σε οργανωμένες περιοχές και άμεση απομάκρυνσή τους από τον αστικό ιστό.

- Ενίσχυση του προγράμματος μεταφοράς τους στον Πειραιά με ναύλωση του απαραίτητου αριθμού πλοίων.

Οι ευθύνες της υπηρεσιακής κυβέρνησης όσο και των τοπικών αρχόντων για την υλοποίηση αυτών των προτάσεων είναι απόλυτες και επείγουσες.

Αποζημιώσεις επιχειρήσεων
Ωστόσο, έχει πλέον προκύψει ως επιτακτική ανάγκη η αποζημίωση των επιχειρηματιών που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από την ανικανότητα του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ελέγξουν τις προσφυγικές ροές.

Αποζημίωση που να καλύπτει τόσο την καταστροφή των εγκαταστάσεών τους όσο και την απαξίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Το ύψος της αποζημίωσης του κάθε αιτούντος θα πιστοποιείται από αρμόδια επιτροπή συναρμόδιων υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, είναι αυτονόητη η μη καταβολή δημοτικών τελών όπως και η μη χρέωση από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης για όσο καιρό διαρκεί αυτή η ιδιότυπη κατάληψη.

Στο μέτρο που θα συνεχιστεί η κατ’ ουσία απάθεια των εθνικών και τοπικών αρμοδίων και η «κολοκυθιά» ευθυνών μεταξύ τους έναντι της διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος, και έναντι της απαξίωσης των περιουσιών των επιχειρήσεων στο νησί, η λύση είναι μία. Παραιτηθείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey