Το μεγάλο στοίχημα

06/03/2014 - 13:51

Θέλοντας και μη, το θέμα της διαίρεσης του Δήμου Λέσβου σχεδόν μονοπωλεί, ειδικά τους τελευταίους μήνες, την τοπική επικαιρότητα. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι θιασώτες της ανάγκης να σπάσει ο Δήμος, έχουν την αγωνία επιτέλους να κλείσει το θέμα.

Θέλοντας και μη, το θέμα της διαίρεσης του Δήμου Λέσβου σχεδόν μονοπωλεί, ειδικά τους τελευταίους μήνες, την τοπική επικαιρότητα. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι θιασώτες της ανάγκης να σπάσει ο Δήμος, έχουν την αγωνία επιτέλους να κλείσει το θέμα. Αυτό που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, τον Απρίλιο του 2010 (Λαμπροβδομάδα ήταν όταν το «Ε» πρωτοσέλιδα και κατ’ αποκλειστικότητα πρόβλεψε ότι δημιουργείται ένας δήμος-τέρας σ’ όλο το νησί, για να επιβεβαιωθεί δυστυχώς δύο μήνες μετά με την ψήφιση του «Καλλικράτη»), επιβάλλεται να τελειώσει και να περάσει ως μια κακιά ανάμνηση για τον τόπο. Από εκείνες που απωθεί το μυαλό και δύσκολα ανασύρει στην επιφάνεια, γιατί πληγώνουν.

Ακόμη περισσότερο, όμως, πληγώνουν οι πολιτικάντηδες, που ο καθένας για δικούς του λόγους βάζει εμπόδια στην προσπάθεια ενός νησιού να βρει το δίκιο του. Το κορυφαίο δε, ήρθε απ’ την Κοινοβουλευτική Ομάδα τού ΠΑΣΟΚ, που μπερδεύοντας άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, προέβαλε έμμεσα τον απίθανο εκβιασμό, να φύγει δηλαδή ο Παπαθανασίου απ’ τα ΕΛΠΕ για να υπαναχωρήσει και να αφήσει να σπάσει ο Δήμος Λέσβου κι όποιος άλλος νησιωτικός δήμος θέλει η Ν.Δ..

Δε χρειάζεται κανείς να έχει μεγάλη φαντασία για να κατανοήσει την τελευταία διαδρομή που είχε το όλο θέμα, αρκεί να πληροφορηθεί τις θορυβώδεις και δυναμικές αντιδράσεις Λαμπρινούδη, αλλά και να θυμηθεί πού ήταν διορισμένος νομάρχης ο Παναγιώτης Ρήγας. Φοβήθηκε ο δήμαρχος Χίου μπας και διακυβευτεί η επόμενη θητεία του από σπάσιμο του Δήμου στα δύο (λες κι άνοιξε κανείς ζήτημα για τη Χίο) και έσπευσε να κόψει το δρόμο στο σπάσιμο της Λέσβου.

Πώς όμως μια κοινοβουλευτική ομάδα που είχε διαβεβαιώσει πριν λίγες μέρες τη λεσβιακή αντιπροσωπεία, το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, διά του Πάρη Κουκουλόπουλου, ότι θα στηρίξει το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου, άλλαξε άρδην τη στάση της; Μήπως τελικά το παιχνίδι το παίζει μόνος του ο κ. Ρήγας, για να μη χαλάσει χατιράκια φίλων του απ’ τη Χίο και τη Σάμο, ή την Κέρκυρα, και σίγουρα απ’ τη Ρόδο;

Αλήθεια, τι κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, που κατ’ επανάληψη έχει υποσχεθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης τη στήριξη του κόμματός του στη λεσβιακή προσπάθεια;

Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει έως το απόγευμα σήμερα να έχουν απαντηθεί. Όπως και πρέπει έγκαιρα το ΠΑΣΟΚ, αλλά κι όποιος άλλος μπαίνει στον πειρασμό να εμποδίσει την ικανοποίηση του παλλεσβιακού αιτήματος για διαίρεση του Δήμου, να κατανοήσει απόλυτα τι έχει να περιμένει απ’ τους ψηφοφόρους του νησιού. Σ’ όποια εκλογική αναμέτρηση ακολουθήσει, κι όχι μόνο στις δημοτικές εκλογές.

Επειδή τέσσερα χρόνια τώρα έγινε περίπου αυτοσκοπός για τη Λέσβο να αλλάξει το χάρτη της σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, το στοίχημα που σήμερα κρίνεται, είναι τεράστιο. Και καθοριστικό για το «αύριο».

Κι όση απογοήτευση και αν αντέξει τούτος ο κόσμος διαπιστώνοντας ότι κάποιοι τον πρόδωσαν, αν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα είναι τίποτε μπροστά στο δηλητήριο που θα προσφέρει απλόχερα σ’ όσους τολμήσουν να διεκδικήσουν την ψήφο του.

Ταχιά κλαιν…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey